Abdullah Avcı: Son ana kadar turu zorlayacağız

25.08.2021 - 20:01 | Son Güncellenme: 25.08.2021 - 20:15

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Konferans Ligi play-off rövanşında Roma ile oynayacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı: Son ana kadar turu zorlayacağız

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, son ana kadar AS Roma karşısında turu zorlayacaklarını söyledi. UEFA Konferans Ligi Play-Off rövanş maçında yarın İtalyan ekibiyle  karşılaşacak bordo-mavililerde Abdullah Avcı ve Marek Hamsik basın toplantısı düzenledi.

'İlk maçın galibini detaylar belirledi'

Deneyimli teknik adam, "Geçen hafta zaman zaman bizim zaman zaman Roma'nın oyunu eline aldığı, dengeli ve aslında bu ligin üzerinde bir müsabaka oynandı. Detayların kazandırıp kaybettirdiği maçtan biz mağlup olarak ayrıldık. Roma takımının avantajı olabilir ama oyunun içindeki anlarda detaylar da belirleyici oluyor" dedi.

 

Trabzonspor pes etmeyecek 

Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz de bu konuyu özellikle yarınki müsabakada son ana kadar oyuna odaklı olarak oyunun içinde neler yapabileceğimizi oyuncularımızla paylaştık. Sonuna kadar turu atlamayı zorlamak istiyoruz. Yarın ilk maç gibi oyunların dengeli olduğu bir maç bekliyorum. Dilerim bu güzel şehirde olmaktan son derece mutlu olduğumuz ve keyifle ayrılacağımız bir akşam olur." 

Deplasman golü kuralının kalkmasını değerlendirdi

Avcı deplasman golü kuralı ile ilgili olarak ise, "Ben de deplasman golü kuralının kalkmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Takımların kısa sürelerde oynadığı müsabakalarda deplasman galibiyeti veya gollerin eşitliğinde avantajlı olmasının ortadan kalkmasının daha çekişmeli bir durum oluşturacağını, daha rekabet oluşturacağını düşünüyorum. Onun için bu kuralı destekliyorum" diye konuştu.

Hamsik: Trabzonspor'un gücünü gösterdik

Bordo-mavili ekibin Napoli ile uzun yılllar İtalya'da oynayan yıldızı Marek Hamsik ise "İlk maç asılında iki takım için de zor geçti. Roma bir korner sonrasında kazandığı golle çok ufak detaylarla maçı aldı. Kaybetsek de taraftarlarımız bizleri tribünlere çağırarak alkışladı. Roma maçındaki performansla bizim ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösteren bir işaret olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 

'İkinci maç da güzel olacak'

Slovak futbolcu son olarak, "İlk karşılaşma kadar ikincisi de iyi olacak diye düşünüyorum. Biz sahaya çıktığımızda bu maçı güzel değerlendirebilmeyi ve tur atlamayı umut ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Roma geçen hafta oynanan ilk karşılaşmada Trabzonspor'u 2-1 yenmişti.

Senin için hazırladığımız haberler