ABD Grand Prix'sinde heyecan zirve yaptı " Az kalsın kalp krizi geçirecektim"

Orhan Gülek
25.10.2021 - 17:20 | Son Güncellenme: 25.10.2021 - 17:36

ABD Grand Prix'sinde Max Verstappen zafere ulaşırken, Red Bull'un Takım Patronu Christian Horner, son turlarda artan heyecandan dolayı az kalsın kalp krizi geçireceğini ifade etti.

ABD Grand Prix'sinde heyecan zirve yaptı " Az kalsın kalp krizi geçirecektim"

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de sezonun 17. yarışı olan ABD Grand Prix'sini Red Bull Honda'nın Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı. Özellikle son turları heyecan içinde geçen yarışta şampiyona lideri Verstappen hata yapmadı ve damalı bayrağı Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın önünde ilk sırada geçmeyi başardı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Max Verstappen, startta Lewis Hamilton'a geçilerek 2. sıraya gerilemişti. Adeta Mercedes ve Red Bull takımları arasında strateji savaşına sahne olan yarışta pitlerin ardından Hollandalı pilot liderliği geri almayı başardı. Lewis Hamilton son turlarda farkı 1 saniyenin altına kadar indirmiş olsa da yarışı kazanmaya yetmedi.

Yarış sonrası Red Bull'un Takım Patronu Christian Horner "Son turlarda az kalsın kalp krizi geçirecektim ama Max çok klas bir sürüşe imza attı." ifadelerini kullandı.

Horner, şampiyonadaki ana rakipleri Hamilton'ın çok iyi lastik kullanımına da değinerek şöyle konuştu:

İlgini Çekebilir
Kovboy diyarının şerifi Verstappen!
Habere Git

"Kaybetseydik, gerçekten acı verici olurdu"

"Lewis yarışın sonunda çok güçlü olacaktı. İkinci stintte daha uzun süre pistte kalarak avantaj sağladı. Böyle bir yarışı son 2-3 turda kaybetmek, Montreal'de kaybetmiştik ve acı vermişti, gerçekten acı verici olurdu. Max yerini korudu ve harika iş başardı. O, harika bir yarış geçirdi. Gerçekten zekice sürdü ve en sonunda yeteri kadar lastiği vardı. Onların lastik aşınması açısından iyi durumda odluğunu biliyorduk, bu yüzden Max'i erkenden pite aldık. Bizim lastiklerimiz tükeniyordu. O, 3 sn içerisine girmişti. Bu yüzden erken pit yaparak pist üstü pozisyonunu onların almasını istemedik. Pist üstü pozisyonu koruduk ancak bu, son 5-10 turun kritik olacağı manasına geliyordu."

Son olarak sezonun bitimine son 5 yarışın kaldığını dile getiren Horner, Red Bull'un şampiyonluk şansı için şu ifadeleri kullandı:

"Birkaç yarış bizim güçlü olabileceğimiz yarışlardan"

"Her seansa, her yarışa ayrı odaklanıyoruz. Temelde her şeyi yapmaya devam etmemiz gerekiyor. Dayanıklı olduğumuzdan, keskin olduğumuzdan, performansın olduğundan emin olmalıyız. Önümüze çıkan her mücadeleye cevap vermeliyiz. Geride 5 yarış kaldı. Birkaç yarış bizim güçlü olabileceğimiz yarışlardan. Ancak onların da güçlü olacağı bazı yarışlar olduğunu biliyoruz. Bu yüzden gerçekten yakın olacak."

İlgini Çekebilir
Amerika Grand Prix'sinde en hızlı pit stopu yapan takım belli oldu
Habere Git

Sezonun 18. yarışı Meksika Grand Prix'si, 7 Kasım'da yapılacak.

ABD Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

Pilotlar Klasmanı

  1. Max Verstappen (Hollanda): 287,5 puan
  2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 275,5 puan
  3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 185
  4. Sergio Perez (Meksika): 150
  5. Lando Norris (Büyük Britanya): 149

Takımlar Klasmanı

  1. Mercedes 460,5
  2. Red Bull: 437,5
  3. McLaren: 254
  4. Ferrari: 250,5
  5. Alpine: 104
Senin için hazırladığımız haberler