85 gün sonra nefes alacaklar

12.06.2020 - 18:05 | Son Güncellenme: 12.06.2020 - 18:12

85 gün sonra nefes alacaklar

Yılda 4.3 milyar liralık gelir yaratan Süper Lig'de Covid-19 sonrası ilk düdük bugün çalıyor. 85 gündür futola hasret kalan Türkiye'de hem taraftarlar hem de kulüpler bugünü iple çekti. Kulüplerin kasasına mart ayından beri neredeyse hiç para girmiyor. 85 gün sonra ilk düdüğün gelmesiyle kulüpler adeta nefes alacak.

Ceyhun KUBURLU

TÜRK futbol endüstrisi tarihinin en zor günlerini yaşarken, Covid-19 sonrası ilk düdük bugün Göztepe-Trabzonspor ve Fenerbahçe-Kayserispor maçlarıyla çalacak. 85 günlük aranın ardından başlayacak Süper Lig'de kulüpler de mali açıdan nefes almış olacak. Mart ayının başında Türkiye'de ilk vakanın görülmesiyle maçlar seyircisiz oynanmış sonrasında ise ligler durdurulmuştu. Tüm bu gelişmelerden sonra kulüplerin ilk etapta maç günü gelirleri durmuş ve sonrasında lisanslı ürün satışı yapan mağazaları kapanmıştı. Tüm bunlara ek olarak da yayıncı kuruluş maçlar başladıktan sonra ödeme yapabileceğini duyurmuştu.

EN ÖNEMLİ GELİR YAYIN

Maçların başlayacak olmasıyla kulüpler en çok yayın gelirinden kazanacaklar. Yayıncı kuruluş her kaçta yaklaşık 2.7 milyon lira prim dağıtıyor. Bu paranın tamamını galip gelen takım alıyor. Beraberlik durumunda ise her iki takıma da 1.4 milyon lira ödeme yapılıyor. Kulüplerin sadece yayın gelirlerinden 1.5 ay sonunda alması beklenen para ise 600 milyon lira. Tüm bunların yanı sıra kulüpler saha içi reklamlarını da artıtrmayı başardığı gözleniyor. 

Birçok kulüp saha içi reklamlardan önemli bir gelir elde edecek. Kulüplerin yüzünü güldürecek bir diğer gelişme de lisanslı ürün satışı yapan mağazalarının tekrar açılmış olmaları. Süper Lig'de mücadele eden takımların sezon sonunda 4 milyar lira gibi bir rakamı kasasına koyması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler