Abdullah Avcı: "Bu takım çok iyi bir takım olacak"

28.08.2024 - 17:22 | Son Güncellenme: 28.08.2024 - 18:11

UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre ekibi St. Gallen'i konuk edecek Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı ve Stefan Savic basın toplantısında konuştu.

Abdullah Avcı: "Bu takım çok iyi bir takım olacak"

AJANSSPOR-HABER

UEFA Konferans Ligi play-off turunda 0-0'ın rövanşı İsviçre ekibi St. Gallen'i konuk edecek Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı ve Stefan Savic basın toplantısında konuştu.

Abdullah Avcı: "Yarına en iyi şekilde hazır olmak istiyoruz"

Yarın oynanacak maç için analizlerini ve çalışmalarını yaptıklarını vurgulayan Avcı "Geçen hafta deplasmanda 65-75 dakikasını iyi bir oyun ve pozisyon zenginliği ile geçirmiştik. Bunun karşılığını alamadık. Deplasmandan beraberle döndüğümüz ve turu atlayamadığımız, yarın akşam da bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Oynadığımız maçın üzerinden analizlerini yapıp hem hücumda hem de savunmada tekrarlarımızı çalıştık. Bugün de son duran topları yapıp yarın akşam en iyi şekilde maça hazır olmak istiyoruz. Bu maç bizim için bir maçtan daha fazlası. Hem Avrupa'da devam edebilmek hem de taraftarımızla bütünleşmeyi sağlayabilecek ve bize oyuna ve oyuncularımıza özgüven getirecek bir maçtan daha fazlası olduğunu düşünüyorum. Yarın taraftarına son derece ihtiyacımız var. Yarın güzel bir akşam olacağını düşünüyorum." dedi.

Stefan Savic: "Final niteliğinde bir maç"

Trabzonspor'un deneyimli savunmacısı Stefan Savic maçın önemine vurgu yaparken "Umuyorum bizim adımıza yarın güzel bir maç olacak. Yarınki maç bizim için bir maçtan öte final niteliğinde bir maç olacak. Hem kulübümüz hem de taraftarımız Trabzonspor'un Avrupa'da olmasını son derece hak ediyorlar. Trabzonspor oyuncuları olarak biz de Avrupa'da devam edebilmesi adına yarın her şeyimizi vereceğiz. Ben Trabzonspor'a gelmeden önce Trabzonspor taraftarının neler başarabildiğini neler yapabildiğini görmüştüm. Trabzonspor'u seçme sebeplerinden bir tanesi de statta yarattığı o cehennem atmosferiydi. Taraftarlarımızla birlikte bu mücadeleyi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor transferde FIFA'lık oluyor Başkan açıkladı...
Habere Git

Savic: "Daha iyisini yapmaya başlayacağız"

Geçen maçta oynadıkları futbolu geliştirmeleri gerektiğini belirten Karadağlı savunmacı "Geçen senenin rakamlarına bakmıştım. Burada gördüğüm tabii ki sıkıntılı dönemler yaşanmış olabilir ama defans sadece savunma oyuncuların yapabileceği bir şey değil. Takım olarak yapmanız gereken bir şey. Aynı hücum gibi. Biz de bunun üzerinde çok çalışıyoruz. Gayet iyi sonuçlar aldığımızı görüyoruz. Bütün çalışmalarımız daha iyi savunma ve hücum yapabilmek, takım adına çok daha iyi olabilmek adına. Ben burada gayet mutluyum ve inanılmaz çalışma azmiyle burada oldum. Trabzonspor'un hak ettiği yerlerde olabilmek için çalışıyoruz. Geçen maçta 65-70 dakikalık oyun Trabzonspor'un belki de oynaması gereken ve daha da üzerine koyabileceğimiz futbolu gösterebileceğimiz bir oyun. Daha iyisini yapmaya çalışacağız." dedi.

Abdullah Avcı: "Bu soruya başka bir basın toplantısında cevap vereceğim"

Size tepki gösteren taraftarları buhar olarak nitelendirmiştiniz. Peki size sosyal medyada tepki gösteren taraftarları buhar olarak mı düşünüyorsunuz?

Abdullah Avcı: "Yarın Trabzonspor tarihinin önünde çok önemli müsabakalar var. Geçmişe dönük, yani burada soru-cevaba gireceksek bu çok doğru sağlıklı bir şey değil ama bu dediklerini düşüneceğim, değerlendireceğim. İnşallah daha sonra bu konuda başka bir basın toplantısında size cevap vereceğim. Yarın Trabzonspor için Trabzon şehri için Avrupa'da devam edebilmek adına güzel bir maç var. Bence oraya odaklansanız, oraya destek verirseniz daha iyi olur."

Abdullah Avcı: "Bu takım çok iyi bir takım olacak"

Karadeniz temsilcisi ile orta-uzun vadede iyi bir yapılanma içinde olduklarını belirten Avcı "Trabzonspor'un gününe yarışırken de geleceğine de aynı zamanda yatırım yapıyoruz. Bugün 2000 ve 2006'lı arası altyapıdan 5-6 oyuncu, yeni transferlerden 4, daha Muhammed gerçekleşmediği için bunu ilave etmiyorum, 2 sene evvelden de devam eden Eren'ler, Mendy'ler, 2000 ve 2000 doğumlu üzeri buna Arif'te dahil bu kadronun içinde yaş ortalamasını aşağıya çeken, aynı zamanda hem başkanı hem yönetim kurulu hem de teknik heyeti gün içerisinde yarışırken geleceğe de yatırım yapan hem vizyon koyuyorlar hem de bir yarışma koyuyorlar. Bu takım çok iyi bir takım olacak ve bunu en yakın zamanda görecekler. " dedi.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da 36 milyon 750 bin TL'lik çıkmaz
Habere Git

Abdullah Avcı: "Geçen hafta bir resim ortaya çıkardık"

Geçen hafta oynamak istedikleri futbola dair bir görüntü verdiklerini belirten teknik adam "Biz geçen hafta 70 dakika bir resim ortaya çıkardık. Biz bunu daha iyi hale nasıl getirebiliriz, süresini uzatabiliyor muyuz, maç içinde dalgalanmalar olabilir. Girdiğimiz pozisyonları goller sonuçlandırmak istiyoruz ve bunu yarın da gerçekleştirmek istiyoruz. " dedi.

Abdullah Avcı: "Oyunumuzu daha geliştirmeye çalışacağız"

Avcı oyunlarının üstüne koymaları gerektiğini "Yarınki oyunumuzu daha iyi hale getirmeye çalışacağız. Yarın sahaya çıktığımızda kadroyu görürsünüz. Bu daha sağlıklı olur." ifadeleriyle vurguladı.

Abdullah Avcı: "Orsic fırsatı iyi kullandı"

Orsic istediğiniz noktaya ulaştı mı?

Abdullah Avcı: "60 dakikalık performansı son derece iyiydi. 1 sene sonra ilk maçını oynuyor ve ciddi bir sakatlıktan çıktı. O kadar çok departmanlara uğrayarak sahalara geliyorlar ki, onun için yazın kampa iyi geldi. Mevkisi olarak orada oynayan oyuncular vardı ama hiç teslim olmadan çalışmalarını yaptı. Her zaman çalışıyorsan fırsat geliyordur, çalıştığın için fiziksel durumun iyi olduğu için fırsat buluyorsun. Orsic bunu iyi kullandı. İnşallah sakatlanmadan performansını artırarak devam ederiz."

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'u Francesco Farioli üzdü!
Habere Git

Stefan Savic: "Yakın bir sürede yüzde yüzüme ulaşıcam"

Fiziksel olara tam anlamıyla hazır olmadığını belirten 34 yaşındaki savunmacı "Sadece ikinci Rapid maçında biraz da sezon başını kaçırmış olmam dolayısıyla çünkü o fiziksel hazırlığı tam istediğim gibi yapamamış olmak, aynı zamanda takıma yardımcı olabilmek için her zaman da sahada olabilmenin etkisiyle birlikte belki ufak bir orada sıkıntı yaşamıştım. Ama onun dışında şu anda çok daha iyi hissediyorum. Çok yakın bir süre içerisinde yüzde yüzüme ulaşacağıma düşünüyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Adaptasayon sürecim oldukça iyi gidiyor." dedi.

Abdullah Avcı: "Yeni parçalarla organizasyonu tamamlamaya çalışıyoruz"

Transferlerin takıma entegrasyon sürecinden bahseden Avcı "11 oyuncu şu ana kadar transfer oldu. Bazen ilk 11'de 6 oyuncuyla, bazen sonra oyuna girenlerle 9 oyuncuyla, yeni bir organizasyonu beraber parçaları tamamlamaya çalışıyoruz. Bu bilgisayarda bir tuşa basıp sayfayı değiştirdiğin bir durum değil. Bunun için tekrarlar gerekiyor. Sonuç almak bizi hızlandıracak. Evet, gol sıkıntısı yaşıyoruz. Bu forvet ile anlatılabilecek bir durum değil. Tabii ki fark yaratabilir ama bütününde anlatılabilecek bir durum değil. Bence geçen hafta ilk iki maçımızı kazandık biz. Rapid maçlarında iyi bir organize takımına karşı kaybettik. İyi oynadığımız maçı kazanamadık. Ligde de bir maç oynadık, evet eksiğimiz var. Geçen hafta da böyle bir takıma karşı 7-8 tane pozisyona girebiliyorsan bunun içine birileri dahil girdiği zaman ve tekrarlar yaparak maç kazanıldığı zaman daha iyi hale gelecektir. Enis Destan-Draguş veya bir başkası, 4-4-2 bunu aslında kendi değil, rakip belirler, artı senin oynayacağın maçın gidişatı belirler. Bazen 4-4-2'ye göre başlayabilirsin ki benim kafamda da bu var. Birçok detay var içinde." dedi.

Stefan Savic: "Oyuncular arasında iyi bir ilişki var"

Takımdaki arkadaşlık ortamı nasıl?

Savic: "Böylesi yemeklerin böylesi organizasyonların çok önemli şeyler olduğunu düşünüyorum ben. Oyuncular arasında şu an gayet iyi bir ilişki var. Takımımızda hem tecrübeli hem de genç oyuncular arasında güzel bir ilişki var. Birçok oyuncu sayabiliriz burada. Ozan, Okay, kaptanımız Uğurcan... Biz de tecrübelerimizi onlarla paylaşmak onların daha iyilerini sağlamak amacıyla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gayet iyi bir ilişki var aramızda. Yemek organizasyonları önemli takım için. Aramızda çok yetenekli oyuncular var. Bu oyuncuların daha yetenekli bir hale gelebilmesi bizim için önemli şeyler ve aynı zamanda Trabzonspor'un hem yarışabilmesi hem de sonuç alması gerekiyor."

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da ayrılık açıklandı!
Habere Git

Abdullah Avcı: "Ekonomimizle değil karakterimizle yarışacağız"

Finansal olarak İstanbul kulüpleri ile yarışmayacaklarını belirten deneyimli çalıştırıcı "Cham'ı saymayalım, henüz olmadı transferi. Bu arada neye göre pahalı bir kadro? Maliyete girmeyelim, Bunun altından başka şeyler de çıakbilir. Yapabildiğimiz kadar doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Senin yarıştığın takımlarla maliyete bakarsan ben bir laf söyledim. Ekonomisiyle değil karakteriyle yarışacak Trabzonspor. Konferans Ligi'nde gruplara kalmka, gidebildiğin kadar gidebilmek. Basel'i yensek belki final opynayacaktık. Çok iyi oynadığımız maçları kaybettik. Her kulvar Trabzonspor için bir hedeftir. Yarınki maç kritik bir maç. Yarın desteğe ihtiyacımız var." dedi.

Abdullah Avcı: "Başkanımız ve yönetimimiz inanılmaz çalışıyor"

Denswil ve Bardhi ile yollar ayrılacak mı? ve Onuachu transfer süreci nasıl gidiyor?

Abdullah Avcı: "Başkan ve yönetim inanılmaz derecede çalışıyor. Bunun B'si var C'si de var, ekonomisi var. Başkan takip ediyor bu gelişmeleri. Bizim hedefimiz yarınki maç. Sizin de buna destek vermeniz gerek. 13'üne kadar zaman var. Bunu milli takım arasında değerlendirmek daha iyi olur"

Senin için hazırladığımız haberler