A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın Dünya Şampiyonası’nda Rakibi Sırbistan

Ali Bozkurt
04.04.2023 - 18:27 | Son Güncellenme: 04.04.2023 - 18:30

Hentbol Son Dakika Haberleri: 2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off maçında A Milli Kadın Hentbol Takımı, Sırbistan'ı konuk ediyor. Detaylar...

A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın Dünya Şampiyonası’nda Rakibi Sırbistan

AJANSSPOR HABER

2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off elemelerinde A Milli Kadın Hentol Takımımız, kendi sahasında Sırbistan'ı konuk ediyor. Millilerimiz, Giresun'da olacak olan karşılaşmada Dünya Şampiyonası biletini almak istiyor. Detaylar...

Maç ne zaman ve nerede?

A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenör Costica Buceschi, önderliğinde Giresun Hüseyin Avni Alparslan Spor Salonu'nda 7 Nisan Cuma günü yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdürüyor.

''Giresunlular’ı destek için salona bekliyoruz''

Costica Buceschi, Sırbistan’ı maçı öncesinde yapılan antrenmanda açıklamalarda bulundu. Buceschi, ''Giresun’da taraftar desteğiyle avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyoruz. Çok önemli bir karşılaşma olacak. Bu önemli karşılaşma için çalışmalarımıza başladık. Aralık'ta oynanacak olan Dünya Şampiypması için son elemelerimiz bunlar. Sırbistan ile oynayacağız. Sırbistan şuanda oldukça kuvvetli bir takım. Yıl boyunca sürekli Avrupa'da mücadele ediyorlar. Dünya Şampiyonalarında mücadele ediyorlar. Avrupa'nın kuvvetli kulüplerinde oynayan sporcuları var. İlk maçı Giresun'da oynayacağız. Bu bizim için avantaj. Bu şansımızı iyi değerlendirmek istiyoruz. Elimizden gelen en iyi mücadeleyi vereceğiz. Bu iki oyunun sonunda göreceğiz bakalım ne oluyor. Bunun için Giresunlular’ı destek için salona bekliyoruz'' dedi.

''Galip gelmek istiyoruz''

Dünya Şampiyonası zorlu maç öncesinde Hentbol Milli Takım kaptanı Yasemin Şahin, “Giresun'da, Sırbistan karşısında galip gelmek istiyoruz. İnşallah Sırbistan karşısında dünya kupası bileti almak istiyoruz. Giresun bize inanılmaz keyifli ve güzel geldi. Umuyorum ki, Giresunlular’da tribünleri dolduracak. Giresun halkının da desteğiyle dünya kupasına gidecek bileti kazanmak istiyoruz" dedi.

Görele Belediyespor’un bir oyuncusu olarak Sırbistan maçının Giresun’da oynanacak olmasının bir avantaj olduğunu ifade eden Ayşenur Kara da iyi hazırlandıklarını ve galip gelmek istediklerini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler