Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Beşiktaş beraberliğini değerlendirdi

Orhan Gülek
16.10.2022 - 22:39 | Son Güncellenme: 17.10.2022 - 00:22

Süper Lig'in 10. haftasında zirve mücadelesinde deplasmanda Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, maç sonu konuştu

Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Beşiktaş beraberliğini değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 10. haftası dev bir mücadeleye sahne oldu. Beşiktaş ile Trabzonspor, kozlarını Dolmabahçe'de paylaşırken, karşılaşmada kazanan çıkmadı ve mücadele 2-2 sona erdi. 

Karşılaşma sonrası Trabzonspor Teknik Direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

"Belki 2-0 olacaktı, döndü kendi kalemize attık"

Karşılaşmada kaçan gol pozisyonlarından yakınan Avcı "Beşiktaş ciddi içeride baskı yapan takım. Bu baskıyı yapacaklarını biliyorduk. Oyunun anlarını çok iyi planlamamız gerekiyordu. Duran toptan öne geçtik. oyun istediğimiz gibi gidiyordu. Marek'in attığı şutla belki 2-0 olacaktı, döndü kendi kalemize attık. Baskının ardından Trezeguet'le golü bulduk. Topa daha çok sahip olduğumuz anda Eren ayağının altından kaçırdı taça gitti. Dönen top geldi gol oldu. Enis ile net bir pozisyon kaçırdık. " dedi.

İlgini Çekebilir
Dolmabahçe'de kıran kırana... Ne Kartal ne Fırtına
Habere Git

"Kazanabilirdik"

Maçtan 3 puanla ayrılamadıklarından dolayı üzgün olduklarını dile getiren Avcı, şöyle konuştu:

"2 tane büyük takıma yakışır bir maç oldu. Kazanmak için gelmiştik, kazanmak için de fırsat yakaladık. Kazanamadığımız için üzgünüz. Bu şekilde ayrılmak da kötü değil. Son iki senede burada kazanmıştık. Biz çok yorgunuz, Bizim 3 kulvarımız var, yarışa en iyi şekilde devam etmek istiyoruz. Kazanabilirdik, bunu kaçırdığımız için üzgünüz. Sivas maçına hazırlanacağız"

Trabzonspor 18 puana yükseldi

Bu sonuçla Beşiktaş 19, Trabzonspor 18 puana yükseldi. Ligin bir sonraki haftasında Beşiktaş, Hatayspor deplasmanına gidecek. Trabzonspor, sahasında Sivasspor'u ağırlayacak.

“Üzerimde Trabzonspor ceketi var. Ceket çıktığı zaman belki bir gün konuşurum”

8 günde 3 maça çıktıklarını ve maçlar arasında 1 saatin bile önemli olduğunu söyleyen Abdullah Avcı, “Bir saat bile önemli ama TFF bir karar vermişse, bunu maç öncesinde konuşmak bir savunma anlamına gelir. Bir sürü rejenerasyon ve bilim metotlarını kullanıyoruz. Beşiktaş’ta teknik direktörlük yaptım ve bundan da her zaman gurur duyuyorum. Sonuna kadar saygım var. Bugün ise Trabzonspor’un teknik direktörüyüm. Bu camiaya her zaman saygım olacak. Sürü psikolojisinin önemli olmadığını düşünüyorum. Kulübün profesyonelleriyle sarmaş dolaşız. Bugün bana form hediye ettiler, oğluma götüreceğim. Bugün buna değil Bartın’a bakalım. Orda canları yananlara bakalım. Hastalananlar var, hayatını kaybedenler var. Ne oldu, biz maç oynadık bitti. Çok önemli dostlarım var bu camiada. Üzerimde Trabzonspor ceketi var. Ceket çıktığı zaman belki bir gün konuşurum” diye konuştu.

“Rakibe göre her zaman taktiğimiz değişebilir”

Son olarak oyun hakkında konuşan Abdullah Avcı, “Akan oyunda 2.5 bölgede beklemek, rakibin bir tarafından risk almaktı. Burada kenarlardan aldık bu riski. Rakibin 7 kişiyle baskı yaptığında bire birler vardı. Maxi Gomez’in sakatlanma riski ve adalesinde ağrı vardı. Ömür’ün elinde çatlak ya da kırık olabilir. Bardhi de 90 dakika oynamıştı Monaco karşısında ve onu da dinlendirmek istedik. Biz taktiğimizi rakibe ve formasyona göre değiştirebiliyoruz. Bugün futbolun iki yönü var. Baskının 4-5 çeşidi var. Bu rakibe göre değişir. Top sendeyken olan bölüm var. Artık yeni nesil teknik adamlarda gelişmeler var. Ama oyunların savunma ve hücumda farklı çeşitleri var. Bunu da oyuncunun kalitesi belirliyor. Monaco’nun 24 yaş ortalaması vardı, şiddet ve hız farklıydı” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler