84. Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu Ayhan Kurşun'un Bindiği "Final Dance" Kazandı

İsa Kethüda
29.10.2022 - 17:55 | Son Güncellenme: 29.10.2022 - 18:01

At yarışlarında 84. kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu Ayhan Kurşun'un jokeyliğini yaptığı "Final Dance" isimli safkan kazandı. İşte detaylar...

84. Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu Ayhan Kurşun'un Bindiği "Final Dance" Kazandı

75. Yıl Ankara Hipodromu'nda 2 bin 400 metre mesafe çim pistte gerçekleşen yarışa 3+ yaşlı safkan İngiliz olan 9 at katıldı. 1939 yılından bu yana kesintisiz olarak yarış takviminde yer alan koşuyu Final Dance, 2.30.06'lık derecesiyle ilk sırada bitirdi.

Burgas 2. oldu

Yarışta ikinciliği Halis Karataş'ın jokeyliğini yaptığı "Burgas", üçüncülüğü ise jokeyliğini Ahmet Çelik'in üstlendiği "Zala Bey" elde etti.

Ödül 1 milyon 200 bin lira

Koşuyu birinci bitiren "Final Dance", sahibi Nimet Tarif Kurtel'e 1 milyon 200 bin lira kazandırdı. Yarışta, ikramiye ve primlerle toplam 3 milyon 18 bin 750 lira para ödülü dağıtıldı.

Cumhuriyet Koşusu ve Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nun ödül törenleri yapıldı

t yarışlarında 42. Cumhuriyet Koşusu ile 84. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın ödül törenleri gerçekleştirildi.

75. Yıl Ankara Hipodromu'nda gerçekleşen yarışlar sonrasında koşuyu kazanan atların sahipleri ve jokeylerine ödülleri verildi.

42. Cumhuriyet Koşusu'nun galibi "Kıyıcı" isimli safkanın sahibi Onur Türker ve jokeyi Mustafa Çiçek'e ödüllerini Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Tarım ve Orman Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Recep Semiz, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Hasan Gezginç takdim etti.

84. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan "Final Dance" isimli safkanın sahibi Nimet Tarif Kurtel ve jokeyi Ayhan Kurşun'a ödüllerini Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz verdi.

42. kez düzenlenen Cumhuriyet Koşusu'nu kazanan "Kıyıcı" oldu

At yarışlarında 42. kez düzenlenen Cumhuriyet Koşusu'nu jokeyliğini Mustafa Çiçek'in yaptığı "Kıyıcı" isimli safkan kazandı.

75. Yıl Ankara Hipodromu'nda bin 600 metre mesafe çim pistte gerçekleşen yarışa 3+ yaşlı safkan Arap olan 14 at katıldı.

Koşuyu, 1.45.61'lik derecesiyle "Kıyıcı" ilk sırada bitirdi. Yarışta ikinciliği Gökhan Kocakaya'nın jokeyliğini yaptığı "Gülhatmi", üçüncülüğü ise jokeyliğini Halis Karataş'ın üstlendiği "Özşimşek" elde etti.

Koşuyu birinci bitiren Kıyıcı, sahibi Onur Türker'e 1 milyon 900 bin lira kazandırdı. Yarışta, ikramiye ve primlerle toplam 4 milyon 779 bin 688 lira para ödülü dağıtıldı.

Senin için hazırladığımız haberler