Merkez Hakem Kurulu'ndan 8 Mart Mağduru Hakemlere Kritik Telefon!

İsa Kethüda
20.04.2022 - 18:17 | Son Güncellenme: 21.04.2022 - 01:27

Son dakika haberleri.8 Mart'ta düdük astırılan ve Tahkim Kurulu kararıyla dönen hakemler yarın MHK'nin bulunduğu Beylerbeyi'ndeki binaya çağrıldı...

Merkez Hakem Kurulu'ndan 8 Mart Mağduru Hakemlere Kritik Telefon!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

8 Mart'ta düdük astırılan ve Tahkim Kurulu kararıyla geri dönen hakem ve gözlemciler konusunda kritik bir gelişme yaşandı. Merkez Hakem Kurulu, aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık gibi isimlerin bulunduğu hakemleri yarın Beylerbeyi'ne çağırdı. Hakem İşleri Müdürlüğü, söz konusu hakemlere tek tek telefon açtı.

Sabri Çelik ilk atamalarını yapacak

Ferhat Gündoğdu'nun istifasından sonra MHK Başkanı olan Sabri Çelik, söz konusu hakemlerle yarın bir araya gelecek. Çelik'in yarın öğlen açıklanacak Süper Lig atamaları öncesi çağrı yapması dikkat çekti.

Görev alacaklar mı?

Ferhat Gündoğdu'nun aforoz etmek istediği hakemlerin fiziki ve ruhsal durumu hakkında bilgi bulunmuyor. O yüzden bu isimlerin sahada görev alması beklenmiyor. Ama VAR'da hakemlerin değerlendirilebileceği belirtiliyor.

Ne olmuştu?

8 Mart'ta TFF Yönetim Kurulu imzasıyla  13 hakem Süper Lig klasmanından çıkartıld ve düdük astırıldı. Bu karara tepki gösteren hakem Mete Kalkavan da arkadaşları dönene kadar görev almayacağını MHK'ye bildirdi. Süreçte söz konusu hakemlerden Özgür Yankaya VAR'da görev yapmayı kabul etti. Hakemler Tahkim Kurulu kararıyla görevlerine iade edildi. 

Buna karşın dönemin MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, söz konusu hakemlere görev vermedi. Hukuka uymamakla suçlanan Gündoğdu, görevinden istifa etti, yerine Sabri Çelik geldi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - O gecenin öyküsü... Tanju Çolak 02.30'da böyle Fenerbahçeli oldu!
Habere Git

Göreve dönmeyi bekleyen Süper Lig hakemleri

Arkadaşları dönene kadar maç yönetmeyeceğini açıklayan Mete Kalkavan ve VAR'da olmayı kabul eden Özgür Yankaya dışındaki hakemlerin ismi şöyle: Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Aldulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hakan Ceylan, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy.

Senin için hazırladığımız haberler