Polonya Milli Takımı'nın EURO 2024 geniş kadrosu açıklandı

Özgür Koç
29.05.2024 - 13:58 | Son Güncellenme: 29.05.2024 - 14:41

Almanya'da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda D Grubu'nda mücadele edecek olan Polonya Milli Takımı'nın turnuva öncesi geniş kadrosu açıklandı. İşte detaylar...

Polonya Milli Takımı'nın EURO 2024 geniş kadrosu açıklandı

AJANSSPOR - HABER

EURO 2024'te D Grubu'nda hollanda, Avusturya ve Fransa ile 2. tura çıkmak için mücadele edecek olan Polonya Futbol Milli Takımı'nın geniş kadrosu açıklandı.

Süper Lig'den Syzmanski, Piatek ve Buksa kadroda

Nihai kadrosunu 7 Haziran'da UEFA'ya bildirecek olan Polonya'da teknik direktör Michal Probierz'in belirlediği geniş kadroda Süper Lig'den iki isim yer alıyor. Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Sebastian Syzmanski, RAMS Başakşehir'den Krzysztof Piatek ve bu sezon Antalyaspor'da kiralık olarak forma giyen Adam Buksa aday kadroya davet edildi. 

Polonya Milli Takımı'nın EURO 2024 geniş kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Kaleci: Wojciech Szczęsny (Juventus), Marcin Bulka (Nice), Olivier Zych (Puszcza Niepołomice), Łukasz Skorupski (Bologna)

Savunma: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszyński (Empoli), Paweł Bochniewicz (Heerenveen), Jakub Kiwior (Arsenal), Bartosz Salamon (Lech Poznań), Tymoteusz Puchacz (Kaiserslautern), Paweł Dawidowicz (Verona), Sebastian Walukiewicz (Empoli)

Orta Saha: Przemysław Frankowski (Lens), Kamil Grośicki (Pogoń Szczecin), Jakub Moder (Brighton), Taras Romanczuk (Jagiellonia Białystok), Damian Szymanski (AEK), Michał Skóraś (Brugge), Nikola Załewski (Roma), Jakub Piotrowski (Ludogorets) ), Bartosz Slisz (Atlanta), Sebastian Szymański (Fenerbahçe), Kacper Urbański (Bologna), Piotr Zieliński (Napoli).

Forvet: Adam Buksa (Antalyaspor), Arkadiusz Milik (Juventus), Robert Lewandowski (Barcelona), Krzysztof Piątek (Başakşehir), Kamil Swiderski (Verona).

Matty Cash kadroya çağrılmadı

Daha önce sakatlığı nedeniyle Euro 2024'e katılamayacağı bildirilen Aston Villa defans oyuncusu Matty Cash kadroya dahil edilmedi.

Türkiye'nin EURO 2024 öncesi son sınavı Polonya ile

Polonya Milli Takımı, 7 Haziran'da Ukrayna'ya ve 10 Haziran'da Türkiye'ye karşı iki hazırlık maçı yapacak.

Polonya - Türkiye karşılaşması 10 Haziran TSİ 21.45'de ülkenin en yüksek kapasiteli futbol stadyumu olan PGE Narodowy'de oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler