Son dakika: Stefan Kuntz, Enes Ünal ve Ferdi Kadıoğlu kararını açıkladı!

Orhan Gülek
09.03.2022 - 19:07 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 19:35

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2022 Dünya Kupası play-off turundaki Portekiz maçı öncesi Enes Ünal ve Ferdi Kadıoğlu hakkında kararını açıkladı

Son dakika: Stefan Kuntz, Enes Ünal ve Ferdi Kadıoğlu kararını açıkladı!

AJANSSPOR - HABER

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz; Portekiz ile oynanacak karşılaşmadan, aday kadroda yer alması beklenen isimlere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz'un açıklamaları şu şekilde:

 

"Öz güven kaybı yaşamıştık"

 

A Milli Takım'ın başında görev yaptığı ilk dört maçta yenilgi almayan ilk yabancı teknik direktör olan Kuntz "İlk günlerim insanlarla konuşup, futbola konsantre olarak geçti. Özellikle Hamit Altıntop başta olmak üzere tüm yöneticiler ve personel yardımcı oldu. Bir an önce hızlı bir şekilde takım ruhunu oluşturmamız gerekiyordu. Öz güven kaybı yaşamıştık." dedi.

"Ben ve ekibim bazı Portekiz maçlarını analiz ettik"

 

Avrupa’nın ve Türkiye’nin her yerinde oyuncularını takip alan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Sıralamaya bakıyoruz. İtalya 6., Portekiz 8. sırada, biz ise 39. sıradayız. Ben ve ekibim bazı Portekiz maçlarını analiz ettik. Herkes, Portekiz'e karşı nasıl oynayacağımızı kafasında kurguladı. Bir araya geldik ve konuşmalar yaptık. Yardımcım Kenan Koçak ile birçok maça gidiyoruz. Ama Kenan neredeyse tüm Türkiye'yi gezdi. 70 maçı canlı izledik. Her oyuncunun milli takıma seçilmek için her zaman şansı var." ifadelerini kullandı.

"Son olarak Enes'le tanıştım"

La Liga'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve takımı Getafe'nin gol yükünü omuzlayan Enes Ünal için ise Kuntz şöyle konuştu:

"Son olarak Enes'le tanıştım. Geldiğimden beri milli takımda yer almamıştı. Büyük bir yetenek. Çok net bir şekilde söyleyebilirim ki Enes Ünal, milli takıma seçilecek. Çağlar, Merih ve Hakan taktiğimizin kilit oyuncuları. Kaptan Burak ile de konuşup fikir alışverişi yapıyoruz.".

İlgini Çekebilir
La Liga'nın hatasını Getafe telafi etti!
Habere Git

"Portekiz maçında yeni isimler sahada olacak"

24 Mart’ta Portekiz’de yapılacak maç öncesi yeni isimlere şans vereceğini söyleyen Kuntz "Kararlarda hiçbir zaman siyahla beyaz yoktur. Bazen bir oyuncu kulübünde çok süre alamaz ama milli takım için önemlidir. Herkesin favori oyuncuları vardır ve milli takımda yer almalarını ister. Şu anki önceliğim Portekiz'i yenecek kadroyu seçmek. Portekiz maçında yeni isimler sahada olacak." dedi.

"Ferdi Kadıoğlu'nu milli takıma çağıracağım"

Kısa bir süre önce A Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Ferdi Kadıoğlu için ise Kuntz, şu ifadeleri kullandı:

"Ferdi ile mesajlaşıyoruz. Doktorlara duacıyım, Ferdi için de geçerli. Belki sihirli elleriyle Ferdi'yi iyileştirirler. Eğer sağlıklı olursa Ferdi Kadıoğlu'nu milli takıma çağıracağım."

Senin için hazırladığımız haberler