Abdullah Avcı ve Uğurcan Çakır'dan Avrupa maçı öncesi basın toplantısı

31.07.2024 - 17:11 | Son Güncellenme: 31.07.2024 - 17:47

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve takım kaptanı Uğurcan Çakır, Ruzomberok ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Abdullah Avcı ve Uğurcan Çakır'dan Avrupa maçı öncesi basın toplantısı

AJANSSPOR HABER

Trabzonspor, Avrupa Ligi'ne katılım için mücadelesine devam ediyor. Bordo-Mavililer, Ruzomberok'a karşı ilk ayağını 2-0 kazandığı eşleşmenin rövanşına hazırlanıyor. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve takım kaptanı Uğurcan Çakır, Ruzomberok ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

"2-0 öndeyiz ama bir 90 dakika daha var"

Abdullah Avcı, "Özellikle güçlü taraflarını bize karşı çok iyi kullandılar. Direkt oyunlar, kenar ortalar, taçlar bu konuda bize karşı etkili oldular. Biz oyun olarak zaman zaman iyi şeyler yaptık, belki pozisyon olarak bizim de rakip kadar girdiğimiz pozisyon var. Kaptanımız o gün iyi bir performans gösterdi ve ilk maçı ve Avrupa kupaları olması açısından ve kazanma açısından deplasmanda son derece önemliydi. Onu kapattık. Oyun içinde geçen maç 4-4-2'ye de döndüklerinde son bölümde kazanmak için veya gol atmak için biz şu an 5-4-1'e hem 4-3-3'e hem de 4-4-2'ye de dönecekler ise bunun hazırlıklarını yaptık. Yarın akşam kendi taraftarlarımızın önünde daha iyi bir oyun ve kazanarak ikinci turu elimize almak istiyoruz. İki perdeli oyunun birincisi bitti. 2-0 öndeyiz ama bir 90 dakika daha var. Oyun içinde daha dikkatli olacağız. Umarım bunun karşılığını alacağız" dedi.

"Aslında pek de istediğimiz oyunu sergileyemedik"

Uğurcan Çakır, "Umarım hayırlı bir sezon olur. İlk maçtan avantajlı skorlar dönüyoruz ama ilk resmi maç olmasının verdiği bir form durumu var. Aslında pek de istediğimiz oyunu sergileyemedik ama avantajlı döndük buraya. İlk resmi maçlar genelde zor oluyor takım oyunu için, kondisyon için, özgüven için... Hepsi zor oluyor. Ama avantajlı bir skorla döndük. 2. maç için çalıştık. Rakibimize hazırız. Yarın da buradan galibiyetle ayrılarak turu geçmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Milli Takım'da oynayıp oynamamak çok önemli değil"

Çakır, "Avrupa Şampiyonası'nda 40-45 gün geçirdim. Orada da iyi bir başarı elde ettik. Ülkemizi en azından biraz mutlu ettik. Milli Takım'da oynayıp oynamamak çok önemli değil, çünkü ülke bayrağını temsil ediyoruz. Bu çok büyük bir onur. Ondan sonra Abdullah hocam biraz fazla izin verdi bana 40-45 günden sonra 8 günlük bir tatilim vardı ama orada da en azından fit kalıp takıma en iyi şekilde katılmak istiyordum" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor için elimden geleni yapmaya çalışıyorum"

Uğurcan Çakır, "Motivasyon anlamında ben Trabzonspor için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. O gün de benim için güzel bir gündü. Çok çalışıp bu performansımı devam ettirmeyi düşünüyorum. Umarım öyle olur" açıklamasını yaptı.

"Umarım hep beraber güzel günleri yaşarız"

Yapılan doğum günü sürprizi hakkında Abdullah Avcı, "Doğum günü için teşekkürler. Trabzonspor'la beraber yaşın 61 olması itibarıyla da plakayla da bir olmasıyla beraber, umarım hep beraber güzel günleri yaşarız" ifadelerini kullandı.

"Yarınki önceliğimiz maçı kazanmak"

Avcı, "Verilen istatistikler tarihte hep yer alır. Ama öncelikle iyi oyun ve maçı kazanmak benim için çok daha değerlidir. İstatistik bir yerde illaki yazacak ama ülke puanına da katkı sağlayacak. Bizim hedeflerimize giderken maç kazanmak bizim adımlarımızı çok hızlandıracaktır. Yarınki önceliğimiz maçı kazanmak. Kazandıktan sonra basın toplantısında o zaman ne hissettiğimi söylerim" dedi.

"Formasyonda bazı değişiklikler olacak"

Oyuncu değişikliklerinin olup olmayacağı hakkında açıklama yapan Abdullah Avcı şunları kaydetti: "Sezona başlarken veya geçen seneden beri bir planlama yapıyorsun. Belki oynatacağın oyun formasyonuyla ilgili birtakım çalışmalar yapıyorsun ve bunun üzerinden oyuncular tercih etmeye çalışıyorsun. Bu zaman zaman gerçekleşmeyebiliyor veya ulaşmak isteyen oyuncudan bazen ulaşabiliyorsun. Şu ana kadar sağ olsun başkan ve yönetim kurulu harika bir şekilde çalışarak, birçok takımdan önde gidiyoruz ama hala eksiklerimiz devam ediyor. Bazen oynatmak istediğin formasyon, alamadığın oyuncular üzerinden olmuyor ise bazen değişiklik yapmak ve bu esnekliğe de sahip olmamız gerekiyor. Biz de böyle bir teknik ekibiz. Formasyonda bazı değişiklikler olacak. Oyuncu profilleri bu formasyonu belirleyecek. Ufak tefek değişiklikler olacak. Fiziksel, durumlar, süreler ve yeni katılanlar var. Bu değişimler olacak. Maç trafiği çok yoğun gidiyor. Birkaç değişikliğimiz evet olacak"

"Minimum 3 tane daha oyuncu var planımızda"

Yeni transferlerin performansları hakkında Avcı, "Başkan ve yönetimle transferde çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çok büyük fedakarlıklar da var. Burada sadece oyuncu alma tarafına bakmamak lazım. Geldiği ülke, oynatacağın oyun, başka bir ülke, ekonomisi... İçerideki dengeleri de bozmak istemiyoruz. Şu ana kadar gerçekleşen transferlerden karşılıklı kontakt halinde olduğumuz ve iletişim kurduğumuzun durumu gerçekleşti. Ekonomi de bunu belirleyecek. 2 tane veya minimum 3 tane daha oyuncu var planımızda. Bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

"Taraftarın güvensizlik erozyonu olduğunu düşünmüyorum"

Abdullah Avcı, "Taraftarlar arasında size karşı bir güvensizlik erozyonu olduğunu görüyoruz. Bu güvensizlik erozyonunu nasıl tamir etmeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Ben böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ben Maraş Caddesi'nde de dolaşıyorum, başka yerlere gidip yemek de yiyorum ve böyle bir erozyonun olmadığını düşünüyorum. Sosyal medya ne söylüyor bilmiyorum. Oranın bir var olup bir kaybolduğunu düşünüyorum. Onun için bunun detaylarını siz de biliyorsunuz ve bunu neden sorduğunuzu bilmiyorum. Lige girerken, planlar yaparken, hazırlık maçları kazanırken niye gündeme geliyor onu çok bilmiyorum"

"Şampiyon olduğumuz sene kaptanımız dahil hepsi altyapıdan çıkmış oyunculardı"

Avcı, "En son şampiyon olduğumuz seneye gidersek ve belki de istatistiklere bakarsan en fazla altyapıdan şampiyon olduğumuz sene, takım kaptanımız dahil hepsi altyapıdan çıkmış oyunculardı. Ve o altyapıdan çıkmış bir oyuncu da dünya kulüplerinden bir tanesi Ajax'a transfer oldu. Hem altyapıdan çıkanı hazır olmadan oynatacaksın hem yarışacaksın hem de şampiyon olacaksın. Öyle mi? Hepsinin doğru zamanda, bunu Türk futboluna en fazla genç oyuncu kazandırmış ve yurt dışına göndermiş bir teknik direktör olarak söylüyorum doğru zamanda doğru bir şekilde kullanmaya ve yatırım yapmaya devam ediyoruz" dedi.

"7-8 tane oyuncuyla görüştük, rakamlara ulaşmak kolay olmuyor"

Avcı, "Hep defansif oyuncu alıyorsunuz. Ofansif oyuncu alsak daha önemli değil miydi?" sorusunu şöyle cevapladı: "Bazen 8'lere, 10'lara almak istedikleriniz, belki 7-8 tane oyuncuyla görüştük, rakamlara ulaşmak çok kolay olmuyor. Bazen elindeki oyuncuyla da formasyonu değiştirmek zorunda kalabiliyorsun. Ama o dediğin profilde bir oyuncu almak için çalışmalarımız devam ediyor"

"8-10 transferde de çalışmalarımız devam ediyor"

Transfer gündemindeki Paul Onuachu ve Wout Weghorst hakkında Abdullah Avcı, "Öncelikle 3 tane oyuncu. Bir tanesi saydığın forvet hattı. Onların ismi medyada dolaşıyor, başka isimlerle de görüşüyoruz. Stoper konusu var, orada devam ediyoruz. Sol stoper konusunda. 8-10 transferde de çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"Hep birlikte Trabzonspor başarısı için çalışacağız"

Uğurcan Çakır, "Okay geldi galiba aramıza. 18 yaşındayken sanırım, o da 21 yaşındaydı. O zaman Trabzonspor'da birlikteydik. Ondan sonra iletişimimiz hiç kopmadı. Kendisini çok seviyorum. Bize güç katacaktır. Ozan Tufan da aynı şekilde yakın arkadaşlarımdan bir tanesi. O zaman Fenerbahçe'deydi ama milli takımda renklerin bir önemi kalmıyor. Ben gerçekten hem kendim hem Trabzonspor için çok seviniyorum. Kaliteli yerli futbolcular da aramızda ve Trabzonspor başarısı için birlikte mücadele edeceğiz. Eren, Hüseyin hep birlikte Trabzonspor başarısı için çalışacağız" dedi.

"Poyraz Efe Yıldırım Trabzonspor A takım kadrosuna katılacak"

Poyraz Efe Yıldırım hakkında düşüncelerini aktaran Abdullah Avcı, "Poyraz Efe Yıldırım, genç milli takımdaydı ve hiç dinlenme zamanı olmadı. İzni var ondan sonra Trabzonspor A takım kadrosuna katılacak. Ondan sonraki süreçte onlar neler yapabilecek biz neler yapabileceğiz hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

"Cihan Çanak yatırım yaptığımız bir oyuncu, eksikleri var"

Yeni transfer Cihan Çanak için ise Avcı, "Zaten buralı biliyorsunuz. Avrupa'da doğmuş olabilir ama orada da 61 numaralı formayı giyiyordu. Yatırım yaptığımız bir oyuncu, eksikleri var. Tabii ki süreler bulacak. Şu an itibarıyla doğru gidiyor. Beklentileri çok yukarıya çekmeyin, gelişmesi gereken bir oyun oynuyoruz. Şu an iyi gidiyor. Bizim onun yanında olmamız lazım. Sizin de öyle. Harika bir gol attı ama bu golle kalmıyor bu iş. Daha iyi oyunları da bekliyoruz ondan" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler