James Blackmon Beşiktaş'tan Eski Takım Arkadaşı Alperen Şengün Hakkında Konuştu

04.04.2023 - 18:12 | Son Güncellenme: 04.04.2023 - 22:53

Daha önce Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka formalarını terleten James Blackmon, NBA ekibi Houston Rockets'ta oynayan eski takım arkadaşı Alperen Şengün hakkında konuştu.

James Blackmon Beşiktaş'tan Eski Takım Arkadaşı Alperen Şengün Hakkında Konuştu

AJANSSPOR-Burak ALACA

Ülkemizde bir dönem Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka formalarını giyen Amerikalı Guard James Blackmon Jr, AJANSSPOR’dan Burak Alaca’nın sorularını yanıtladı. 27 yaşındaki yıldız Türkiye’de geçirdiği dönem ve eski takım arkadaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Türkiye Ligi gerçekten rekabetçi”

Basketbol Süper Ligi’nin zor ve mücadelenin yüksek olduğu bir lig olduğunun vurgusunu yapan Blackmon Jr “Türkiye Ligi’ni seviyorum. Bence en başından sonuna gerçekten çok rekabetçi bir lig.” İfadelerini kullandı.

“Beşiktaş harikaydı, Karşıyaka’da potansiyelimi gösteremedim”

Türkiye’de Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka forması altında geçirdiği iki sezonu değerlendiren oyuncu “Beşiktaş benim için harikaydı. Keza Pınar Karşıyaka da öyle. Fakat %100 sağlıklı olmadığım için Karşıyaka’da potansiyelimin tamamını gösteremedim.” dedi.

İlgini Çekebilir
Pınar Karşıyaka, James Blackmon'ı transfer etti
Habere Git

“Türkiye’ye dönmek istiyorum”

Geçen sezon dizinden yaşadığı kıkırdak sakatlığı sonrası ameliyat olan oyuncu önümüzdeki sezona hazır olacağını ve Türkiye’ye dönmek istediğini “Önümüzdeki sezon parkelere %100 hazır olarak döneceğim ve Türkiye kesinlikle yeniden oynamak istediğim bir yer.” cümleleri ile ifade etti.

“Alperen Şengün iyi bir arkadaşım”

3 Nisan’da Alperen Şengün’ün takımı Houston Rockets’ın Los Angeles Lakers’ı konuk ettiği maçı tribünden takip ettiğini paylaşan James Blackmon “Henüz dün Alperen ile birlikteydim. Onun maçını izlemeye gittim sonrasında bir akşam yemeği yedik. O benim iyi bir arkadaşım.” dedi.

“Alperen’in NBA’de oynayabileceğini hep biliyordum”

Beşiktaş’ta birlikte oynadıkları dönemde de Alperen Şengün’ün NBA’de başarılı olacağını bildiğini belirten James Blackmon “Alperen bu sezon nasıl oynadığını görmek bana mutluluk veriyor. Onun NBA’de oynayabileceğini her zaman biliyordum.” dedi.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Alperen Şengün, Lakers'a karşı double-double yaptı!
Habere Git

“All-Star olma şansı var”

Alperen Şengün’ün NBA’de uzun süre bulunacağını ve All-Star seçilme potansiyeli olduğunu düşünen eski Beşiktaşlı “Onu NBA’de uzun süre iyi bir oyuncu yapacak yeteneklere fazlasıyla sahip. Bence bir noktada All-Star seviyesine gelme şansı var.” İfadelerini kullandı.

“Sadık Emir Kabaca ve Ercan Osmani EuroLeague’de oynayabilir”

Yıldız oyuncu adı son dönemde Türk Hava Yolları EuroLeague’deki temsilcilerimiz ile anılan eski takım arkadaşları Galatasaray Nef’li Sadık Emir Kabaca ve Darüşşafaka Lassa’lı Ercan Osmani hakkında “EuroLeague seviyesinde oynayabileceklerine inanıyorum. Onları bu sezon çok fazla takip edemedim fakat ikisi de çok yetenekli ve pozisyonlarına göre iyi fizikleri var. Ayrıca hem içeride oynayabilen hem de şut atabilen oyuncular.” yorumunu yaptı.

Beşiktaş ile yarı finale tırmandı

2020-2021 sezonunda James Blackmon Jr, Beşiktaş forması ile Basketbol Süper Ligi’nde yarı finale kadar çıkma başarısı gösterdi. 25 maçta siyah beyazlı formayı terleten Amerikalı skorer %42.2 gibi yüksek bir yüzde ile dış şut performansı gösterdiği sezonu; 18.5 sayı, 3.4 ribaunt ve 2.2 asist ortalamaları ile tamamlayarak etkileyici bir sezon geçirdi.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Alperen Şengün'ün müthiş performansı Rockets'a yetmedi!
Habere Git

Karşıyaka macerası kısa sürdü

Ertesi sezon Pınar Karşıyaka’ya transfer olan Blackmon, İzmir ekibinin formasını yalnızca 14 maçta terletebildi. Amerikalı guard, Ocak 2022’de Karşıyaka’nın Anadolu Efes’i mağlup ettiği maçın ilk yarısında sakatlanmış ve sezonu kapatmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler