Naomi Osaka’dan Irkçılığa karşı büyük protesto

12.09.2020 - 23:45 | Son Güncellenme: 12.09.2020 - 23:46

ABD Açık'ta Japon tenisçi Naomi Osaka’dan Irkçılığa karşı büyük protesto. Naomi Osaka'nın maskesinde yazılı olan isimler ve kısa hikayeleri.. Detaylar haberimizde...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

ABD'nin New York kentinde düzenlenen Grand Slam turnuvasında ırkçılığa karşı Japon tenisçi Naomi Osaka’a her maça, ırkçı cinayetlere kurban gidenlerden birinin isminin yazılı olduğu maskeyle çıktı.

Naomi Osaka'nın maskesinde yazılı olan isimler ve kısa hikayeleri..

1. Raund Breonna Taylor

26 yaşındaki acil tıp teknisyeni 13 Mart'ta Kentucky, Louisville'deki dairesinde, uyuşturucu soruşturmasının bir parçası nedeniyle, polis tarafından vurularak öldürüldü.

2. Raund Elijah McClain

23 yaşındaydı.Geçen yıl 24 Ağustos'ta Colorado, Aurora'da silahsız yürürken üç polis memuru tarafından durdurularak üzerinde silah arandı. Bu esnada mücadele yaşandı ve daha sonra gözaltında öldü

3. Raund Ahmaund Arbery

25 yaşındaydı ve silahsızdı. 23 Şubat'ta Brunswick, Georgia'da koşuya çıktığı sırada bir kamyonette takip edildi ve iki beyaz adam, (bir baba ve oğul ) tarafından vurularak öldürüldü.

4. Raund Trayvon Martin

17 yaşındaydı ve silahsızdı.26 Şubat 2012'de Florida'nın Sanford kentinde birşeyler satın almak markete gitmişti. Daha sonra Martin'in işe yaramaz olduğuna inanan beyaz bir mahalle nöbetçisi tarafından vurularak öldürüldü.

Çeyrek final George Floyd

Bu yılın 25 mayıs günüydü ve silahsızdı. Minnea polisi sahte para kullanımını araştırırken durdurdu. Beyaz bir polis memuru onu yere sabitledi ve neredeyse dokuz dakika boynunda dizlerine çöktürdü. Floyd daha sonra hastanede öldüğü açıklandı ve olayın görüntüleri dünya çapında “Black Lives Matter”(siyahi yaşam meselesi) protestolarını ateşledi.

Yarı final Philando Castile

32 yaşındaydı.6 Temmuz 2016'da Minnesota, Falcon Heights'ta polis tarafından trafik durağında vurularak öldürülürken kız arkadaşı ve dört yaşındaki kızı vurulmaya tanık oldu.

Senin için hazırladığımız haberler