İrfan Can Kahveci ve Orkun Kökçü milli takım kampından ayrıldı

Kerem Ergün
17.11.2022 - 11:59 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 12:39

Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci ve Feyenoord'lu Orkun Kökçü, A Milli Takım'ın 19 Kasım'da Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maç öncesi aday kadrodan çıkarıldı.

İrfan Can Kahveci ve Orkun Kökçü milli takım kampından ayrıldı

A Milli Futbol Takımı'nın 19 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'de Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı hazırlık maçının öncesinde kadroda değişikliğe gidildi. 

İrfan Can Kahveci ve Orkun Kökçü kamptan ayrıldı

Türkiye Futbol Federasyonu bugün resmi internet sitesinden bir açıklama yayımladı. Yapılan paylaşımda Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci ve Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü'nün Çek Cumhuriyeti maçı kadrosundan çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada futbolcuların, FIFA'nın Oyuncuların Statüsü ve Transferi Talimatı'nın EK 1. Bölümü'nün 1. Maddesi'nin 6. Bendine istinaden kulüpleriyle yapılan anlaşma sonucunda milli takım kampından çıkarıldığı duyuruldu.

Merih Demiral'da aynı sebeple ayrılmıştı

Atalanta'nın 24 yaşındaki savunma oyuncusu Merih Demiral'da aynı madde sebebiyle milli takım kampına katılmamıştı. Türkiye Futbol Federasyonu, konu hakkında şu açıklamayı yapmıştı: " Milli futbolcumuz Merih Demiral, kulübünün Atalanta - Inter karşılaşmasının ardından gönderdiği talep üzerine, FIFA'nın Oyuncuların Statüsü ve Transferi Talimatı'nın EK 1. Bölümü'nün 1. Maddesi'nin 6. bendi uyarınca  A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı."

İlgini Çekebilir
Bu maçı tanımıyoruz, size Merih Demiral YOK!
Habere Git

Büyük turnuvalar öncesi kulüplerin oyuncu gönderme zorunluluğu yok

FIFA'nın konu hakkındaki talimatnamesine göre Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası gibi büyük turnuvalar öncesinde oluşan boşluklar milli maç penceresi olarak sayılmıyor. Dolayısıyla o boşlukta turnuvalara gitme hakkı kazanamayan milli takımlar isterlerse o tarihlerde hazırlık maçları düzenleyebiliyor. Kulüplerin ise o turnuvalara gitmeyen milli takımlara oyuncu gönderme zorunluluğu bulunmuyor.

İskoçya'da aynı kuraldan muzdarip

A Milli Futbol Takımı'nın dün karşılaştığı İskoçya'nın teknik ekibi de aynı kural sebebiyle milli takım aday kadrosuna istediği futbolcuları çağıramadı. İskoçya Premier Ligi'nin lideri Celtic, kuraldan yararlanarak hiçbir oyuncusunun milli takıma gitmesine izin vermedi. İskoçlar, ülkemizin 2-1 kazandığı maça Celtic forması giyen oyuncularından yoksun çıktı.

İkiside İskoçya maçına ilk 11'de başladı

Bugün milli takım aday kadrosundan çıkarıldıkları duyurulan İrfan Can Kahveci ve Orkun Kökçü, dün oynanan İskoçya maçına ilk 11'de başladı. Orkun, maçın 46. dakikasında yerini Salih Özcan'a bırakırken İrfan, karşılaşmanın 81. dakikasında oyundan alındı. İrfan Can'ın yerine Kerem Aktürkoğlu oyuna dahil oldu. 

İlgini Çekebilir
Milliler gönül aldı
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler