Abdullah Avcı: "Hayranlıkla izliyorum"

24.02.2021 - 10:08 | Son Güncellenme: 24.02.2021 - 10:16

Trabzonspor haberleri... Süper Lig takımlarından Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe maçı öncesi açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Abdullah Avcı: "Hayranlıkla izliyorum"

Trabzonspoor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe maçı öncesi oyuncularına motivasyon konuşması yaptı. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Süper Lig'de son haftaların en flaş takımı haline gelen Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetimiyle birlikte son 7 maçta 7 galibiyet aldı. Ligde bordo-mavili takımın başında çıktığı 17 maçta yalnızca 1 yenilgi alan Avcı, takımını şampiyonluk potasına soktu ve sezon sonunda ipi göğüsleyeceği söylenen takımlar arasına girdi.

Ligde son olarak Başakşehir deplasmanında 1-0 kazanan Trabzonspor, puanını 48'e yükseltti ve 4. sıraya oturdu. Bu hafta sonu zirve yarışında önemli bir viraj bordo-mavilileri bekliyor.

"Sabır, akılcı oyun ve özgüven"

Son haftalarda oyunuyla eleştirilen Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Trabzonspor'da, teknik direktör Abdullah Avcı, zorlu maç öncesi yapılan ilk antrenmanda oyuncularına kısa bir motivasyon konuşması yaptı. Avcı yaptığı konuşmada, "Sabır, akılcı oyun ve özgüven ile sonuca gideceğiz. Her maç nasıl daha iyiye gittiğinizi hayranlıkla izliyorum" dedi.

Rekabet üst düzeyde

Trabzonspor'da takımın iyi gidişatı sonrası oyuncular arasında adeta forma savaşı yaşanıyor. Hasta, sakat ve cezalı oyuncuların olduğu Başakşehir maçında formayı kapan isimler Fenerbahçe maçında da yine formalarını korumaya çalışıyor.

Trabzonspor'un sigortası savunma

Bordo-mavili takımın savunma ikilisi Vitor Hugo ile Edgar IE yakaladıkları uyumla adeta göz dolduruyor. İki oyuncu uzun zaman sonra Trabzonspor'un stoper tandeminin vazgeçilmezleri oldu ve kaleyi de gole kapatmayı başardılar.

Trabzonspor bugün yapacağı antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarına devam edecek. Zirve yarışını doğrudan etkileyecek olan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması, 28 Şubat Pazar günü saat 19.00'da oynanacak.

Özel prim verilecek mi?

Fenerbahçe derbisi öncesi bazı iş adamlarının maç primini 61 bin TL'ye çıkarma teklifi gündeme gelmişti. Ancak yönetim kendi içerisinde yaptığı değerlendirmede ekstra prime gerek görmediği ve Abdullah Avcı'nın da görüşü alındıktan sonra bu kararın onaylandığı öğrenildi.

Derbide de normal iç saha prim uygulaması yapılacak. Başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan, takımın ekonomik olarak tüm sorumluluklarının yerine getirildiğini, bu noktada teknik ekip ve futbolcuların memnuniyetinin üst noktada olduğunu belirtti.

Ligde oynadığı son 10 karşılaşmada 9 galibiyet, 1 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, hafta sonunda sahasında 3. sıradaki Fenerbahçe ile puanlarını eşitlemeye çalışacak. Zirve yarışı yolunda kritik bir müsabakaya çıkacak Karadeniz ekibi, maçı kazanması halinde puanını 51'e yükselterek rakibini yakalayacak. Trabzonspor, ligin 8. haftası sonunda rakibi karşısında 11 puan geriye düşmüştü.

Parmak derbide sahada olacak

31 Ocak'ta Beşiktaş derbisinde sakatlanan ve son 4 maçta görev almayan Abdulkadir Parmak'ın F.Bahçe sınavına yetiştirilmesi için seferberlik ilan edildi. 
Geçen hafta koşulara başlayan 26 yaşındaki orta sahanın bu hafta takıma dahil olması bekleniyor. Kendisini iyi hisseden ve derbide görev almak isteyen 1.76 boyundaki futbolcu izin günlerinde dahi çalıştığı belirtildi.

Berat, Avcı'nın vazgeçilmezi oldu

Devre arasında takıma katıldıktan sonra Trabzonspor'un en yüksek pas isabetiyle oynayan ismi olan Berat Özdemir, son Başakşehir deplasmanında da farkını gösterdi. 22 yaşındaki yıldız orta saha, maç boyunca attığı 15 uzun pasın 14'ünde isabet sağladı. Geldiğinden beri Baker, Abdulkadir Parmak ve Flavio ile merkezde görev yapan Berat, Avcı'nın vazgeçilmezi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler