7 yıl sonra yolları ayrılıyor

03.06.2020 - 13:47 | Son Güncellenme: 03.06.2020 - 15:01

7 yıl sonra yolları ayrılıyor

HÜSEYİN ÖZKÖK-AJANSSPOR

2013 yılından bu yana Mesut Özil'in sponsoru olan Adidas, oyuncu ile bu yıl sona erecek olan sözleşmesini uzatmayacak. Böylece Mesut, Mercedes'ten sonra Adidas'ı da kaybetti.

Alman yayın organı Bild'in haberine göre, hem Mesut hem de Adidas konu ile açıklama yapmaktan kaçındı. Sözleşmenin imzalandığı dönemde Mesut'un firma ile 25 milyon Euro karşılığında 7 yıllık sözleşmeye imza attığı konuşulmuştu.

Nedeni Cumhurbaşkanı Erdoğan mı?

Bild'e göre Adidas'ın Mesut ile olan sözleşmesini sürdürmemesinin temel sebebi koronavirüs krizinin verdiği zararlar nedeniyle bütçe kısıtlamasına gidecek olması.

Ancak haberde, Mesut Özil'in Türkiye'de siyaset ile olan yakın ilişkilerinin de sözleşmenin sona erecek olmasında bir etken olabileceği kaydedildi.

Daha önce Mercedes firması da Mesut Özil ile olan marka elçisi sözleşmesini Alman Milli Takımı'nı bıraktığı dönemde uzatmamıştı. Arsenal'de forma giyen yıldız oyuncu da bundan ötürü Almanya Futbol Federasyonu'nu-DFB suçlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ne olmuştu?

Mayıs 2018 yılında Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşarak fotoğraflar çektirmişti. Bu kareler Almanya'da büyük tartışmalara neden olmuştu. Tartışmalar 2018 Dünya Kupası'na da taşmış ve iki oyuncu zaman zaman taraflarca maçlar esnasında protesto edilmişti. Yaşananlardan sonra Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamıştı.

Özil, Erdoğan ile olan fotağrafları, "Ülkenin en yüce makamına saygının gereği" çektirdiğini söylemişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler