Abdullah Avcı: "Tekrar daha iyisini yapabilmek için buradayım"

İsa Kethüda
18.10.2023 - 14:15 | Son Güncellenme: 18.10.2023 - 15:56

Trendyol Süper Lig takımlarından Trabzonspor'da ikinci kez göreve gelen teknik direktör Abdullah Avcı gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Abdullah Avcı: "Tekrar daha iyisini yapabilmek için buradayım"

AJANSSPOR-HABER

Nenad Bjelica ile yolların ayrılmasının ardından Trendyol Süper Lig ekibi Trabzonspor'da ikinci kez teknik direktörlük görevine getirilen Abdullah Avcı, basın toplantısı düzenledi.

"İsrail-Filistin sürecini, çocukların ve masumların öldüğü savaşı kınıyoruz"

Trabzonspor'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Avcı, "Burada olmak güzel. Umarım bu süreci sağlıklı geçiririz. Dünyanın da yaşadığı hassasiyeti, İsrail-Filistin sürecini, çocukların ve masumların öldüğü savaşı kınıyoruz. Dünden beri bu konuyla ilgili canım çok sıkkın.

"Uzun süre sonraki şampiyonluğu yakalayabilmek için planlama yaptık"

2 sene 4 ay, toplamda 28 ay burada görev yaptım. Hayatımın en güzel günlerini, başarılarını, duygularını hep beraber yaşadık. İlk geldiğimiz sene, süreç, Avrupa Kupalarına katıldık. 1 sene sonrasının yatırımlarını yaptık. Uzun süre sonraki şampiyonluğu yakalayabilmek için planlama yaptık. Hedefimize Türkiye Ligi tarihinin en erken iki şampiyonluğundan birini, çok büyük üstünlük sağlayarak gerçekleştirmiş olduk.

İlgini Çekebilir
Efe Sarıkaya'da Galatasaray'a iki dev rakip!
Habere Git

"Tekrar daha iyisini yapabilmek için buradayım"

2'inci senedeki hedeflere gidebilmek için bir takım planlamalar yaptık. Şampiyonluk sonrası senelerde yaşanan dalgalanmaları yaşadık. Süper Kupa'yı aldık, lige 2 galibiyetle başladık. Süper Kupa'da Hamsik'i kaybettik, 2'inci hafta Visca'yı, 4'üncü hafta Dorukhan'ı kaybettik. Satabileceğimiz tek oyuncu Ahmetcan'ı da Ajax'a sattık. Sonraki süreçte de transferler, iniş çıkışların olması, sonraki 28 ay taraftarımızın, şehre geldiğim gün söylediğim gün 'Yeni gelmedim, geri geldim'. Tekrar daha iyisini yapabilmek için buradayım.

"Orhan Ak teknik direktör olarak devam edecek"

Ekiplerde zaman zaman değişiklikler oluyor. Bir önceki ekipten Orhan Hoca vardı. O 9 sene bizimle beraberdi. Şampiyonlukta önemli katkıları vardır. Teknik direktör olarak devam edecek. Yaşar Hoca'nın bir takım dersleri var, İstanbul'da. Bana oradan desteğini sürdürecek. Şampiyon ekibin içinde Egemen Korkmaz vardı, bizimle devam edecek. Mustafa Sarp daha evvelden de takip ettiğimiz bir futbol adamı. O da bizimle olacak. Analiz ekibinde Serdar var. O da bundan sonraki enerjisini bizimle verecek. Trabzonspor'un bulunduğu yerde yarış vardır. Kısa vadedeki yarışımız, Avrupa kupalarına katılabilmek, yukarıda neleri yakalayabiliyoruz, Türkiye Kupası ve gelecek sezon için doğru şekilde planlama yapıp hareket etmek" dedi.

"Yan pas ve geri pas oynamaya devam edeceğim"

"Oyun planında değişiklik olcak mı?" sorusuna gülerek yanıt veren Avcı, "Yan pas ve geri pas oynamaya devam edeceğim. 2021-22 sezonu şampiyon olduğumuz sezon ve ayrıldığım sezon dahil Trabzonspor rakip ceza sahasına dikine pasta 1'inci sırada. Şampiyon takımlar Bayern Münih, City, Barcelona, PSG, Napoli yan pasta birinci, dikine pasta birinci bu takımlar. Dikine atabilmek için yan pas yapmak zorundasın, o boşluğu bulabilmek için. Büyük takımlar topa sahip olurlar. Ayrılana kadar Trabzonspor dikine pasta birinci. Formasyonları daha çok oyuncu profili belirleyecek. Bunu daha hızlı yapaacağız" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Türk Milli Takımı'nı tercih edecek mi? Oosterwolde net konuştu!
Habere Git

"Trabzonspor'un maçlarını takip ettim"

Trabzonspor'un maçlarını takip ettiğini söyleyen Avcı, "Trabzonspor'un maçlarını takip ettim. Giden hocaya teşekkür edelim. Trabzonspor'a hizmet etmiştir. Buraya hizmet eden her zaman değerlidir. Muhakkak olumlu anlamda bir şeyler bırakmıştır. Oyuncu profilinin yüzde 55'i beraber çalıştığım oyuncu grubu, yüzde 45'i de çalışmadığım oyuncular. Antrenmanlarda tanımaya çalışıyorum. Gelen transferlerin de verilerini çıkarıyorum. Hamsik, Sosa bunlar önemli. Şu anki mevcutu konuşmak, devre arasında, sene sonunda ne yapacağız bunlara bakmak lazım. Grup enerjisini değişimler yukarı çeker. Kazanma alışkanlığı yakalayınca daha yukarı çıkacak" ifadelerini kullandı.

"Boş çerçeve değil belki bu anlamda başka söylemlerimiz olacak"

Açıklamalarına devam eden Avcı, "Burada çok güzel duygular yaşadık. Şampiyonluk sonrası süreci hiç unutamıyorum. Doğru organizasyonla bunu tekrar devreye sokacağız. Boş çerçeve değil belki bu anlamda başka söylemlerimiz olacak. Başarı bir sonuç değil, süreçten geçiyor. Biz bunu adım adım en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Duygularımız bazen yoğun oluyor. Bunları yine dengeleyeceğiz. Yine sahada agresif olan, baskın olan, hızlı oynayan bir takım oluşturmaya çalışacağım.

"Doğru planlama yaparsan ligimizde ve Avrupa'da işler yapılabilir"

Bende baskı oluşturmayacak. 22 sene 4 ay rekorlar da kırıldı. Zaten Trabzonspor'un tarihinde var, birçok kupa var. Doğru planlama yaparsan ligimizde ve Avrupa'da işler yapılabilir. Gerçekleştirdiklerimiz var. Destekleri için taraftara teşekkür ediyorum. Onlara ihtiyacımız var. En iyi şekilde hazırlanacağız, planlamayı aynı şekilde yapacağız. Trabzonspor'un da benim de ekibimin de hedefi hiçbir zaman bitmedi, bitmeyecek de" dedi.

İlgini Çekebilir
İşte Galatasaray - Beşiktaş derbisinin hakemi!
Habere Git

"Trabzonspor bugünden itibaren en tepeye oynayabilmek için planlamasını yapacak"

Rakip takımların iyi bir kadro kurduğunu ifade eden Avcı, "Takımlar iyi kadrolar kurdu, yüksek maliyetli oyuncular alındı. Tabii ki kırılmalar olacaktır. Maç kazanma alışkanlığı yakalayıp, nereye taşıyacağına bakacağız. 2020-21 sezonunda takım 17'inciydi, 4'üncülüğe taşıdık. Avrupa kupalarına gidelim, Türkiye Kupası var. Bunu yaparken de önümüzdeki senenin planlamasını yapalım. Trabzonspor bugünden itibaren en tepeye oynayabilmek için planlamasını yapacak" şeklinde konuştu.

"Köstebek kelimesini kullanmadım, o biraz ağır"

"İçeriden dışarıya bilgi aktaran (köstebek) var mı?" sorusuna Avcı, "Köstebek kelimesini kullanmadım, o biraz ağır. Herkes Trabzonspor'a hizmet etmek için var. Bu hizmet en iyi şekilde kuruma yapılır, bireylere yapılmaz. Ben sadece düşüncelerimi, yaşadıklarımı anlatırım. Sonra yönetim bir karar alır. Kulübe geldiğimde ayrılmamış gibi hissettim. Milli takım arasına gitmiş gibi geldi. Kuruma hizmet bütün profesyonellerin yapması gereken şeydir. Kurumun en iyi hale gelmesi için çalışıyoruz, bireylere çalışmıyoruz" diyerek yanıt verdi. 

"Alınan oyuncular kötü değildi, ama organizasyon oturmamıştı"

Avcı, "Hastalıklı durumu oyunsal anlamda söylemiştim. Birçok şeyi deniyorum, bazen bunun karşılığını alıyordum, ertesi hafta olumsuz sonuç alıyordum. Bugün şampiyonluktan sonra Napoli de yaşıyor. Alınan oyuncular kötü değildi, ama organizasyon oturmamıştı. Sakatlıklarla beraber mevkisel olarak sıkıntı olmuştu, alternatifler cevap veremedi. Bununla ilgili tespitlerimiz var. Neler yapabilirimi düşünüyorum. Cebimizde bir şeyler var, uygulamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Lale Orta, Timur'un "Ali Koç'a görüntü yolladı" iddiasına cevapladı
Habere Git

"Pepe ile dünden önceki gün görüştüm"

Yeni transfer ile ilgili sözlerine devam eden Avcı, "Pepe ile dünden önceki gün görüştüm. Uzun süre oynamamasının, sezon başı yapmamasının, sakatlığı tekrar nüksetti. Takım çalışmalarına girmeye başladı. Gün gün iletişim halindeyiz. Sakatlanmadan en iyi şekilde antrenman ve maç süresini planlayarak devam edeceğiz. Pazara kadar bir şey söylemeyeceğim. 

"Onuachu ve Mendy potansiyelli"

Onuachu ve Batista Mendy potansiyelli. Trabzonspor'da kendilerini kabul ettirdiler. Onlarla da görüştüm. Enerjileri yüksek. Pazartesiye kadar tekrar feslefemizin sunumunu yapıp çalışarak eksiksiz, daha sağlıklı maça çıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bakasetas pazartesi günü gelecek"

"Nwakaeme ve Yusuf Sarı'yı istemediğiniz iddia ediliyordu. Bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?" sorusuna Avcı, "Ben oyuncu tespiti yaparım, mukaveleyi ben yapmam. Hamsik'le de Visca'yla da konuştum. Ama diğer tarafı benim işim değil. Ben mukavele yapamam. Oyuncu üzerinden düşüncelerimi söylerim. Bakasetas ile daha görüşmedim. Sakatlığı oldu, pazartesi sabahı gelecek. Burada tedavisine devam edecek. 4 haftalık süreç konuşuluyor.

İlgini Çekebilir
"Teklifleri kabul etmedim Beşiktaş'ı bekliyorum"
Habere Git

"Nwakaeme'nin kalmasını istedik"

Nwakaeme'nin burada kalmasını istedik. O da adım attı. Ama kulübün mali süreciyle ilgili olmadı. Ben yollamışım gibi söylediler, hala ilişkim devam ediyor. Hatta milli takımla adım geçince, Ercan'ı aradı 'Hocaya söyle, beni milli takıma alsın' dedi. Bizim ilişkimiz öyle.

"Yusuf mukavelesini uzatmadı, kadroya giremiyorum dedi"

Ben geldiğimde Yusuf Sarı burada oyuncuydu. Mukavelesi 1 sene sonra bitecekti. Biz uzatmak istedik. Yusuf'u ilk Milli Takım'a ben yolladım. Hatta aradığımda 'Hoca ciddi mi söylüyorsun?' dedi. Yusuf mukavelesini uzatmadı, kadroya giremiyorum dedi ve oynamam lazım diyerek Rizespor'a gitti. Bazen oyuncu gelişebilir. Yusuf'u biz güzel anılarla anıyoruz.

"Cornelius, ailevi sorunlarının olduğunu, gideceğini söyledi"

Altyapıdan tek satabileceğimiz oyuncu Ahmetcan'ı 9,5 milyon Euro'ya sattık. Cornelius, ailevi sorunlarının olduğunu, gideceğini söyledi. Hem şampiyonlukta kullandık, hem de daha fazlasına verdik. 10'a yakın bonservis parası verildi. Onun dışındaki mukaveleleri ben bilemem. Bazen organizasyon uymaz, şehir değiştirir adapte olamazsın. Kulüp böyle bir tasarrufa gidiyorsa saygı göstermek lazım. Kurumun ne kadar değerli olduğunu çok net bilirim. Sanki mukaveleleri ben yapmışım, paraları ben vermişim demişim gibi algı yapılıyor. Hatta 'bu paralara olmaz' demişliğim de vardır" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
İfadesi ortaya çıktı: Bacaklarımı kırmakla tehdit ettiler
Habere Git

"3 sene evvel başlattığım süreç devam ediyor"

U19 takımıyla yan yana çalıştıklarını söyleyen Avcı, "Kiralık oyuncular ve pilot takımlarda bulunanlar dahil 3 sene evvel başlattığım süreç devam ediyor. Doğru olanları içeri almaya çalışacağız. Öncelikli hedefimiz hızla maç kazanmak. U19 takımıyla yan yana çalışıyoruz. Bunun takibini yapacağız. En iyi şekilde faydalanmaya çalışacağız. Fernandes idmanlara yeni başladı, ufak bir ağrısı oldu. Mevcutta en iyisiyle maça çıkmaya çalışacağım. Oyuncuların takibini sağlık ekibiyle beraber yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

Mendy ve Onuachu'nun alınmasını Abdullah Avcı mı istedi?

"Mendy ve Onuachu'nun sizin önerinizle alındığı iddiası var. Ne söylemek istersiniz?" sorusuna Avcı, "Benim hiç bilgim yok. Oyuncuları sadece dışarıdan biliyordum. Son derece doğru ve sağlıklı transfer görüntüsü var. Berat önemli katkı sağladı. Gençlerbirliği'nden benim talep ettiğim bir oyuncuydu. Onun burada olması beni mutlu ediyor. Her zaman istediğin oyuncuyu getiremeyebiliyorsun. İdeal kenar oyuncularını bulmak gerek. İleride devamlı vuruş yapabilecek bir oyuncu var. Ona göre bir oyun planını ortaya koymak gerekebilir" diyerek sözlerini tamamladı.

Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'dan kazanacağı ücret belli oldu

Trabzonspor, boş sözleşmeye imza atan teknik direktör Abdullah Avcı ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını ve deneyimli teknik adamın bu sezon için 40 milyon lira garanti ücret alacağını açıkladı.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) da yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörlüğüne getirilen Sayın Abdullah Mucib Avcı ile kulübümüz arasında imzalanacak sözleşmenin mali şartlarının, Sayın Avcı tarafından yönetim kurulumuza bırakılması dolayısı ile durumu değerlendiren yönetim kurulumuz, ilgili sözleşmenin mali şartlarının şu şekilde olmasına karar vermiştir. Sayın Avcı'ya 2023-2024 sezonu için 40 milyon lira garanti ücret ödenmesine, 2024-2025 sezonu garanti ücreti olarak, bir önceki sezon ödenen ücrete yüzde 50 oranını geçmeyecek şekilde, (TÜFE+ÜFE)/2 oranında artış yapılarak ortaya çıkacak tutarın ödenmesine karar verilmiştir."

Senin için hazırladığımız haberler