Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Kızılyıldız maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
15.09.2022 - 22:16 | Son Güncellenme: 15.09.2022 - 22:41

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci hafta maçında Kızılyıldız'ı 2-1 mağlup eden Trabzonspor'da Abdullah Avcı, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Kızılyıldız maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci hafta maçında Kızılyıldız'ı 2-1 mağlup etti ve ilk galibiyetini elde etti. Bordo-Mavililer'e galibiyeti getiren golleri Hamsik ve Trezeguet getirdi. Konuk ekibin tek golünü Nikolic attı.

 

Karşılaşma sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

"Onu kabul etmiyorum"

Avcı, karşılaşmada genel olarak iyi oyandıklarını ancak Kızılyıldız'ın 89.dakikada bulduğu golde takım olarak hata yaptıklarını ve bu golün kendilerine yakışmadığını belirtti.

 

Avcı "Bugün daha dengeli, kompakt, merkezi kapatan ve topa sahip olan, oyunun bütünde çok iyi Trabzonspor vardı. Acele etmedik. Geçişi bazen yaptık, bazen durduk. O son gol bize yakışmadı. Onu kabul etmiyorum. Rakibe baskı yaparak, geçişte rakibin arkasına geçerek, merkezi kapatarak oyunun büyük bölümünü doğru oynadık. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra topa biraz daha fazla sahip olup, son bölümde yine bize yakışmayacak şekilde bir gol oldu. Geçen seneden şampiyon olan takımız ve sakatlar, bugün itibarıyla toplamda 5 tane sakatımız, gidenlerle beraber 9 oyuncu... Dolayısıyla sirkülasyon oldu. Geçiş döneminde takıma katılan yeni transferler oldu. Yeni gelen oyuncularda ispat, bazen duyguların karıştığı ve maçlarda kopmalar yaşadık." dedi.

"Her kulvarda yarışmak istiyoruz"

Desteklerinden dolayı taraftarlara teşekkür eden Avcı "Son bölüm hariç oyunun genelinden çok memnunum. Bugün Avrupa Ligi'nde tekrar varlığımızı hissettirdik. Her kulvarda yarışmak istiyoruz. Oyuncularıma teşekkür ediyorum ve taraftara da bugün bir teşekkür. Özellikle son zamanda yaratılan suni günlerde bana ve ekibime destek oldular. Taraftarla bağımız çok güçlü. Biz iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Pazar günkü maçta bizi desteklemeye devam etsinler." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fırtına Akyazı'da esti
Habere Git

"Trezeguet, daha iyisini yapabilir"

Trabzonspor'da sezona tutuk bir başlangıç yapan Trezeguet ile ilgili de konuşan Avcı "Trezeguet kendini kanıtlamış bir oyuncu. Bugün varlığını hissettirdi, taraftar destek verdi. Daha iyisini yapabilir. Ona da teşekkür ediyoruz, aynı şekilde bütün takıma. Bir sonraki maça hazırlanmaya devam." dedi.

"Kırmızı karttan sonra oyun tamamen bize geçti"

Karşılaşmanın 62. dakikasında Bakasetas'a yaptığı sert faul sonrası ikinci sarı kartı gören Kangwa, Kızılyıldız'ı 10 kişi bıraktı. Kırmızı kart sonrası oyunun tek hakimi olduklarını ifade eden Avcı "Kırmızı karta kadar oyun üstünlüğümüz vardı. Oyunu zaten elimizde devam ediyordu. Kırmızı karttan sonra oyun tamamen bize geçti. Oyunun son bölümüne kadar oyunun tamamı bizim elimizdeydi. Bizim saha boyutu bir kısmı, zihinsel ve iletişim olarak oyuncularla, ekibimle görüşmeleri yapıyorum. Bazen oyun ve oyuncu üzerinden tartışıyoruz. Dün 2 oynanan son maçları tartıştık. Bugün bir kıvılcımı yakaladığımızı düşünüyorum." dedi.

"Marek bizim için anahtar oyuncu"

Marek Hamsik'in kendileri için anahtar oyuncu olduğunu ifade eden Avcı "Rakibimizi iki türlü bekliyorduk. Formasyonlarına çalışmıştık. Onun için o formasyonu sahada uygulamaya çalıştık. Beşliye karşı ne yapacağımızı. Bugün 60 dakika planlanmıştı Hamsik için. Bana bırakmayın demişti Hamsik. Onun için skor nasıl giderse gitsin onu oyundan alacaktık. O bizim aklımız. Marek bizim için anahtar oyuncu, süre bizim için artıyor." dedi.

"Geçen sene rakipler yoktu"

Bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk rekabetinin daha yakın geçeceğini dile getiren Avcı "İtalya'yla beraber iklim son dakika duygular kaçmasın, şunu alalım, bunu alalım. Geçen sene rakipler yoktu, Trabzonspor yaklaştırmadı. Biz kazanarak devam ettik. Devre arası herkes teslim olmuştu. Bu sene rekabetin daha yakın geçeceğini düşünüyorum. Bu oyunu iyileştirme gücümüz var. Ben bunu canı gönülden istiyorum." dedi.

Avcı'dan yabancı kuralı ve Rezerv Lig açıklaması

Yabancı kuralı ve Rezerv Lig hakkında da konuşan Avcı "Rezerv Lig'in kuruluş şekli doğru değildi ve iptal oldu. Ona karşı değilim ama uygulaması yanlıştı. Yabancı sayısı ile ilgili sürekli konuşmalar yapıyorum, görüşlerimi bildiriyorum, rakamlarla devamlı oynuyoruz. Bunun karşılığı bu değil. Bunun karşılığı şu: Yerli yabancı rekabeti sağlayacak ortamı oluşturman lazım. Kendi akademilerini özel bir taraftan denetlenmesi... Bu kaynak özellikle Trabzon önemli bir kaynak, ben bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyorum. Ahmetcan bu akademiden çıktı. Abdülkadir Ömür de mide bulantısı vardı." dedi.

"Yusuf Yazıcı'nın hem dizi hem de beliyle ilgili sorunu var"

Son olarak yeni transferler Yusuf Yazıcı, Larsen, Lahtimi ve Bartra'ya değinen Avcı "Yusuf Yazıcı pazar günü de bizle olmayacak. Hem dizi hem de beliyle ilgili sorunu var. İstanbul'da. Risk almayalım dedik. Milli Takım arasından sonra takımla çalışmalara başlayacak. Larsen'de iç yan bağlarda sorun var. Yarın son durum belli olur. Umarım araya sağlıklı bir şekilde gireriz. Lahtimi de ciddi bir sorun yok. Bartra'da ufak bir sorun var" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler