Trabzonspor'da Abdullah Avcı kararını verdi! İşte Göztepe maçı 11'i...

Salim Manav
23.10.2021 - 09:03 | Son Güncellenme: 23.10.2021 - 18:06

Süper Lig'de Trabzonspor, 10. hafta Göztepe'ye konuk olacak. Abdullah Avcı'yı sakat oyuncuların çokluğu düşündürse de hedef 3 puan. İşte Trabzonspor-Göztepe maçında 11'ler...

Trabzonspor'da Abdullah Avcı kararını verdi! İşte Göztepe maçı 11'i...

Trabzonspor, Abdullah Avcı'yı takımın başına getirdikten sonra rakiplerine kolay kolay geçit vermezken, maç başına 2.3 gibi yüksek bir puan ortalaması yakaladı. Karadeniz Fırtınası, geçen sezonun 8. haftası sonrasında gelen başarılı hoca yönetiminde 41 lig maçına çıktı. Fırtına, bu periyotta 24 galibiyet, 14 beraberlik, 3 mağlubiyetle sahadan ayrılarak, süper bir grafik ortaya koydu.

'Herkes sonuna kadar savaşmalı'

İdman öncesi Avcı'nın oyuncularla toplantısı vardı. Takımını zorlu Göztepe deplasmanına en iyi şekilde hazırlamaya çalışan başarılı çalıştırıcı, talebeleriyle yaptığı görüşmede, "Fenerbahçe derbisini kazanarak sadece lider olduk. Önemli bir noktaya geldik. Ama hedefimize ulaşmak için burada kalmalıyız. Burada kalmanın yolu da seri galibiyetlerden geçiyor. Derbi maçtaki motivasyonu Göztepe deplasmanında da görmek istiyorum. Zirvede kalıcı olmak adına bu inancı sahaya yansıtmaya devam etmeliyiz. Herkesin sonuna kadar mücadele etmesini istiyorum. Bu kritik zamanda alacağımız galibiyet hem liderliğin devamı hem de şampiyonluk hedefine bir adım daha yaklaşmak demek" diye konuştu.

İki takım da kazandı

Karadeniz Fırtınası, Şenol Güneş Stadı'nda geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu. Göztepe ise geçen hafta deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek 4 hafta aradan sonra galip gelmeyi bilmişti.

Trabzonspor 11-5 önde

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 26 maçta bordo-mavililerin üstünlüğü bulunuyor. Trabzonspor'un 11, Göztepe'nin ise 5 galibiyeti var. 10 mücadele de berabere sonuçlandı. Bu periyotta Karadeniz devi 37 gol, İzmir temsilcisi ise 20 gol kaydetti.

İzmir'de de üstün

İki takım İzmir'de 13 kez karşılaştı. Fırtına, rakibini deplasmanda 4 kez yendi, iki maçı ise kaybetti. 7 karşılaşmada ise taraflar birbirine üstünlük kuramadı. Göztepe evinde rakip fileleri 13 kez havalandırırken, ağlarında 17 gole engel olamadı.

Deplasmanda yenilgisi yok

Trabzon, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde deplasmanda hiç mağlubiyet yaşamadı. Bordo-mavililer, dış sahada oynadığı 21 maçta 12 galibiyet, 9 beraberlik elde ederek rakip sahalarda hiç 3 puan bırakmadı.

11'ler belli oldu

Göztepe: İrfan Can, Murat, Arslanagic, Atınç, Kahraman, Burekovic, Obinna, Yalçın, Ndiaye, Lourency, Jahovic

Trabzonspor: Uğurcan, Dorukhan, Edgar Ie, Vitor Hugo, Denswil, Berat, Hamsik, Yusuf, Abdülkadir Ömür, Gervinho, Djaniny

 

HAKEM: Atilla Karaoğlan
STAT: Gürsel Aksel Stadyumu
SAAT: 19:00
YAYIN: beIN SPORTS 1

Bakasetas yok, Cornelius ve Hamsik var

Trabzonspor'da sakatlığı bulunan Anastasios Bakasetas kadroya alınmazken, dün eşi doğum yapan ve bugün İzmir'e gelen Andreas Cornelius ve sakatlığını atlatan Marek Hamsik maç kadrosuna dahil edildi. 

Dorukhan ilk kez 11'de

Bu sezon yaşadığı sakatlıklardan dolayı sadece 46 dakikada sahada kalabilen Dorukhan Toköz maça 11'de başlıyor. 25 yaşındaki oyuncu, Bruno Peres'in yokluğunda sağ kanatta görev yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler