Abdullah Avcı: "Hiç kaybetmememiz gereken bir maçı kaybettik"

Furkan Sönmez
12.04.2024 - 22:43 | Son Güncellenme: 12.04.2024 - 22:58

Trendyol Süper Ligi'nin 32. haftasında sahasında Sivasspor'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, maç sonu açıklamalarında bulundu.

Abdullah Avcı: "Hiç kaybetmememiz gereken bir maçı kaybettik"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 32. haftasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Sivasspor'a 1-0 mağlup oldu. Yiğidolara 3 puanı getiren gol 52. dakikada Queensy Menig'den geldi. Maç sonunda Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, açıklamalarda bulundu.

"Trezeguet değişikliği sakatlık kaynaklıydı"

İkinci yarının başında oyundan çıkan Trezeguet'nin sakatlığı olduğunu ifade eden Avcı, "Evet Trezeguet değişikliği sakatlık kaynaklıydı, formasyonda değişiklik yapmadık ama Eren'i sağa, Pepe'yi sola aldık. Bülent Hoca geldikten sonra 5'li oynatmalarını bekliyorduk. Oyunda aslında bizim istediğimiz gibi başladı. Topa sahip olacaktık, oyunun yönünü hızlı çevirmeyi yapmamız gerekiyordu. Oyunun hızı var ama pasın şiddetini, hızını daha iyi yapmamız gerekiyordu" dedi.

"Hiç kaybetmememiz gereken bir maçı kaybettik"

Üçüncülük ve Türkiye Kupası hedeflerinin olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, "Bir geçiş kovaladılar, ilk yarıda çaprazdan verdik, ikinci yarıda da bence oyun iyi değildi. Topa sahip gözüktük, iki santrfora döndük ama ikinci yarıda oyunun genelinde yıpratıcı koşular yapman gerekiyordu ama ikinci yarı itibariyle duygularımız karıştı ama belki oyun istatistikler bunu göstermiyor ve kaybettik. Daha yumuşaktık biz sert olmamız gerekiyordu. Rakip 4 kişi arasından geçiyor ve gol yiyoruz. Sen rakibe temas etmezsen ve sıcak temas olmazsa rakipte gol atınca direnci fazla oluyor ve çok kapanıyor. Dirençli olmamız gerekiyordu, hiç kaybetmememiz gereken bir maçı kaybettik. Rakibi tebrik ediyoruz, biz üçüncülüğü daha iyi hale getirmek istiyorduk ama hedefimiz duruyor, kupada da duruyor hedefimiz. Buradan kafamızı kaldırıp daha iyisini yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler