"Abdullah Avcı, Trabzonspor için doğru seçim olur"

24.07.2020 - 17:48 | Son Güncellenme: 24.07.2020 - 18:05

Son olarak Beşiktaş Futbol Akademi'de sportif direktörlük görevini yürüten Gökhan Keskin gündeme dair açıklamalarda bulundu. Keskin, TFF 1. Lig'den Süper Lig'e çıkacak takımlar, Brahim Darri, Burak Yılmaz, Mustafa Kapı, Aykut Kocaman, Rıza Çalımbay ve Başakşehir ile ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

"Abdullah Avcı, Trabzonspor için doğru seçim olur"

Gökhan Keskin, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

"Adana Demirspor'u daha avantajlı görüyorum"

'Süper Lig'e çıkacak son takım hangisi olur?' sorusu üzerine sözlerine başlayan Keskin, "1. Lig gerçekten 1-2 takım hariç diğer takımlar birbirlerine denk takımlar. Hatayspor ve Erzurumspor Süper Lig'e çıktı. Yarı final maçları oynandı ve berabere bitti. 4 tane iyi takımdan ben daha fazla Adana Demirspor'u daha avantajlı görüyorum. Bursa'dan avantajlı bir sonuçla döndü, bence bir adım öndeler. Karagümrük'ün forvet hattı iyi ama savunmada ise skoru koruyamadılar. Forvet açısından iyi oyunculara sahipler ama sonuçta Akhisar'ın da başında değerli bir Hoca var ve bu maçlara alışkın. Bence şansları ortada." dedi.

"Darri topla yetenekli bir oyuncu"

Brahim Darri'nin Fenerbahçe iddialarına değinen Keskin, "Bu oyuncu ile ilgili net bir bilgim var desem yalan olur. Ama topla yetenekli bir oyuncu. TFF 1. Lig'de oynaması ve Fenerbahçe tarafından takip edilip uygun görülmesi oyuncunun kalitesini gösteriyor" açıklamasını yaptı.

"Onur Bulut'un Beşiktaş'a faydalı olacağı kanaatindeyim"

Beşiktaş'ın transfer etmek istediği sağ bek Onur Bulut hakkında konuşan Keskin, "Beşiktaş ve Alanyaspor'un ismi 3 oyuncu ile aslında kesişti. N'Sakala, Cisse ve Onur Bulut... Welinton da var. Onur Bulut bu sene sağ bekte oynadı. Almanya'da ise orta saha ve ön libero da oynuyordu. Alanyaspor'da iyi bir çıkış vardı, hatta son golü de o attı. Sergen Hoca özelliklerini biliyor. Beşiktaş'a faydalı olacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz ve Mustafa Kapı hakkında...

Lille'e transfer olan Burak Yılmaz ve Mustafa Kapı hakkında da konuşan Keskin, "Burak hakikaten yaşı geçtikçe değerlenen bir oyuncu haline geldi. İnanılmaz aşamalardan geçti ve büyük takımların hepsinde oynadı. Gittiği takımlarda başarılı oldu. Lille gibi bir takımın listesine girdi ve işi de bitti. Devamlı şekilde üstüne koyarak gitti. İnşallah aynı şeyi Lille'de de yapacağını düşünüyorum. Burak Yılmaz bence inanılmaz şeyler yapıyor.

Mustafa Kapı ümitlerin gerisinde kaldı. Muhammet Demirci'ye benzetiyorum onu. O da beklentilerin altında kaldı. İnşallah bu şansı kullanır. Baktığınız zaman istediği performansı veremedi. Belki Fransa'ya kısmet olur" diyerek sözlerine devam etti.

 

"Bence bu sezonun şampiyonu Sivasspor diyebilirim"

Sivasspor'un bu sene Rıza Çalımbay ile lige damga vurduğunu belirten Keskin, "Rıza Hoca gittiği her takıma damgasını vuruyor. Bence bu sezonun şampiyonu Sivasspor diyebilirim. Büyük ihtimalle de ligi üçüncü bitirecektir. En önemli 2-3 oyuncusu da devre arası başka takımlarla anlaşıyordu ama ligden de kopmadılar ve Avrupa'yı da garantilediler. Oyun olarak da Sivasspor bu sene Rıza Hoca'yla damgasını vurduğunu söyleyebilirim. Emre ve Mert Hakan Yandaş iyi oyuncular. Fatih Aksoy da Beşiktaş'a geri dönecek. Bu 3 oyuncu Sivasspor'da çok iyi oynadı. Büyük takımlarda da performanslarını devam ettirmek zorundalar" ifadelerini kullandı.

"Başakşehir şampiyonluğu hak etti"

69 puanla Süper Lig şampiyonu olan Başakşehir'e de değinen Keskin, "Pandemiden önce şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray'dı, ama pandemiden sonra istediği sonuçları bir türlü alamadı. Trabzonspor'da hiç ummadığı puanları kaybetti. Ankaragücü, Antalyaspor maçlarında olduğu gibi... Başakşehir daha avantajlı. Çok kaliteli oyunculardan oluşan iyi bir takım. İyi oynadılar ve hak ettiler, kendilerini de tebrik ediyorum. Süper Lig'den düşecek son 2 takım ise hala belli değil. Küme düşecek takım diyorsunuz onlar bir anda hareketleniyor. Yabancı oyuncuları iyi seçenler lige damgasını vuruyor. Örneğin; Galatasaray Falcao'yu aldı ama istediği verimi sakatlıklardan ötürü alamadı" dedi.

"Avcı, Trabzonspor için doğru seçim olur"

Trabzonspor'un Abdullah Avcı iddiaları hakkında da sözlerine devam eden Keskin, "Abdullah Avcı kendini göstermiş başarılı bir Hoca. Beşiktaş'ta şanssız bir dönem geçirdi. Trabzonspor'un kadrosu iyi ve ideal bir kadroya sahip. Önemli forvet oyuncularına sahip. Kadroyu bozmazlarsa şampiyonluğun en büyük adaylarından biri bence. Eğer doğruysa iyi bir seçim yaptıklarını düşünüyorum" diyerek sözlerine devam etti.

"Aykut Hoca şu anda tatilde"

'Aykut Kocaman bir takım çalıştıracak mı?' sorusu üzerine Keskin, "Aykut Hoca şu anda tatilde. Zannedersem 1-2 kulübün ilgisi var. Bunlarla görüşecek ama ne olacak bilmiyorum. Zannedersem ne olacağını Aykut da bilmiyordur. Hatayspor ile ismi geçiyor mu bilmiyorum ama Bayram Hoca'mızın ismi geçiyor orada. Tabii ki başarılı olan genç isimlerin isminin geçmesi çok normal" şeklinde konuştu.

"Beşiktaş Kulübü bu sözleşmelerden vazgeçmek zorunda"

Son olarak Beşiktaş'taki yabancı oyuncuların kontrat durumunu değerlendiren Keskin,  "Beşiktaş'ın çok iyi kontratlara sahip oyuncuları var. Pandemiden sonra gelirler azaldı tabii. Bu işin eskiye dönmesi zaman alacak. Bu süreç bütün takımları zorlayacak. Bütçe ayarlamalarından sonra oyuncu seçimleri de önemli. Yabancı oyuncuların sözleşmeleri çok iyi ve bir hakları var. Bunlardan vazgeçmek kolay olmayacak. Beşiktaş kulübü de bu sözleşmelerden vazgeçmek zorunda. Sözleşmeler kulüplerin elini-ayağını bağlamış durumda. Uygun seviyeye çekmeye çalışacaklar. Bunların yanında da iyi transferler yapmaya çalışacaklar. Bu sadece Beşiktaş'ın değil Süper Lig takımlarının sorunu" diyerek sözlerini tamamladı

Senin için hazırladığımız haberler