Abdullah Avcı'dan Ferencvaros açıklaması

Feride Kara
02.11.2022 - 16:14 | Son Güncellenme: 02.11.2022 - 16:39

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın akşam saat 20.45'de oynanacak Ferencvaros karşılaşması öncesi Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

 Abdullah Avcı'dan Ferencvaros açıklaması

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu 6. ve son maçında yarın Macaristan'ın Ferencvaros takımını konuk edecek. Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde saat 20.45'de başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Harm Osmers yönetecek. Karşılaşmanın yardımcı hakemleri ise Robert Kempter ve Dominik Schaal olacak. Maç öncesinde Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Avrupa'da da yola devam etmek istiyoruz

Abdullah Avcı "Maçı kazanıp, kulüp olarak hem de ülke puanına önemli derecede katkıda bulunmak istiyoruz. Avrupa'da da yola devam etmek istiyoruz. Taraftarımızın o tutkulu bize verdiği desteğe ihtiyacımız var. Onlarla biz 12. bir oyuncu, coşkularını ve desteklerini verdikleri sürece son viraja girerken onların bu desteğine ihtiyacımız var. Yarından itibaren bizimle olacaklarını düşünüyorum."
 
 
 
 

Rakibin rotasyonlu 11'le çıkması avantaj mı yoksa dezavantaj mı olur?

Avcı "Ferencvaros'un çok geniş birbirine yakın sayısal olarak da üstün oyuncuları var. Bu seviyelerde rotasyonun avantaj-dezavantaj değil, bence oyun planlarında, oyun organizasyonlarında bir değişiklik olmayacak. Bu seviyede maç kazanmak, oynamak, sahne almak her oyuncu ve takım için değerlidir. Biz çok ciddi bir şekilde maça hazırlandık ve hazırlanmaya devam ediyoruz."

Ferencvaros'un grup birincisi olmasındaki etkeni nedir?

Avcı: "Dengeli bir grupta, özellikle Monaco maçlarından 4 puanla çıkması bu birinci sebep. İkincisi önde özellikle atletik oyuncularının fazla olması, hep beraber hareket etmelerini avantaj olduğunu düşünüyorum."

Çok geride miyiz, hayır her kulvarda varız aslında

Avcı "Şampiyonlar Ligi play-off'u, Avrupa Ligi grubu ve az öncede söylediğim gibi Avrupa'da bir şekilde devam etmek istiyoruz. Ama önümüzdeki yarın oynayacağımız maçı, bu maçı cebimize koyup 9 puanı almak, hem de ülke puanına katkı sağlamak istiyoruz. Çıkacak sonuca göre Avrupa'da bir şekilde olmak istiyoruz. Tabii ki gönül istiyor Trabzonspor olduğu için hep en tepesinde en iyi olmasını ama hayat bazen o şekilde devam etmiyor. Bu oyunun içinde bireysel performanslar olabilir, oyunu da sorguluyoruz, bireysel performansı da. Çünkü sorgulamamız gerekiyor. Çok geride miyiz, hayır her kulvarda varız aslında. Geçen seneden çok önemli iyi alışkanlıklar olduğu için orayla bir kıyaslama oluyor ama her şeyin içindeyiz. 

Yarın 20. resmi maçımızı oynayacağız

Kendimizi sorgulayacağız. Oyunun içinde zaman zaman tespit ettiklerimiz, oyuncu profilinden tespit ettiklerimiz, eksik olan taraflarımız var. Bunla ilgili hem oyun üzerinden hem de oyuncu ve devre arasıyla alakalı yakında araya gireceğimiz süreçte çalışmalarımız var. Yarın 20. resmi maçımızı oynayacağız. Kasım ayını işaret ettiğimizde eksik olan taraflarımızı daha iyi hale getirebilmek için eksiklerimizi tamamlayabilmek için, daha hızlanabilmek için, daha hızlı koşular yapabilmek için çalışmalarımız var. Değişim oldu, yarışın her tarafında varız. Araya girerken Trabzonspor'un o müthiş taraftarına bu son 2 maç yarın ve Konyaspor maçıyla çok ihtiyacımız var ikinci yarıdaki resmi daha iyi görebilmek için."

Zaman zaman dalgalanmaları yaşadık

Avcı "Bu aklımızı, duygumuzun üzerinde tutmamız lazım. Duygumuzu onun önüne geçirirsek her şey karmakarışık oluyor. Bu şehir bunun daha evvelden sıkıntılarını yaşadı. Oyun artık bir organizasyon oyunu. Tabii ki bir duygumuz olacak. Bu oyunun içind mücadele ölçülüyor artık. Bunu doğru bir plan içinde uygulamamız gerekiyor. Zaman zaman dalgalanmalarını yaşadık, hatta oradaki ilk maçta da yaşadık. Azalmalar başladı. Bunların hepsinin üzerinden geniş kapsamlı çalışıyoruz. Oyun süresi çok uzun bir oyun ve plana sadık kalmak gerekiyor. Hep oyunun içinde doğru bir şekilde kalmak istiyoruz."
 
 
 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler