Konyaspor Beraberliğinden Sonra Trabzonspor'dan Abdullah Avcı Açıklama Yaptı

Akın Ungan
06.11.2022 - 22:19 | Son Güncellenme: 06.11.2022 - 23:12

Süper Lig'de Trabzonspor, Konyaspor karşısında 2-2 berabere kaldı. Maçtan sonra Bordo-Mavililer'in teknik direktörü Abdullah Avcı açıklama yaptı. İşte detaylar.

Konyaspor Beraberliğinden Sonra Trabzonspor'dan Abdullah Avcı Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Bordo-Mavili kulüp, Akyazı'da çıktığı kritik maçta 2-2 berabere kaldı. Mücadelenin ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamada bulundu.

"Trabzonspor içeride berabere kalıyorsa iyi değildir"

Oyunu değerlendiren Abdullah Avcı, "Trabzonspor içeride berabere kalıyorsa iyi değildir. 2-0'dan 2-2 olması bizim açımızdan iyi bir skor değil. Oyunun başı ve ilk yarısı 3. bölgede yaptığımız baskılar, sonra oynamak 2-0'ı yakalamak, her şey harika gidiyordu. Rakibe de bir şey vermiyorduk. İyi bir skordu 2-0." ifadelerini kullandı.

"Bizim gibi takımların böyle gol yememesi gerekiyor"

Avcı, "8 dakika uzatma verildi sanırım. Futbol böyle bir şey. Sen maçı koparacaksın belki de bir bölümde ama 2-1'le içeri giriyorsun. 2. yarı dengeli bir oyun vardı. Bir şey veriyor muyuz, vermiyoruz ama biz de devreye giremiyoruz baktığında. Karşılıklı ortada giden bir oyun vardı. Bizim gibi takımların bu seviyede bu şekilde gol yememesi gerekiyor. Dripling yapıp 25-30 metre 6 pasa kadar girip ondan sonra eline çarptı mı çarpmadı mı bilmiyorum ama gol verildi sonuçta. 2-2." dedi.

"Ömür'ün sakatlanmasıyla bir yerli oyuncu sokmamız gerekti"

Tecrübeli teknik adam, "Hamleler yaptık. Devre arasında şöyle bir şey oldu. Ömür'ün sakatlanması bir yerli oyuncu sokmamız gerekiyor. Hüseyin Türkmen'in bir sakatlığı var, belki 10-15 dakika daha oynayacak. Yeni bir yerli oyuncu durumu var, bu sefer şöyle yapıyorsun. Sağ tarafa onu alırım, sol beke alırım ondan sonra Bartra'yı sağ beke kaydırırım. Hakikaten zor bir durum. Matematik gibi..." açıklamasını yaptı.

"Marc Bartra'nın başı dönüyor, hastaneye gitti"

Avcı, "2. yarıda oyuncular girdi oyuna. Pozisyonlara da girdik ama daha iyi oyun oynayabilirdik. Birçok şey bulduk ama değerlendiremedik. 2-0'dan 2-2 Trabzonspor kendi sahasında. Konyaspor iyi bir takım, ama böyle bir fırsat elimize geçmişken daha iyi bir sonuç alabilirdik. Kaybettik, üzgünüz aslında. Maç berabere bitti ama üzgünüz. Cezalılar var, sakat var. Bu oyuncular 21 maç oynadı. 22'nci maçı oynayıp sonra arada nefes alacağız. Bakalım bu süreci nasıl değerlendireceğiz. Marc Bartra'nın başı dönüyor ve şu an hastaneye gitti. Bekleyeceğiz, rakibi tebrik ediyorum. Pozisyon belki vermedik ama onun için üzgünüz." dedi.

Hakem performansı hakkında...

Basın toplantısında da açıklamalarına devam eden Avcı, "Spor hocaları var, ben şimdi sıcak sıcak bir şey söylemem doğru olmaz. VAR'da kimler var, neler yapıyorlar bilmiyorum. Bakılacaktır, birileri yorum yapacaktır, benim burada bir şey söylemem savunma şeklini oluşturur, o çok doğru olmadığını düşünüyorum. Bunun değerlendirmesini sizler, televizyondakiler, hakem yorumcuları daha sağlıklı yapar diye düşünüyorum. 

Oyunun çok durması takımı etkiledi mi?

İlk yarıdaki uzatma 8 dakikaydı sanırım. Tabii ki soğukluk, konsantre bozukluğu olabilir ama ilk yarının sonunda yediğimiz gol aslında psikolojik olarak rakibi yukarı, bizi aşağı çekti diye düşünüyorum. 2. yarı iki takım adına da gri bir oyun vardı. Belki bizim biraz daha fazla pozisyonumuz vardı ama daha iyi bir oyun olabilirdi diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler