A Milli Kadın Basketbol Takımı Avustralya'ya 87-71 mağlup oldu
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, ikinci maçında Avustralya'ya 87-71 yenildi. İki maçta da sahadan mağlubiyetle ayrılan milliler, gruptaki son maçında Porto Riko ile karşılaşacak.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’ndaki ikinci maçında Avustralya’ya 87-71 yenildi.
Karşılaşmaya etkili başlayan Avustralya, ilk periyodu 21-15 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de üstünlüğünü koruyan Avustralya, soyunma odasına 40-30’luk avantajla gitti.
İkinci yarıda farkı kapatmaya çalışan Türkiye, hücumdaki çabasına rağmen Avustralya’nın yüksek yüzdeli oyununa karşılık veremedi.
ÜÇ SAYI YÜZDESİ DÜŞÜKTÜ
Üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 26,9’da kalan ay-yıldızlılar, pota altındaki ribaund üstünlüğünü de rakibine bıraktı. Mücadelenin kalan bölümünde kontrolü elinde tutan Avustralya, karşılaşmayı 87-71 kazandı.
Türkiye’de Sevgi Uzun 24 sayı ve 6 asistle takımın en skorer oyuncusu oldu. Göksen Fitik 11 sayı, Elif Bayram 8 sayı ve 5 ribaund, Ayşe Cora ise 7 sayıyla mücadele etti.

Avustralya’da Ezi Magbegor 21 sayı ve 3 ribaundla galibiyetin başrolünü oynadı. Stephanie Talbot 17 sayı, 5 ribaund ve 5 asist; Alexandra Fowler ise 10 sayı ve 4 ribaund üretti.

Türkiye - İtalya Avrupa Şampiyonası final maçı ne zaman, saat kaçta ve hani kanalda?
Bu sonuçla Avustralya ikinci galibiyetini alırken Türkiye ikinci maçından da yenilgiyle ayrıldı. Milli Takım, C Grubu’ndaki son karşılaşmasında Porto Riko ile mücadele edecek.