Abdullah Avcı: "Kazansak da dersler çıkaracağız"

22.11.2020 - 20:17 | Son Güncellenme: 22.11.2020 - 21:03

Son dakika spor haberleri... Trabzonspor'da Abdullah Avcı maç sonu açıklamalarda bulundu. Bordo - mavililer, Süper Lig'in 9. haftasında BB Erzurumspor ile karşılaştı. Fırtına'nın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı ise, maçın ardından mücadeleyi değerlendirdi. İşte Avcı'nın maç sonu açıklamaları...

Abdullah Avcı: "Kazansak da dersler çıkaracağız"

Süper Lig’in 9. haftasında Trabzonspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk etti. Karşılaşmanın ardından bordo - mavili takım ile ilk sınavını veren teknik direktör Abdullah Avcı, açıklamalarda bulundu.

"Özellikle ilk yarıda problem yaşadık"

Kazanmanın önemine vurgu yapan Avcı, "İlk yarısı farklı ikinci yarısı farklı. Gole kadar istediğimiz opsiyonları kullanıyorduk. Pas açılarımız doğruydu. Golü bulduk ve ardından kaçırdığımız pozisyon var. Duran toplarda ilk yarı özellikle problem yaşadık. Saha şartlarının ağır olması ve rakibin sayısal olarak üstümüze gelmesi… Bazen böyle kazanacaksın." dedi.

"Bardağın dolu tarafı..."

Takımın artı yönlerine değinen Avcı, "Geldiğimizden beri takım savunması yönünde çalışıyoruz. Bazen top rakipte bazen sende olacak, oyunu böyle kazanacağız. Kırılgan bir takım ilk defa gol yemedi ve maç kazandı. Bu önemli bir duygu ve coşku. Parçaların, eksiklerin birden oturma şansı yok. Kazanırken ve kaybederken dersler çıkarmak gerekiyor. Bunların üzerine çalışacağız. Bardağın dolu tarafı, gol yemeyen ve 3 puan alan bir takım." ifadelerini kullandı.

"Hafta hafta gideceğiz"

Hedefleri ilk olarak hafta hafta yapacaklarını söyleyen Avcı, "Yukarısı - aşağısı değil. Hafta hafta giderek 3 puanı almak için çalışacağız. Ondan sonra yol haritasını belirlemek gerekir. Trabzonspor her zaman yukarıda olmak ister. Bu adımları çalışarak atmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler