Trabzonspor'da Abdullah Avcı, 2-1'lik Kızılyıldız maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
28.10.2022 - 00:29 | Son Güncellenme: 28.10.2022 - 00:40

UEFA Avrupa Ligi H Grubu beşinci maçında deplasmanda Kızılyıldız'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı, 2-1'lik Kızılyıldız maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi H Grubu beşinci maçında Trabzonspor, deplasmanda Kızılyıldız'la karşılaştı. Bordo-Mavililer, Kızılyıldız'a 2-1 mağlup oldu.

Karşılaşma sonrası Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

"Fırsatları kaçırdık"

Maçta takımının iyi mücadele ettiğini dile getiren Avcı "Elimizdeki fırsatları kaçırdık. Kazanmak için gelmiştik, fırsatlar da vardı. Oyunun karşılığı belki bu değildi ama futbol böyle bir oyun. Şimdi, bundan sonraki hesaplara bakacağız." dedi.

"Buradan çıkardıklarımıza bakacağız"

Avrupa'da maç kazanmanın önemli olduğunu söyleyen Avcı "Artık bundan sonraki hesaplara bakacağız. UEFA Avrupa Ligi'ndeki bir ufak detay, devam etme sırf bize bağlı değil. Sonrası Konferans Ligi nasıl olabilir. Avrupa'da maç kazanmak önemli. Buradan çıkardıklarımıza bakacağız." dedi.

"Bireysel olarak kaybettiğimiz toptan gol yedik"

Bireysel hatalardan dert yanan Avcı "Bugün buraya gelirken bütün hesapları kazanma üzerine yapmıştık. Oyun da bu şekilde başladı. Topa sahip olma, merkezden şut atma... Bunları buluyorduk. Merkezden bir tane ilk yarı rakibin vurduğu vardı. Sonra bireysel olarak kaybettiğimiz toptan gol yedik. Sonra tekrar topa sahip olup rakip sahada oynamaya başladık. Duran toptan Bakasetas'ın attığı golle tekrar devreye girdik. Merkezden yakaladığımız pozisyonlar da vardı. Enis'in direkten dönen şutu vardı." dedi.

"Planı ona göre yaptık"

Hucümdayken kaybedilen toplara dikkat çeken Avcı "2. yarı daha dominant oynamayı bekliyorduk. Planı ona göre yaptık. Zaman zaman bireysel doğru anlarda bazen iyi oynamak veya bazen anları oynamamak gibi durumlar oluştu. Pozisyon vermiyorduk. Yine yakaladığımız pozisyon vardı, direkten döndü. Dönüşünde yine biz hücumdayken kaybettiğimiz basit bir top, sonra yapamadığımız faul, rakibin kenara oynaması ki en etkili yerleri burasıydı. Çalışmamıza rağmen, Pesic'in koşusu ve yediğimiz gol." şeklinde konuştu.

"Fazla maç oynamak istiyoruz"

Sonuna kadar Avrupa'da devam etmek istediklerini dile getiren Avcı "Çevirebilmek için hamlelerimizi yaptık. Pozisyonlar bulduk. Her şey kazanmak üzerineydi ama mağlup olduk. Bugün buraya gelirken grup birinciliğini hesaplıyorduk. Her bir şekilde Avrupa'da devam etmek istiyoruz. Fazla maç oynamak istiyoruz. Son maç, hesaplar, 2. çıkma çıkma ihtimalimiz de var, Konferans'a gitme durumu da var. Son maçlar belirleyecek bunu. Sonuna kadar Avrupa'da bir şekilde devam etmek istiyoruz. Rakibimizi tebrik ediyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler