Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan Çorum maçı sonrası açıklama

Akın Ungan
06.12.2023 - 23:05 | Son Güncellenme: 06.12.2023 - 23:30

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Çorum FK'yı 3-1 yendi ve tur atladı. Maçtan sonra teknik direktör Abdullah Avcı açıklama yaptı. İşte detaylar.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan Çorum maçı sonrası açıklama

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü Turu'nda Trendyol 1'inci Lig temsilcisi Çorum FK ile karşı karşıya gelen Trabzonspor, mücadeleyi 3-1 kazandı. Bordo-Mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı maçın ardından açıklamalarda bulundu.

"Bir kupa varsa Trabzonspor buna her zaman taliptir"

Abdullah Avcı, "Çorum takımı, hoca değişikliği ile modern futbolu uygulamaya çalışan bir takım. Onları tebrik edelim. Son 4 maçını da kazanmışlardı. Baskıları nasıl yapacağız, ikinci bölgede üçüncü bölgede bunları da çalıştık ve gösterdik. Hemen hemen iki gol de çalıştığımız pozisyonlardan çıktı. Yapamadıklarımız var. Bir kupa varsa Trabzonspor buna her zaman taliptir. Burada bir favori varsa Trabzonspor her zaman bu kupada favoridir" dedi.

"Kaliteyi de geliştirmek gerekiyor"

Avcı, "Bir oyun organizasyonundan bahsediyoruz. Bunu geliştirmek için çok çalışacaksın, bugün biz geçen hafta itibarıyla Kayserispor maçını kazansaydık, veya Fenerbahçe'yi yendiğimizde de aynı şeyleri ifade ediyorum. Kaliteyi de geliştirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fırtına kupada moral buldu!
Habere Git

"Bu işler Play Station değil"

Avcı, "Geldiğimiz günden itibaren birtakım dokunuşlar ve organizasyon var. Bu işler Play Station değil. Bizim çok eksiğimiz var. Bunu 4 maçın 3'ünü kazanırken de söyledik. Gerçekçi konuşmak gerekirse bu sene bizim ulaşılır hedefimiz Avrupa kupalarına gidebilmek. Türkiye Kupası'nı cebimize koyabiliyorsak 5 maç sonunda bu da bizim için iyi haber" şeklinde konuştu.

"Devre arasında oyuncu kalitemizin üzerine koymamız lazım"

Transfer dönemini işaret eden Abdullah Avcı, "Devre arası itibarıyla de oyuncu kalitemizin üzerine koyup oyun organizasyonunu geliştirmemiz lazım. Çünkü bazı şeyler çabuk gelişmiyor. Herkesi görmeye çalışıyoruz. Bugün kazandık. Şimdi döneceğiz Antep maçına. Bu maça en iyi şekilde hazırlanacağız" açıklamasını yaptı.

"Enis Destan'ı bu şekilde ödüllendiriyoruz"

Enis Destan'ın performansı hakkında ise Avcı, "İki sene evvel ben buradayken kadromuza katmış olduğumuz potansiyel oyunculardan. Bir gidip gelmesi maç oynaması özellikle gelişimine katkı sağlıyor. Geldiği günden itibaren hem çalışıyor hem de ekstra çalışıyor. Oyuna girdiğinde de yardımcı oluyor. Biz de onu bu şekilde ödüllendiriyoruz. Bugün ilk kez Umut süre aldı. Herkesi bir anda görmek istiyorlar ama öyle olmuyor. Hepsini doğru zamanda kullanmak istiyoruz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler