Galatasaray'dan Patrick van Aanholt Yeni Sezon Hazırlıklarını Anlattı

12.07.2022 - 15:01 | Son Güncellenme: 12.07.2022 - 15:17

Galatasaray'dan Patrick van Aanholt, Sarı-Kırmızılılar'ın kamp süreci, yeni sezon hazırlıkları ve genç oyuncular hakkında konuştu. İşte detaylar...

Galatasaray'dan Patrick van Aanholt Yeni Sezon Hazırlıklarını Anlattı

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Galatasaray'da tecrübeli sol bek Patrick van Aanholt, açıklamalarda bulundu. Takımın hazırlık kampında GS TV'ye konuşan Aanholt, çalışma sürecini, genç oyuncuları ve hazırlık maçlarını anlattı.

"Antrenmanlar zorlu geçiyor"

Kamptaki havayı anlatan Aanholt, "İyi bir şekilde gidiyor hazırlık sürecimiz. Antrenmanlar zorlu geçiyor. Takım olarak bir yere gelmemiz ve bu şekilde zorlu çalışmalar gerçekleştirmemiz gerekiyor ki sezon öncesinde en iyi çalışmayı gerçekleştirelim ve en iyi şekilde sezona başlayalım." ifadelerini kullandı.

"Kendimize bir öz eleştiri yapmamız lazım"

Sarı-Kırmızılılar'ın geçen sezonki kötü gidişatı hakkında açıklama yapan Patrick van Aanholt, şu şekilde öz eleştiri yaptı: "Geçen sezon açıkçası iyi bir şekilde bitirmedik ancak burada sadece bireysel olarak değil tüm takım olarak kendisine dönüp bakması lazım. Aynaya bakıp kendimize bir öz eleştiri yapmamız lazım. Belki de maçlarda olsun, antrenmanlarda olsun elimizden gelenin en iyisini veremedik ve ligde yukarılarda bitiremedik. Ancak tatilden dinlenmiş bir şekilde geri döndük ve şimdi yeni sezon hazırlıklarına başlıyoruz."

"Galatasaray'ı eski konumuna getirmemiz gerekiyor"

Kamp hakkındaki izlenimlerini paylaşan sol bek, "Açıkçası kampta iyi bir başlangıç yaptık. Her geçen gün de iyi yönde ilerlediğimizi düşünüyorum. Ancak şu anda çok erken bir şey söylemek için. Kampta hazırlıklarımıza başladık. Sezonun ilerleyen dönemlerinde bu konuşmayı tekrardan yapmayı ve tekrardan Galatasaray'ı eski konumuna getirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Aanholt, "Kendimi iyi hissediyorum. Bu tür hazırlık kamplarında genellikle çift idman yaparsınız. Ben de bunu 16 seneden beri yapıyorum. Hazırlık kamplarında hep çift idman yapıyoruz. Çalışmalar zorlu geçiyor. Ancak bunu da yapmaya mecburuz çünkü eğer hazır bir şekilde başlamak istiyorsak bu zorluğun üstesinden gelmemiz gerekiyor." dedi.

"İyiyseniz iyisinizdir ve bunu da sahada göstermeniz gerekir"

Yeni sezon hazırlıklarına katılan genç oyuncular hakkında konuşan Hollandalı, "Onlara verebileceğim tavsiyem, kendilerinden büyük oyuncularla beraberler. Dolayısıyla onları dinlemelerini tavsiye ediyorum. Antrenmanlarda ellerinden gelenin en iyisini sahaya yansıtmalarını tabii ki kendilerinden yaşça büyük olanlardan da tavsiye alıp kendilerini geliştirmeleri çünkü şu anda A Takımla beraber çalışıyorlar ve bundan da keyif almaları gerekiyor. Futbolun yaşı yoktur. İyiyseniz iyisinizdir ve bunu da sahada göstermeniz gerekir." açıklamasını yaptı.

Aanholt, "Açıkçası çokça oyuncularla konuşmaya çalışıyorum ama İngilizce konuşuyorum, arada iletişim sıkıntısı oluyor. Özellikle Hamza ve Efe kardeşlerle ilgileniyorum. Onlardaki potansiyeli görüyorum ve her zaman için devam etmelerini tavsiye ediyorum. Açıkçası benim için İngilizce çok önemli bir dil çünkü dünyada en çok konuşulan bir dil. Eğer çok iyi bir şekilde konuşup anlaşırsanız bunun sonucunda her ülkeye gidebilirsiniz, adapte olabilirsiniz. Bu kendinize yapabileceğiniz en büyük yardım, hem kariyer açısında hem de tatil açısında. Ersan gibi tercüman gibi tercümanlara da ihtiyaçlarınız olmaz." ifadelerini kullandı.

"Hazırlık maçlarını kazanarak lige başlarsak güvenimiz artacak"

Aanholt, hazırlık maçları hakkında ise "Çift antrenmanlar yapıyoruz, gelmeden önce de çift antrenmanlar yapıyorduk. Dolayısıyla bir yorgunluk var oyuncular üzerinde. Ancak maçlara baktığımız zaman da koşuları yapmamız gerekiyor. Sahada da elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor. Oyun olarak baktığınız zaman kazanırsak bu bizim için bir avantaj. Hazırlık maçlarını kazanarak lige başlarsak tabii ki kendimize olan güvenimiz artacak ve o şekilde lige başlayacağız ve elde edeceğimiz sonuçlarda çok daha farklı olacak." şeklinde konuştu.

"Hepimizin isteği şampiyon olmak"

Sarı-Kırmızılılar'ın hedeflerini açıklayan tecrübeli futbolcu, şunları söyledi: "Hepimizin isteği şampiyon olmak. Şu anda tabii ki hazırlıklarımızı yapıyoruz. Aramıza yeni katılanlar olacak ancak bu hazırlık kampının sonunda da kendini hazır hisseden fit bir takım gerekiyor. Tabii ki bütün sezon boyunca her zaman için en iyisi olmayacak, kötüsü de olacak ve bunlara hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bir takımın oluşması da bu şekilde oluyor. İlerleyen dönemlerde tabii dışarıdan çok fazla insanların müdahalesine maruz kalmamamız gerekiyor. Bunun içinde kendimizi iyi bir şekilde hazırlamamız şampiyonluk yolunda gitmemiz gerekiyor."

İlgini Çekebilir
İşte G.Saray'ın yeni stoperi! Anlaşma sağlandı, Marcao'nun yerine geliyor
Habere Git

"Bazı oyuncularımız hile yapmaya çalışıyor"

Son olarak, takımın antrenmanlardaki havasından bahseden Aanholt, "Dün VAR'a başvurdum çünkü bazı oyuncularımız hile yapmaya çalışıyor dolayısıyla hem VAR sistemi hem de hakem olması gerekiyor. Ancak tabii ki bunlar şaka. Atmosfer oldukça güzel. Takım oluşturmak için ve tabii ki antrenmanlar sırasında mücadelemizi ortaya koymamız gerekiyor. Bu normal bir süreç. Mücadele etmemiz gerekiyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler