“70’ten sonrasını bana bırakın” demişti, Ankaragücü 70’ten sonra dağıldı

03.05.2021 - 17:59 | Son Güncellenme: 03.05.2021 - 18:28

MKE Ankaragücü, Süper Lig'in 39. haftasında Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu. Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın "70'ten sonrasını bana bırakın" tezi boşa çıktı. İşte detaylar...

“70’ten sonrasını bana bırakın” demişti, Ankaragücü 70’ten sonra dağıldı

AJANSSPOR - HABER

Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü ile iyi bir form yakalayan Hikmet Karaman, sezon sonuna doğru iyi gidişatı mumla arar hale geldi. Bugün, Başakşehir Futbol Kulübü'ne deplasmanda 2-1 mağlup olan Ankaragücü, tekrar küme potasına düştü. Diğer yandan, Hikmet Karaman'ın Beşiktaş maçından sonra yaptığı açıklamalar havada kaldı. Beşiktaş'a karşı deplasmanda 2-2'lik skoru koruyan Karaman, "70'ten sonrasını bana bırakın" demişti. 

Başakşehir 70'ten sonra öne geçti

Haftanın kapanış maçları bugün oynanıyor. İstanbul temsilcisi Başakşehir, 4 gün önce BB Erzurumspor deplasmanındaki oyununu Ankaragücü'ne karşı içerde tekrarladı. Ankaragücü, 15. dakikada Paintsill ile öne geçse de 63. dakikada Danijel Aleksic skora eşitlik getirdi.

 

88. dakikada ise, Hikmet Karaman'ı ve Ankaragücü'nü yıkan gol, Junior Fernandes'in ayağından geldi. Bu sonuçla beraber Ankaragücü, galibiyet hasretini 5 maça çıkardı. Ayrıca, 38 puanla 18. sıraya düşüp, haftalar sonra tekrar küme potası tehlikesini yaşadılar.

Hikmet Karaman ne demişti?

Süper Lig'in 35. haftasında MKE Ankaragücü, deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Vodafone Park Stadyumu'nda oynanan mücadelede MKE Ankaragücü, Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı.

 

Maçın sonunda Hikmet Karaman, "En önemlisi, rakipten kaptığımız topları bir daha kaybettik. O zaman da baskıyı daha çok yedik. Beşiktaş’ın en büyük özelliği, ilk yarım saatte 8-9 oyuncuyla rakip sahada oynayan, boş alan bulan ve gol atan bir takım olması. İkinci topu kaptırınca, rakip kaleye gidemedik. Doğru pası atabilsek, kaleciyle karşı karşıya kalabilecek pozisyonlarımız vardı ancak bunu yapamadık. Devreye girdiğimizdi oyuncularla bunu konuştuk. ‘70’e kadar oyunu 1-0’da tutun, sonrasını bana bırakın’ dedim." ifadelerini kullanmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler