Manchester United, Antoine Griezmann’ı Transfer Etmek İstiyor

Akın Ungan
20.09.2022 - 17:16 | Son Güncellenme: 20.09.2022 - 17:33

Barcelona'dan Atletico Madrid'e kiralanırken sözleşmesine eklenen maddeden dolayı fazla süre alamayan Antoine Griezmann, Manchester United'ın transfer listesinde.

Manchester United, Antoine Griezmann’ı Transfer Etmek İstiyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

La Liga'da geçtiğimiz sezonun başında Barcelona'dan Atletico Madrid'e kiralanırken sözleşmesine eklenen özel maddeden dolayı maçlarda fazla süre alamayan Antoine Griezmann, Avrupa devlerinin gündeminde. Bu sezon Atletico Madrid ile çıktığı 8 maçta sadece bir kez ilk 11 başlayan yıldız, Premier Lig devi Manchester United'ın radarına girdi.

Oynamasına 34 milyon Euro'luk engel!

2021/22 sezonunun başında Barcelona'dan Atletico Madrid'e 2 yıllığına kiralanan Antoine Griezmann, bu sezon Madrid ekibiyle 2. kiralık dönemini yaşıyor. Barcelona ile Atletico Madrid arasındaki anlaşmaya göre Griezmann bu yıl oynanan maçların yarısında 45 dakikadan fazla süre alırsa, Atletico Madrid oyuncunun bonservisini almak zorunda.

Eğer Griezmann bu sezonki maçların yarısında 45 dakikadan fazla oynarsa, Atletico Madrid Barcelona’ya 34 milyon Euro ödeyecek. Teknik Direktör Diego Simeone, kulübünü bu zorunluluğa mahkum etmemek için Griezmann’ı maç başına 28 dakika oynatıyor.

Kırmızı Şeytanlar kancayı attı

İngiliz The Athletic gazetesinin haberine göre Manchester United, Barcelona ile Atletico Madrid'in anlaşamaması durumunda Griezmann için Ocak ayında teklif yapacak. Yaz transfer döneminde de Griezmann’ı kadroya dahil etmek isteyen Kırmızı Şeytanlar, oyuncunun İspanya’da kalmak istemesi sebebiyle transferi gerçekleştirememişti.

Atletico Madrid’te az süre aldığı için mutsuz olan Griezmann’ın Manchester United’ın transfer teklifine sıcak baktığı öğrenildi.

Deschamps da kızgın

Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps da Griezmann konusunda mutsuz. Yıldız futbolcuyu UEFA Uluslar Ligi’nde oynanacak Avusturya ve Danimarka maçları aday kadrosuna alan Deschamps, oyuncunun oynamaması hakkında tepkisini dile getirdi. Tecrübeli teknik adam, "En azından yorgun olmayacak, olumlu şeyleri görmeliyiz. Oynama süresine rağmen hala belirleyici ve çok önemli bir oyuncu. Daha fazla süre almayı kesinlikle hak ediyor." dedi.

Az oynuyor öz oynuyor

Bu sezon Atletico Madrid ile sözleşmesi gereği az süre bulan Griezmann oynadığı maçlarda aldığı az süreye rağmen iyi işler yapıyor. Griezmann 28 dakika ortalamasıyla oynadığı 8 maçta 3 gol atarken 1 tane de asist yaptı. Kariyerinde kulüp takımlarıyla 605 maça çıkan Griezmann oynadığı kulüpler adına 231 gol atarken 93 tane de asist kaydetti.

İlgini Çekebilir
G.Saray ve F.Bahçe ile ismi anılmıştı! Luis Suarez, veda ediyor
Habere Git

Son Dünya Kupası şampiyonu

Antoine Griezmann son Dünya Kupası’nda kupayı kazanan Fransa Milli Takımı’nın kadrosundaki kilit oyunculardan biriydi. Turnuvada 4 gol, 2 asistle oynayan Griezmann gem “Bronz Top” hem de “Gümüş Ayakkabı” ödülüne layık görüldü. Fransa Milli Takımı ile 108 maça çıkan 31 yaşındaki yıldız 42 gol atarken 31 tane asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 35 milyon Euro olan Griezmann’ın Atletico Madrid ile 30 Haziran 2023’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler