Abdullah Avcı'dan Abdülkadir Ömür ve Pereira açıklaması!

19.01.2021 - 21:39 | Son Güncellenme: 19.01.2021 - 23:25

Son dakika spor haberleri... Trabzonspor, Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Konyaspor'u 3-1 yendi. Bordo-mavili takımda teknik direktör Abdullah Avcı, maç sonu açıklamalarda bulundu ve Abdülkadir Ömür'ün sakatlığı ile ilgili de konuştu. İşte detaylar...

Abdullah Avcı'dan Abdülkadir Ömür ve Pereira açıklaması!

Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde Trabzonspor, sahasında Konyaspor'u 3-1 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından bordo - mavili takımda teknik direktör Abdullah Avcı, açıklamalarda bulundu.

Avcı, mücadelenin 27. dakikasında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Abdülkadir Ömür ile ilgili olarak ''Sağlık ekibi gerekli açıklamayı yapar. Futbol böyle bir şey. Türk futbolunun yetenekli oyuncusu. Bu takımda alternatifi yok. Avrupa Şampiyonası var belki o hedefi olacaktı... Genç oyuncu, sağlığına kavuşacaktır. Sağlık Kurulu bir açıklama yapacaktır. Ben ne desem yalan olur'' dedi.

Galibiyete değinen Avcı, ''Oyun olarak gelişiyoruz. Oyunun her iki bölümünü oynamaya başladık. Oyuncu grubu buna karşılık vermeye başladık. Yeterli mi, değil. Geliştirmemiz gereken şeyler var. Bir yandan mutluyuz bir yandan Ömür'den dolayı üzüntülüyüz. Maçlar yoğun bir şekilde oynanıyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Konyaspor da iyi bir takım. Onlara da başarılar diliyorum'' şeklinde konuştu.

'Pereira ile görüştüm'

Abdullah Avcı, son dönemde Trabzonspor'dan ayrılacağı konuşulan 36 yaşındaki futbolcu Joao Pereira ile ilgili konuşarak sözlerini noktaladı:

''Benim Pereira'nın geçmişine büyük saygım var. Kendisiyle şöyle konuştum, bir kariyer planlaması yapalım dedim. 6 ay sonra mukavelesi bitiyor. Çok iyi çalışıyor. Ama 6 ay sonra Trabzonspor'un oyuncusu olmayacak. 'Gel bunu beraber düşünelim, antrenörlüğe geçmek istersen bir sürü seçenek var' dedim. Böyle bir samimi görüşme oldu. Trabzonspor tarihine baktığında Ali Kemal'ler, Şenol Hocalar, Hami'ler ayrıldı. Yeri geldiğinde bu hepimiz için geçerli. Ben seçenekleri sundum ona” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'a Abdülkadir Ömür'den kötü haber

Trabzonspor - Konyaspor Süper Lig 20. hafta mücadelesinde bordo mavililerin genç futbolcusu Abdülkadir Ömür, sakatlanarak oyuna devam edemedi ve MR için hastaneye götürüldü.

Oyuncunun sağ ayak bileğinin üst bölümünde kırık tespit edildiği öğrenilirken en az 3 ila 4 ay süreyle sahalardan uzak kalacağı ifade edildi. 

Fırtına'da Pereira depremi

Geçtiğimiz hafta Antalyaspor karşılaşmasının 26. dakikasında Serkan Asan'ın yerine oyuna dahil olan Portekizli sağ bek oyuncusu, dün akşam yapılan son antrenmanın ardından kendisini Konyaspor maçında 11'de bekliyordu. Ancak teknik direktör Abdullah Avcı onun gibi düşünmüyordu ve başka planları vardı.
 

Joao Pereira, İttifak Holding Konyaspor maçı kadrosunda yer almadı. Tecrübeli futbolcu karşılaşmayı tribünden takip etti. 

Bordo - mavili takımda Portekizli sağ bek ile yolların ayrılacağı da iddia edildi. Abdullah Avcı'nın göreve gelmesinin ardından Joao Pereira çok fazla forma şansı bulamıyordu. Hatta oyuncu sosyal medya hesabından ayrılacağına dair açıklamalar da yapmıştı. 

Trabzonspor'un Ocak 2017'de kadroya kattığı 36 yaşındaki futbolcu, bordo - mavili forma atından kaptanlık da yaparken 122 maçta 3 gol atıp 19 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler