9 milyon Euro veren her kulüp Sörloth'u alabilir mi?

25.08.2020 - 15:44 | Son Güncellenme: 25.08.2020 - 15:50

Trabzonspor Alexander Sörloth haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da kiralık olarak forma giyen Alexander Sörloth'un sözleşmesinde kilit bir madde yer alıyor. Peki bu madde de neler yer alıyor? Sörloth 9 milyon Euro'ya serbest kalabiliyor mu? İşte detaylar...

9 milyon Euro veren her kulüp Sörloth'u alabilir mi?

Salim MANAV-AJANSSPOR

Sözleşmeleri sona eren Jose Sosa ve Filip Novak gibi takıma büyük katkı sağlayan iki oyuncuyu devam etmek için ikna edemeyen Trabzonspor'un elinde kalan en önemli yıldızlardan biri Alexander Sörloth.

Trabzonspor'da geride kalan sezonda 24 kez fileleri havalandırarak Süper Lig Gol Kralı olan Norveçli, yeni sezonda da kiralık statüsünde oynayacak. Ancak gösterdiği performans nedeniyle adı da sık sık transfer gündeminde yer alıyor. Peki bordo mavili kulübün 24 yaşındaki golcüyle arasında nasıl bir mukavele var? Sözleşmedeki kilit maddeye dair kamuoyunda yanlış bir bilgi var.

Sadece İngiliz kulübü için

Evet, Trabzonspor'un sezon sonu Sörloth'u satın alma hakkı bulunuyor. Oyuncu resmi maçların yüzde 50'sinde ilk 11'de oynarsa, Trabzonspor, İngiliz Premier Lig ekibi Crystal Palace'a 6 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek, Sörloth'u alabilir. Sörloth'un sözleşmesinde bir çıkış maddesi de bulunuyor. Ve bu çıkışın bedeli de 9 milyon Euro... Ancak bilinenin aksine bu 9 milyon Euro'luk çıkış her kulüp için geçerli değil. Bu madde sadece oyuncunun bonservisinin gerçek sahibi Palace için...

750 bin Euro'ya kiralandı

9 milyon Euro ödeyerek Sörloth'u sadece Crystal Palace, alma hakkına sahip. Elbet, İngiliz ekibi oyuncuyu daha sonra istediği kulübe satma hakkına sahip. İngilizler oyuncuyu geri alırsa Trabzonspor, 2 yıl kiralık olarak bünyesinde oynattığı Sörloth'tan 3 milyon Euro kazanacak.

2 yıllık kiralama bedeli için 750 bin Euro ödeyen Trabzonsor, oyuncuyaysa yıllık 1.5 milyon Euro veriyor. Norveçli oyuncu kulübü tarafından çağrılmazsa, 2021-22 ve 2022-23 sezonlarında da bordo mavili formayı giyecek.

33 gol 11 asist

Halihazırda 20 milyon Euro piyasa değerine sahip olan Sörloht, bordo mavili formayla toplam 49 maça çıkarken, 33 gol atıp 11 de asist yaparak, kariyerinin en parlak dönemini yaşadı.

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler