Abdullah Avcı Edin Visca ve Bruno Peres'in Dönüş Tarihini Açıkladı

Kerem Ergün
06.12.2022 - 15:19 | Son Güncellenme: 06.12.2022 - 16:20

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı basın toplantısı düzenledi. Avcı, Bruno Peres ve Edin Visca'nın dönüş tarihini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Abdullah Avcı Edin Visca ve Bruno Peres'in Dönüş Tarihini Açıkladı

AJANSSPOR - HABER

2022 FIFA Dünya Kupası sebebiyle Süper Lig'e ara verildi. Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, bu arayı verimli bir şekilde değerlendirmek için geçen haftadan itibaren Antalya'da kampa yapmaya başladı. Takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, bugün basın toplantısı düzenledi.

Abdullah Avcı: Güçlü ve güçsüz yanlarımızı gördük

Takımın bu sezon oynadığı tüm maçları analiz ettiklerini belirten Abdullah Avcı, şunları söyledi: "Toplam 22 maçın analizini yaptık. Güçlü ve güçsüz yanlarımızı gördük. Gözlemlerimiz var, elde ettiğimiz veri ve görüntüler var ve bunlarla örtüşen düşüncelerimiz var. Planlarımızı bunlardan üzerinden tespit ettiklerimize göre yaptık. Trabzon'da çalışırken eksiktik. Altyapı oyuncularıyla sayıyı tamamlamaya çalıştık Milli takımlarında olan 14 oyuncumuz vardı. Onların büyük bölümü Antalya kampına katıldı ve biz de taktiksel çalışmaları yapmaya başladık. Oyunda birtakım değişiklikler yapmamız gerektiğinin farkındayız. Oyuncu profillerinde birtakım değişiklikler meydana geldiği de tespitlerden bir tanesi."

Abdullah Avcı: Aldığımız geri bildirimler şu ana kadar olumlu

Takımın Hull City ile 1-1 berabere kaldığı hazırlık maçında gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirten Avcı, kendisini şöyle ifade etti: "Bireysel olarak performansı düşük olan oyuncuları nasıl yukarı çekebiliriz onu düşünüyoruz. Belki onların mevkilerini değiştirebiliriz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve oynadığımız hazırlık maçı, bu planlamaların şu ana kadar olumlu gittiğinin mesajını veriyor. Yaptığımız toplantılar, oyunculardan aldığımız geri bildirimler ve  analizler şu an itibarıyla olumlu. Ama geliştirerek devam etmemiz gerekiyor. Şu an doğru cevaplar var. Bunu daha hızlı ve daha coşkulu hale getirmeye çalışacağız."

İlgini Çekebilir
Trabzonsporlu 2 yıldıza yakın takip! C.Palace maçında izleyecekler....
Habere Git

Abdullah Avcı: Bruno Peres ocak ayında dönecek

Edin Visca ve Bruno Peres'in sakatlık durumu hakkında bilgi veren Abdullah Avcı, şunları söyledi: Bruno ve Edin geçen sene şampiyon olan takımın her oyuncusu gibi değerli oyuncularından iki tanesiydi. Özellikle arkalı önlü oynayan ve hem teknik kapasiteleri hem oyun akıllarıyla bize çok katkı sağlayan oyunculardı. Birinde kırık, birinde ise aşıl tendonu sakatlığı var. Ortalama bir aydır takım antrenmanında ikisi beraber hareket ediyorlar. Maç eksikleri var. Fiziksel süreci tamamladıktan sonra takım antrenmanına başladılar. Bir aksilik olmazsa Visca'nın sürecini tamamlıyoruz. Ona 30 dakika süre vererek buna başladık, ilerde bu süreler daha da artacak. Bruno Peres ise ocak ayının başında dönecek. Şu an iyi gidiyor, birkaç eksiği var. Onları giderdiğinde süre almaya devam edecek. İkisi de iyi gidiyor."

Abdullah Avcı: Devamlı baskı yapamayız

Takımın baskılı oynaması için saha dağılımını iyi yapması gerektiğini belirten Avcı, şunları söyledi: "Baskıyı devamlı yapamazsın. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir takım devamlı baskı yapamaz. Baskıyı daha iyi yapabilmek için önce topa sahip olman gerekiyor, saha dağılımının da iyi olması gerekiyor. Maçın yüzde 65'lik bölümünde baskıyı daha iyi yapabilmek için bunları yapıyoruz. Bunun duran oyunu var, akan oyunu var. Duran oyunda nasıl yapacağız, akan oyunda nasıl yapacağız. Sistemlerde rakibe baskı yaparken bazen arkada birtakım riskler alarak yapıyorsun. Çünkü kalenden daha uzakta rakibi karşılamak için yapıyoruz bunu. Şu an itibarıyla oyuncu buna cevap veriyor. Zaten topa sahip olmakla ilgili bizim problemimiz yok. Ama bunu hızlandırma, geçen 22 maçlık sürede rakip arkası koşu az yapma ve iç koridor koşularını az yapma gibi bir durumumuz vardı. Bunların eksik olan taraflarına da çalışıyoruz. İyi gidiyor. Süresini ve hızını artırmak istiyoruz. Bazen az olacak, bazen ise çok olacak."

Abdullah Avcı: Her sezon geçen sezon gibi olmaz

Bu sene ligin zor geçeceğini söyleyen Abdullah Avcı, konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etti: "Bu sezon daha zor bir sezon olacak. Her sezon geçen seneki gibi olmuyor. Yakın tarihte şampiyon olan takımların şampiyonluktan sonraki senelerine baktığımızda genel durumumuz daha iyi. Sıralama olarak, puan olarak daha iyiyiz ama eksiklerimiz var. Biz geçen sene lige girerken yüzde 95 hazır girmiştik. Bu sene itibarıyla 8. ve 9. ayda çok önemli değişimler oldu. Oyuncularımız gitti, sakatlıklar yaşadık ve buna rağmen yarışın içindeyiz. Bunun sebebi organizasyonumuzun iyi olması."

İlgini Çekebilir
Trezeguet: "Tek odak noktam Trabzonspor"
Habere Git

Abdullah Avcı: Geçen sene açık ara şampiyon olduk

Bu sezon şampiyonluk adayı olan takımların çok iyi kadrolara sahip olduğunu söyleyen Avcı, şöyle konuştu: "Geçen sene bu şehir harika bir şampiyonluk yaşadı. Kimseyi yanımıza yaklaştırmadan bunu gerçekleştirdik.. Bu sene Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe çok iyi kadrolar kurdular. Aynı zamanda 2014'ten beri devamlı gelişen Başakşehir de yarışın içinde. Yarış zor geçecek. Bizim için en önemli transfer ise her zaman ki gibi Trabzonspor taraftarı. Biz geçen sene 7 maçta geriden geldik. Bu maçların dört tanesini kazandık ve üç tanesinde berabere kaldık. Bu şekilde 15 puan topladık. Taraftarın bize inanılmaz bir desteği vardı ve desteği sonuna kadar verdiler. Bu sene de onlardan aynı performansı bekliyorum."

Abdullah Avcı: Her zaman yarışın içinde olacağız

Trabzonspor'un bir galibiyet serisi yakalabileyeceğini ifade eden Avcı, şöyle konuştu: "İlk geldiğimiz sene neredeyse 7 maç arka arkaya kazanarak şampiyonluk potasına girmiştik. Ama şimdi önümüzde daha uzun bir süre var. Bu takımın 4-5 maç üst üste kazanma ihtimali çok yüksek. Biz her zaman şampiyonluk yarışının içinde olacağız. Umarım iç sahada oynayacağımız  Fenerbahçe maçıyla beraber çıkış yapacağız. Bununla birlikte hem biz hem de şehir daha yüksek bir motivasyona ulaşacak. Basel maçımız var bir de. Onu da aynı heyecanla bekliyoruz ve kazanıp Avrupa'da yola devam etmek en büyük arzularımızdan biri."

Abdullah Avcı: Dünya Kupası arasının bize fayda sağladığını düşünüyorum

Takımın yorucu fikstüre rağmen iyi bir performans ortaya koyduğunu söyleyen Avcı, şunları söyledi: "Aranın bize fayda sağladığını düşünüyorum. Tespit ettiğimiz eksiklerin üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Fenerbahçe  22 veya 24 maç oynadı Biz 22 maç oynadık ama genellikle deplasmanda oynadık. Fenerbahçe otobüs ile maçın oynanacağı yere gidebiliyor. Biz Danimarka'dan döndükten 3 gün sonra yüzde doksan neme sahip olan Adana'da maça çıkabiliyoruz. Bunlar yorucu. Ama buna rağmen iyi bir performans ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Daha fazlasını da yapabilirdik. Çünkü Fenerbahçe'nin maç yorgunluğu vardı. Galatasaray iyi bir kadro kurdu, Beşiktaş'ın da iyi bir kadrosu var. Onların kadro genişlikleri biraz daha fazla olabilir ama bizim de iyi bir kadromuz var. Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum."

İlgini Çekebilir
Abdullah Avcı: "Biz de düşünüyoruz ve sorguluyoruz"
Habere Git

Abdullah Avcı: Lig devam ediyor

Fenerbahçe ile Trabzonspor'un oynayacağı derbi maçının çok önemli olduğunu belirten Avcı, şunları söyledi: "Lig devam ediyor. Trabzonspor-Fenerbahçe maçını kazanan takım, moral kazanacak ama yarış hep devam edecek. Onun için büyük takımların o kırılmaları yaşamaması gerektiğini düşünüyorum. Hull City maçı, Crystal Palace maçı. Tabii ki arada fark var. Crystal Palace, Premier Lig'in iyi takımlarından bir tanesi. Nasıl bir oyun anlayışına sahip olduklarını biliyoruz. Biz Hull City'ye çok iyi baskı yapabildik. Crystal Palace bazen o baskıdan kurtulabilir çünkü daha atlet oyuncuların olduğu bir takım. Biz o durumu değerlendirmeyeceğiz. Biz üst düzey takımlara nasıl baskı yapabildiğimize bakacağız. Bunlar güzel testler bizim için."

Abdullah Avcı: Yetenekli oyunculara sahip olmak önemli

Aranın ardından takımdaki oyuncuları daha iyi kullanacaklarını belirten Avcı, şu ifadeleri kullandı: "Yetenekli oyuncuyla çalışmak çok önemli. Sezon başı Visca sakatlandı. Trezeguet'in Nwakaeme'den sonra bir adaptasyon problemi yaşadı ama sonra çok büyük katkı sağladı. Lahtimi hem kenarda hem de 8-10 numara pozisyonlarında oynayabiliyor. Ama kenarda daha iyi.  Biliyorsunuz Abdülkadir Ömür'ü hem 8 hem de 10 numarada kullanmıştık, belki de bu yüzden performansı düştü ama şu an iyi gidiyor. Umarım böyle devam eder."

Abdullah Avcı: Oyuncu satmamız gerekiyor

Abdullah Avcı, muhabirlerden gelen transfer sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Bir kere oyuncu satmamız gerekiyor. Bruno geri döneceği için bir oyuncu satmamız gerekiyor. Oyunculara transfer teklifi geldiğinde kulübün bütçesine ve ekonomisine yaptığı katkıya göre değerlendirme yapabiliriz. Bruno ve Visca geri dönecek. Dorukhan'ı saymıyorum. Bunlar mecburiyetten oluştu. Kulübün ekonomisi müsaade etmediği sürece oyuncu almayacağız. Oyuncu satarsak değerlendirme yapabiliriz. Fırsat transferi varsa yapılabilir. 98 kontenjanından oyuncu varsa değerlendirilebilir. Çalışıyoruz. Ekipte çalışıyor. Ama illa transfer olacak diye bir şey yok."

İlgini Çekebilir
Berat Özdemir'den itiraf: ''Abdullah Avcı istemedi''
Habere Git

Abdullah Avcı: Altyapıyı denetliyoruz

Trabzonspor altyapısından memnun olduğunu söyleyen Avcı, görüşlerini şu şekilde anlattı: "Altyapımız verimli bir toprak ve bu toprağı dizayn etmeye çalışıyoruz. Yönetimimiz bu konuda bize destek oldu. Altyapımız denetleniyor. Trabzonspor A takımına en yakın takım U19 takımı ve o takım bizimle aynı saatte yan sahada çalışıyor. Buradaki amacımız, bazen bireysel, bazen blok, bazen bütün takım taktiksel çalışmaların içerisinde onları görmek. Onları taktik çalışmalarda kullanıyoruz. Onlara da yatırım yapmalıyız."

Senin için hazırladığımız haberler