Abdoulaye Ba'dan Fenerbahçe açıklaması: "Utanç verici"

14.10.2024 - 09:46 | Son Güncellenme: 14.10.2024 - 09:54

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Abdoulaye Ba, sarı-lacivertli takımın bu sezon evinde kazanamadığı maça dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Abdoulaye Ba'dan Fenerbahçe açıklaması: "Utanç verici"

2015-2016 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Senegalli stopen Abdoulaye Ba, eski takımı hakkında açıklamalarda bulundu.

"Dünyanın en iyi koçu Fenerbahçe'ye imza attı"

Fanatik'e konuşan Ba, Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'nin teknik direktörü olmasıyla ilgili olarak "Dünyanın en iyi koçu Fenerbahçe'ye imza attı. Çok mutluyum. Yönetim kurulunun onu Türkiye'ye getirme ve tuttuğum takımın başına geçirme kararından gurur duyuyorum. Her şey zamanla çok daha güzel olacak." dedi.

"Evlerindeki Lille maçını kazanamamaları utanç verici"

Kariyerini Suudi Arabistan'da sürdüren tecrübeli stoper, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda deplasmanda 2-1 kaybettiği maçın rövaşında sahasında 1-1 berabere kalarak elenmesini ise şöyle değerlendirdi:

"Fenerbahçe taraftarı çok inatçı. Oyuncular göğüslerinde hangi formayı giydiklerini bilmeliler. Bu arada evlerindeki Lille maçını kazanamamaları utanç verici. Ne yazık ki asıl utanç verici olan maçı nasıl kaybettikleri."

"Onlar kalbimin en güzel yerinde"

Fenerbahçe ile ilgili son dönemde yaptığı paylaşımların hatırlatılmasının ardından Abdoulaye Ba, "Gerçek şu ki, ben sahada bir askerim. Kendimi halen Türkiye'de popüler olarak görmek çok güzel bir his ve duygu. Taraftarlara teşekkür ediyorum. Onlar kalbimin en güzel yerinde." şeklinde konuştu.

"Kendimi Djiku ve Becao ile kıyaslayamam"

Fenerbahçe taraftarlarının kendisini Djiku ve Becao ile kıyaslamasına değinen 33 yaşındaki futbolcu "Fenerbahçe taraftarının kalbini çok çalışarak ve acı çekerek kazandım, bu yüzden kendimi Djiku ve Becao ile kıyaslayamam. Onlara kulüpte çok başarılar diliyorum ve ligi kazanmak için ellerinden gelenleri yapmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'ye geri dönmek ister misin" sorusuna Abdoulaye Ba, "Realistik olmam gerekirse kim oyuncu olarak Fenerbahçe’ye geri dönmek istemez ki" cevabını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler