Abdülkadir gidecek mi? Abdullah Avcı kararını verdi...

16.05.2021 - 14:03 | Son Güncellenme: 16.05.2021 - 14:14

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, basın mensuplarıyla buluştu. İşte detaylar...

Abdülkadir gidecek mi? Abdullah Avcı kararını verdi...

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 42. haftasını Gençlerbirliği galibiyetiyle kapatan Trabzonspor, sezonu 4. sırada tamamladı. Bordo mavili ekibin teknik direktörü Abdullah Avcı, bugün basın mensuplarıyla bir araya gelip; yerel ve ulusal basından gelen soruları yanıtladı. Avcı, Abdülkadir Parmak ve Serkan Türkmen'in geleceği dahil olmak üzere; takım kurgusu, Gervinho ve Peres transferlerini değerlendirdi. 

"Yaptığı hatayı biliyor..."

Abdullah Avcı, “Abdülkadir yaptığı hatayı biliyor. Oyuncuyla en ufak bir problemim olamaz. Burada esas olan Trabzonspor’dur. Bununla ilgili daha sonra kendisiyle görüşme de yaptık. Maçlar bittikten sonra ikimiz de düşünelim, karar veririz dedim. Geçen hafta bir araya geldik.

 

Oyuncunun yerlisi, yabancısı, dini, dili ve ırkı yoktur. Parmak ve Türkmen buranın altyapısından yetişmiştir. Her zaman diyorum, “Lütfen bu topraklardan yetişen insanlara daha fazla sahip çıkalım” diye. Bu kaynağı oluşturmaktan yanayım. Türkmen buranın oyuncusu. Bizimle devam edecek. Parmak’la ilgili düşüncemi söyledim.

"En doğrusu hangisiyse..."

Trabzonspor her atışını nokta atışı yapmak zorunda. Biz şunu aldık, bunu aldık bu gitti durumlarının oluşmaması gerekiyor. Başkan, teknik heyet ve gözlemci komitesi devamlı dirsek temasında. Bizle beraber devam edenler olacak, kiralık gidenler olacak.

 

5 oyuncu söyledim. 3 tanesi kiralık. Bazılarının satın alma opsiyonları var. Bunun birçok boyutunu araştırıyoruz. Oyuncularla hiçbir problemimiz yok. Burası Trabzonspor. Herkes burada oynamak istiyor. Ben de bunun için en doğrusu hangisiyse ekiple beraber izleme komitesinin görüşlerini dinliyorum. İletişim ve görüşme halinde olduğumuz oyuncular da var.

"Allah yolunu açık etsin..."

Bazen değişimler sancılı olur. Serkan buranın altyapısından geldi ve görev süresince önemli maçlar çıkartmıştır. Düzgün karakter. Bazen rakibe göre sağ bek Hüseyin Türkmen’i de kullandım. Flavio’yu da kullandım. Bazen direkt oyunlarda stoper kullanmak farklı sonuçlar verebiliyor. Pereira konusu ise kapanmıştır. Bitmiştir. Allah yolunu açık etsin. Mevcuttaki oyuncuları konuşmak ve onlara değer vermek daha doğru olacaktır. O noktaya bir transfer daha yapılacak.

"Trabzonspor hücum oyunu oynar..."

Hücum setlerini belki de en fazla çalışan teknik direktörüm. Bundan sonra beceri ve yeterlilik devreye giriyor. Dün mesela 20. dakikada 3 top direkten döndü. Trabzonspor hücum oyunu oynar. Set oyunları oynar. Geçiş zaman zaman oyun içinde vardır. Set oyunu problem çözmektir. Özellikle ön tarafta transfer çalışmalarımız var. Hücumdaykende savunma güvenliğini almak önemlidir.

"Çok önemli fırsatlar vardı..."

Basın toplantılarım da bazen sitemde bulundum. Yarışa bu kadar geriden gelip bu kadar dahil olmak kolay değil. Galatasaray maçında yediğimiz golün öncesindeki hissettiğimiz, çünkü oyuncu bazen maç bitiyor diye duygularını karıştırabiliyor. Çok önemli fırsatlar vardı. Oyun olarak üstün olduğumuz maçlar vardı. Özellikle Galatasaray maçı. Ama bu tip hatalar her yerde var. Bunu en aza indirmeye çalışacağız.

"Oyuncu grubu bana inandı..."

Oyunu 90 dakika, oyun içinde bir maçı seyrederken yaşar gibi ve çalıştığımızın uygulanıp uygulanmadığını 90 dakika boyunca yaşayan birisiyim. Her anı yaşadığım için müdahale ediyorum. O an ki duyguların devreye sokulmaması lazım. 32 haftada birçok veri yukarı çıktı. Oyuncu grubu bana inandı, ekibe inandı. Trabzonspor’un geçmişi bunu zaten ileri itecektir. Kaotik ve karışık oyunda daha planlıyız. Daha organizeyiz. Hangi rakip sana 90 dakika üstünlük sağladı. Bence çok önemli gelişim kaydettik. Ama yeterli değil. Şampiyon olmak için üstüne koymamız gerekiyor.

"Transfer söylentileri..."

Perez ve Gervinho doğrudur. Perez sağ bek. Başkan ve yöneticilerimiz, izleme komitesi koordinasyon halinde yoğun bir şekilde Trabzon için en uygunu hangisiyse onu istiyor. Ben oyuncu üzerinden hata yapmam. Yönetici de yapmayabilir. Ama şehir değişir, takım değişir, organizasyon değişir. Oyuncu performansı değişebilir. Ali Kemal hoca kötü müydü? Değildi. Fenerbahçe’de oynayamadı ama Beşiktaş’ta şampiyon oldu. Oyuncu üzerinden hata yapmayız.

"Ömür bugün Türkiye'nin en yeteneklisi..."

Başkanın dedikleri doğrudur. Bunun sayısını çoğaltmaya çalışıyoruz. Çok değil ama 5-6 ortalaması var. Ön taraftaki rekabeti artırmam lazım. Kenar oyuncusu ve bekler üzerine çalışmalar yapıyoruz. Genç bir takımız. Belki bu oyuncuların yaşı konuşulabilir ama 28 altını korumak yarış için önemli. İyi bir bek aldık diyelim. Onun alternatifi olarak iyi bir alternatif alamayız. Onun alternatifleri yine bu takımda. Ömür bugün Türkiye’nin en yeteneklisi. Uğurcan aynı şekilde.

"Almanya'da oynamıyor..."

Sörloth’u istemez miyim ben? Başkanla devre arasında sohbet ederken, “Başkanım Almanya’da oynamıyor. Söyleyin gelsin katkı sağlasın” demiştim. Trondsen ise çalışıyor. Dün kadrodaydı. İlk defa koltukta oturdu. Valla bir yandan da çekindim başa dönmeyelim diye. Şu anda hiçbir şey bilmiyorum. Yeni yeni katıldı. İnşallah iyi bir joker çıkacak diye bekliyorum yani.

Senin için hazırladığımız haberler