Abdülkadir Ömür: "Kerem Aktürkoğlu benim düştüğüm hataya düşmedi"

10.10.2024 - 16:27 | Son Güncellenme: 10.10.2024 - 16:34

İngiltere Championship takımlarından Hull City'de forma giyen milli futbolcu Abdülkadir Ömür gündeme dair açıklamalar yaptı. İşte yıldız oyuncunun sözleri.

Abdülkadir Ömür: "Kerem Aktürkoğlu benim düştüğüm hataya düşmedi"

AJANSSPOR HABER

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City forması giyen Abdülkadir Ömür, HT Spor'da gündeme yönelik özel açıklamalarda bulundu.

"Antalya'da gam güzel geçiyor"

Antalya'daki kamp sürecini değerlendirerek sözlerine başlayan Ömür, "Gayet iyi geçiyor. Hem personelin hem de oyuncuların mutlu olmasının birazcık da İngiltere'deki hava durumu diyebilirim. Sizin de ön gördüğünüz üzere İngiltere'de sürekli kapalı ve yağmurlu hava durumu oluyor. Buraya geldikten sonra futbolcular güneşi gördükten sonra antrenmandan sonra denize giriyorlar. Daha çok zaman geçirecekler bir ortam oldukları için burada bu kampın hem antrenman boyutunu keyifli geçiriyorlar hem de antrenman sonunda kendilerine ayırdıkları vakitte mutlu olmaya çalışıyorlar. Hepimiz için öyle. Antalya hem tatil hem de kamp olarak gelinebilecek en iyi yerlerden bir tanesi" dedi.

"Hocamız mantalitesini bize aşılamaya çalışıyor"

Hull City Teknik Direktörü Tim Walter hakkında konuşan Ömür, "Hocamız çok enerjik ve hem kaybetmekten hoşlanmayan hem de birazcık futbolun hatasız oynamaya yakın bir sistem olduğunu düşünüyor. Bizden beklentisi, bize anlattığı sistem, ne kadar hatayı minimuma indirirsek o kadar başarılı olabiliriz. Mantalitesini bize aşılamaya çalışıyor. Bireysel olarak orta saha oyuncularından isteği, daha fazla hücumda kalıp topu hücuma taşıyacak oyuncuların savunma oyuncular olduğunu bize söylüyor. Biz daha çok orta saha oyuncuları olarak veya kanat oyuncuları olarak birazcık daha geriden gelip top almayı severiz. Ama hocamız ileride kalmamız gerektiğini, biz de adım adım buna alışmaya çalışıyoruz. Genel olarak takımdan beklentisi de, iyi bir hücum futbolu oynatmak istiyor. Hiçbir zaman geri çekilmeyen rakip fark etmeksizin coşkulu bir futbol anlayışı olduğunu söyleyebilirim. Bu sezon başı bizim için zor oldu. 16-17 yeni transferimiz geldi. Bunların takıma adaptasyonu, lige adaptasyonu bizi zorlamıştı. İstediğimiz gibi başlayamadık. Hocamızın taktiğine yavaş yavaş yaklaşmaya çalışıyoruz diyebilirim" şeklinde konuştu.

"En iyi anlaştığım oyuncu Ivor Pandur"

Takımdaki en iyi anlaştığı oyuncuyu ve adaptasyon sürecini değerlendiren Ömür, "Geçen sene buraya geldiğimde önceliğim bir an önce takıma girip adaptasyon sürecini en kısa sürede atlatmak olmuştu. Arkadaşlarımla o enerjiyi kurup, saha dışında ve saha içinde de fark etmeksizin iyi bir ortam kurabilmekti. Herkes çok iyi niyetli. Bizim takımda özellikle tüm futbolcular özgüvenli, mütevazi ve işine çok saygı gösteren bir oyuncu grubu var. Herkesle aram çok iyi. Onlar da beni seviyor. Bizim kaleci var Ivor Pandur. Hollanda'dan geldi. Onunla biraz daha iyi diyebilirim. Antrenmanda, antrenmandan sonra. Birbirimize karşı bazen çok eğlenceli olabiliyoruz" diye konuştu.

"Trabzonspor her mağlubiyette kendimi suçlu hissediyordum"

Trabzonspor ile Hull City'de forma giyen Abdülkadir Ömür'ü kıyaslayan milli futbolcu, "Bence en büyük farklardan bir tanesi, Trabzonspor'da oynadığım dönemde her hangi bir mağlubiyette bunu gerçekten kendimi çok suçlu hissediyordum. Ve bu mental olarak beni çok etkiliyordu. Çünkü Trabzonlu olduğum için bunu hep sorgular ve bunu daha nasıl iyi yaparım diye çok uğraşırdım. Ama İngiltere'de daha çok sonuç odaklı olmuyor. Daha fazla verdiğin mücadele ve insanların orada futbola bakış açısı şu şekilde: Maç oynandı bitti. İnsanlar oraya 2 saatlik bir eğlence olarak görüyorlar. Ve kazan kaybet önemli değil. Maçtan sonra seni alkışlıyorlar ve sonraki maça seni motive ediyorlar. Çünkü sezonun uzun olduğunu biliyorlar" açıklamasını yaptı.

"Aslında çok ince bir çizgi var Premier Lig'e çıkmak için"

Championship'in reyting ve yayın gelirleri hakkında sözlerini sürdüren Ömür, "Acun abi sağ olsun, başkanımız bazı maçları televizyondan vermeye başladı. Sadece bizim Hull City'nin maçını değil birçok Championship maçını da vermeye başladı. Bence Türkiye'de böyle düşünmelerinin sebebi yayın olmadığı için insanlar birazcık ön yargılı yaklaşabiliyor. Championship dünya genelinde en çok tempo olan, fiziksel olarak yüksek olduğuna inandığım bir lig. Premier Lig'e bir o kadar yakın hissetseniz de bir o kadar uzaksınız çünkü herkes herkesi yenebilecek seviyede. Bazen 3-4 maç alınca play-off potasına girebiliriz ama 3-4 maç kaybedince de uzaklaştık. Aslında çok ince bir çizgi var Premier Lig'e çıkmak için. Gerçekten kolay değil. Ama insanın hayallerini süsleyen bir lig çünkü bir üst ligde 46 tane maçımız var. Buradan 1. veya 2. çıktıktan sonra Play-Off'a kalmadan Premier Lig'e çıkabiliyorsun. Türk insanına saygı gösteriyorum ama yayın hakkı olmadıkları için bizim maçtaki temponun, fizikselin ve tekniği görememelerini düşünüyorum" dedi.

"Artan maçlardan ben şikayetçi değilim"

Artan maçlar ve futbolcuların şikayetleri ile ilgili konuşan Ömür, "Kesinlikle onların oynadıkları fikstür, ligin dışında hem Şampiyonlar Ligi oynuyorlar ve bunun ardından kendi liglerindeki kupalar devreye giriyor. Daha sonra milli ara oluyor. Milli takıma giden oyuncular için gerçekten oynaması ve alışması zor bir fikstür. Biz de kendi ligimizde döndüğümüzde haftada 3 maç yapacağız. Bunu geçen senede yaşamıştık. Bu futbolcuyu bazen yorgun hissettirebiliyor. Kadro derinliği fazla değilse bu takımları etkileyebilir. Arsenal, Manchester City ve Liverpool gibi takımların kadro derinliği fazla olduğu için, ama belki de her iki tarafta da kendi oyuncularını oynatmak istediği için bu karara karşı çıkıyor olabilir. Haklılar çünkü. Bu yoğun fikstürün ardından oyuncular erken sakatlanmaya başladı. Belki bu yüzden bu görüşe sahipler. Biz de rotasyona giriyoruz. Ben şikayetçi değilim. Kadro derinliği olduğu sürece birazcık tolerans gösterilebilir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Bana gelen teklif Manchester City'den 26 milyon Euro'ydu"

Kariyerinin kırılma noktası hakkında Ömür, "Çok açık ara 4 yıl oldu galiba. 4 yıl önceki Manchester City teklifiydi. Bunu yıllardır konuşuyoruz. Bunun bana birazcık daha bazı gecelerde uykumu kaçırmasının sebebi şu: O teklif belki de o zamanki düşüncem bir daha böyle bir teklif ne bir Trabzonsporlu futbolcuya ne de Türkiye'deki bir başka futbolcuya verilebilir diye düşünüyordum. Bunu şakayla karışık başkanımıza bile söylemiştim. Demiştim ki, "Bu kadar yükseğe nasıl çıktılar bilmiyorum ama bundan yükseğe çıkamazlar" diyorum. İster istemez yurt dışından Türkiye'ye bakış açıları farklı olduğu için çok fazla yüksek miktarda bedeller ödemiyorlar. Ta ki Arda kardeşimizin piyasaya çıkması gibi. O çok gurur verici bir rakama gitti. Ama o da bizim en yetenekli oyuncumuz ve dünyanın en değerli kulübüne 20 milyon artı 10 milyon Euro'ya gitti. Bana gelen teklif Manchester City'den 26 milyon Euro'ydu ve bunu reddettiklerinde gerçekten çok yutkundum bir şey diyemediğim içim. Bırakmadılar. Bu kariyerimdeki kırılma noktası oldu diyebilirim. Tabii ki Trabzonspor'da kaldıktan sonra çocukluk hayalim olan şampiyonluğu yaşadım" diye konuştu.

"Benfica'da teklif verdi ama..."

Benfica'nın da teklif verdiğini söyleyen Ömür, "Benfica'da teklif verdi ama o dönem Manchester City daha fazla verdi. Oraya daha yakındık, daha fazla iletişim kurduk. Ondan sonra sakatlıklar yaşadım, tam döndüm derken ağır sakatlık yaşadım. Nasip" dedi.

"Kerem Aktürkoğlu benim düştüğüm hataya düşmedi"

Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica performansını değerlendiren Ömür, "Kerem Aktürkoğlu'nun yaptıklarıyla gurur duyuyorum. Vakit geçirmekten hoşlandığım ve izlemekten keyif aldığım bir oyuncu Kerem. Buradan sevgiler gönderiyorum ona. Kerem'in orada yaptıkları bize şunu göstermeli. Kendi kulübünde yapacağı bir şeyini anladığı an transfer olmayı hak ettiğini düşünen birisiyim aslında. Kerem de bunu genç yaşta... Kerem'in daha önce gitmek istediği de olmuştu çünkü 2-3 senedir üst düzey futbol oynuyor. Oraya gittikten sonra performansını yüzde yüz olmasa bile yüzde 70-80 arttığını görebiliyoruz. Kerem benim düştüğüm hataya düşmedi, o erken gidebildi. Aslında aynı yaştayız ama sakatlık yaşamadan yurt dışına gidebildi. Bizi çok güzel temsil ediyoruz. Gurur duyuyoruz. Kendi sürecini kendi kulüplerinde tamamlamış futbolcuların bir an önce kendi hayalleri için kendilerini Avrupa'da temsil etmelerini diliyorum" diye konuştu.

"Bilerek isteyerek hiçbir futbolcu kötü oynamak istemez"

Ömür son olarak, "Birazcık bizim ülkemiz, taraftarlarımız bir tık daha toleransı yabancıya göre daha fazla. Türk oyuncuları sahaya çıkarken eğer ben bu maçta kötü oynarsam eğer gelecek tepkileri düşünerek sahaya çıkıyor. Bu bence futbolcuyu saha içinde etkileyecek bir olay. 3-4 yıldır bu tepkilerle oynuyorum. Umarım bu biraz daha aşağıya inebilir. Bilerek isteyerek hiçbir futbolcu kötü oynamak istemez. Tolerans vermeleri gerektiğini düşünüyorum.

"Trabzonspor taraftarı daha fazla coşkulu"

Trabzonspor taraftarı daha fazla coşkulu. İngiltere'de ise oraya keyif almaya geliyorlar. Tepkileri çok yüksek ve alçak olabilir maç performansına göre. Trabzonspor taraftarı birazcık daha duygularını en yüksekte yaşayıp hüznün de böyle çok çabuk düşebilen bir yapıya sahip. Eğer maç kötü giderse hafta boyunca etkileyecek karaktere sahip Trabzonspor taraftarı. İngiltere'deki maç sırasında keyif alıyor.

"Şanssız yaşadığımız bir turnuva oldu"

Avrupa Şampiyonası'nda inanılmaz performans gösterdik. Çok daha yakın hedeflere gidebileceğimizi herkese gösterdik. Şanssız yaşadığımız bir turnuva oldu, daha yukarıya da çıkabilirdik. Hedefimiz Dünya Kupası. Çünkü Dünya Kupası'na gidebilecek en kestirme yol da Uluslar Ligi'nden geçiyor. Şu anda lideriz. Belki Dünya Kupası'na erken katılmak için bir play-off oynayabiliriz. Bu gerçekçi bir hedef bizim için. Eski ruhu yakaladığımızı düşünüyorum.

"Trabzonspor bu sene tutuk başladı"

Genellikle Türkiye'de 4 büyük takım üzerinden lig dönüyor ama bu sene Samsunspor, Göztepe, Arda hocanın oynattğı Eyüpspor göze hoş gelmeye başladı. Ne kadar sürdürebilirler bilmiyorum. Ama birazcık maddi anlamda büyük makas olduğunu bildiğim için Trabzonspor da bu sene biraz tutuk başladı. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe üzerinden şampiyonluk yarışının geçeceğini düşünüyorum. Tabii ki sürprizler olabilir" diyerek sözlerini tamamladı.

9 maç 1 asist

İngiliz kulübüyle sözleşmesi 30 Haziran 2027 yılına kadar devam eden 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon forma giydiği 9 maçta 1 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler