Abdulkadir Bitigen her yerde!

Akın Ungan
08.06.2023 - 11:13 | Son Güncellenme: 08.06.2023 - 11:25

MHK, Pendikspor - Bodrumspor maçına Abdulkadir Bitigen'i atadı. Süper Lig'de sezonun son derbisini yöneten Bitigen'in iki günde bir maç alması dikkat çekti.

Abdulkadir Bitigen her yerde!

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Futbolumuzda en çok konuşulan ve belki de en çok konuşulması sevilen konuların başında hakemlerimiz gelmekte. Her sezon bir hakem çeşitli konular ile gündeme gelip o sezona damgasına vurmakta. 2022-2023 futbol sezonuna damga vuran hakem ise Abdulkadir Bitigen oldu!

İki günde bir maç!

Bugün, yani 8 Haziran Perşembe günü oynanacak Pendikspor - Bodrumspor TFF 1. Lig final maçını yönetecek olan isim Abdulkadir Bitigen olarak açıklanmıştı. Abdulkadir Hoca, aynı zamanda 4 Haziran Pazar akşamı oynanan sezonun son derbisi Galatasaray - Fenerbahçe maçının da hakemiydi.

Bu kadar kısa sürede zorlu maçlarda düdük çalmasını yeterli görmeyen Merkez Hakem Kurulu (MHK), 6 Haziran Salı günü oynanan Fatih Karagümrük - Kasımpaşa maçında kendisine AVAR görevi vermişti. Yani Abdulkadir Hoca, bu hafta 2 günde bir olmak şekliyle maçlarda görev aldı.

İlgini Çekebilir
Trio kararını verdi! İşte Süper Lig'de yılın hakemi...
Habere Git

Sezonun hakemi!

Kayseri bölgesi hakemlerimizden olan Abdulkadir Bitigen’in babası olan eski hakemlerimizden Galip Bitigen’i kariyer olarak geçtiği çok açık, hele ki bu sezonki performansıyla.

39 maçta görev aldı

Bu sezon Süper Lig'de 19 maçta düdük çalarak, en çok maç yöneten hakem unvanını ele geçirdi. Ayrıca Süper Lig ve TFF 1. Lig olmak üzere; 17 maçta VAR, 2 maçta AVAR ve 1 maçta ise dördüncü hakem görevlerinde bulunarak, toplamda 39 müsabakada yer alarak çok yoğun bir sezon geçirdi.

Avrupa’da yok!

Bu sezonun en yoğun hakemi gözüken 40 yaşındaki Abdulkadir Bitigen, maalesef aynı performansı Avrupa kupalarında gösteremedi. Bu sezon yalnızca 1 maçta görev aldı, o maç da neredeyse 1 yıl önce, 28 Temmuz 2022 tarihindeki UEFA Konferans Ligi 2. Tur rövanş maçı Young Boys ile Liepaja arasındaki müsabakaydı.

Senin için hazırladığımız haberler