Abdullah Avcı, Galatasaray maçında sahada olacak mı? Sevkler açıklandı

Feride Kara
18.01.2022 - 21:04 | Son Güncellenme: 19.01.2022 - 08:56

Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray maçında sahada olacak mı? İşte yanıtı...

Abdullah Avcı, Galatasaray maçında sahada olacak mı? Sevkler açıklandı

AJANSSPOR HABER

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1-1 berabere biten Sivasspor karşılaşmasının son anlarında kırmızı kart görmüştü. Hafta için Giresunspor,  pazar günü Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor'da Avcı'nın hangi maddeden Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edileceği merak konusuydu.

Avcı, 'Sportmenliğe aykırı hareket'ten sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu, PFDK'ya yapılan sevkleri açıkladı. Sevkte Abdullah Avcı için şu ifade kullanıdı: "Trabzonspor A.Ş. Kulübü teknik sorumlusu Abdullah Mucip Avcı'nın 15.01.2022 tarihinde oynanan Demir Grup Sivasspor-Trabzonspor A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 16.01.2022 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Avcı'ya verilecek ceza

Futbol Disiplin Talimatı'nda "Sportmenliğe Aykırı Hareket" başlıklı madde şöyle:
"Sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla TFF’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren eylemlerde bulunan veya basın ve yayın organları ya da sosyal medya aracılığıyla sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden veya taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette veya müsabaka görevlilerini etki altına almaya yönelik, dürüstlüklerini veya tarafsızlıklarını sorgulayan veya itibarsızlaştırmaya çalışan sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklama ya da beyanlarda bulunan; görevlilere ve diğer kişilere, 1 ila 3 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 15 ila 30 gün arasında hak mahrumiyeti cezası verilir."

Galatasaray maçında sahada olacak mı?

Trabzonspor, yarın GZT Giresunspor ile kendi sahasında oynayacak. Pazar günü ise NEF Stadı'nda Galatasaray'a konuk olacak. Bordo mavililerin sonraki maçı ise Kasımpaşa ile yine Trabzon'da olacak. Tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Abdullah Avcı'nın 1 maç ceza alması bekleniyor. Bu durumda Avcı, Galatasaray karşısında sahaya çıkabilecek.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da bir şok daha! Giresunspor maçı öncesi...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler