Trabzonspor'da Abdullah Avcı Monaco maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
06.10.2022 - 22:20 | Son Güncellenme: 06.10.2022 - 22:40

Trabzonspor, Avrupa Ligi H Grubu'ndaki 3. maçında Monaco'ya deplasmanda 3-1 mağlup oldu. Maç sonu Trabzonspor'da Abdullah Avcı değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı Monaco maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi'ne Ferencvaros mağlubiyetiyle başlayan Trabzonspor , Kızılyıldız galibiyeti sonrası B Grubu 3. haftasında en ciddi rakibi Monaco ile karşı karşıya geldi. Maçın büyük bir bölümünü 10 kişi oynayan Abdullah Avcı yönetimindeki Fırtına, sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Karşılaşma sonrası Trabzonspor'da Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

"Gruptan çıkacağımızı düşünüyorum"

Bu sonuçların ardından Monaco, 6 puan ve averajla zirveye oturdu. Aynı puanlı Ferencvaros, 2. sıraya gerilerken 3 puanlı Kızılyıdlız, 3. sırada haftayı kapattı. Trabzonspor ise 3 puan ve averajla son sırada yer aldı.

Karşılaşma sonrası konuşan Avcı "Ben gruptan çıkacağımızı ve kazanarak yola devam edeceğimizi düşünüyorum. Yarından sonra da lige en iyi şekilde hazırlanacağız. Bugün şu an önümüzdeki Monaco maçını değil, bu maçın analizi zaten yapılacak. Ama dört gün sonra bir lig maçı daha var. Önümüzdeki hafta 3 tane; Kasımpaşa, Monaco ve Beşiktaş maçları var. Parça parça bunlara hazırlanacağız." dedi.

İlgini Çekebilir
Fırtına, Avrupa'da dindi
Habere Git

"Ben oyuncularıma toplantılarda paylaşıyorum"

Takımda yaşanan sorunları dile getiren Avcı "Olumlu olumsuz siz açıp bakabilirsiniz. Bence bu seviyede 3-1, 90 dakika bir tane penaltıdan, bir tane duran toptan gol yiyorsun. Oyunun içinde dengeli kalıyorsun, hatta atabileceğin pozisyonlar da var. Bu onun için detayları ben oyuncularıma toplantılarda paylaşıyorum." dedi.

"Gruptaki son 3 maçın 2 kendi evimizde"

Grupta herkesin çıkma ihitimali olduğunu söyleyen Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Grupta herkes çıkabilir. Gruptaki son 3 maçın 2 kendi evimizde. Ve bugün taraftara teşekkür ediyorum bana ve takıma verdikleri pozitif destekten dolayı. Bugün Monaco'yu 11'e 11 devam etse belki kazanabilirdik. Yine kaybedebilirdik, berabere de bitebilirdi ama oyunun içinde devamlı olma ihtimali yüksek durumdan böyle bir durum ile karşılaştık. Onun için Kasımpaşa maçından nasıl çıkacağız, Monaco maçının analizinden dolayı bugün formasyondan dolayı 4-42 oynadılar, belki o gün 5-3-2 oynayacaklar. Bugün biz oyun içinde formasyon değişiklileri yaptık. Bakalım biz ona nasıl bir cevap aldık, ya da alamadık. Ona bakacağız. Hakemlerle ilgili en ufak şeyim yok. Verdiği kararların hepsi bence doğru. Bizim gibi takımın bu seviyede 10 kişi kalmaması gerekiyor. Kendi oyuncumu burada sorgulayabilirim. Oyun için onu zaten sorgulayacağız."

"Yorgunluktan dolayı çok yük binmişti"

Bakasetas'ın sağlık durumundan da bahseden Avcı "Bakasetas çok özel bir oyuncu ve her şeyin içinde olmak istiyor. Yunanistan Milli Takımı'nın ilk maçında sakatlandı. Ayağında ciddi kanama vardı. O kanama ile birlikte milli takımda oynamayacağını beklemiyordum ama oynadı. Sonrasında geldi Kayserispor maçı. O maçta da oyun sonuna kadar tuttuk. Kanama çok yükseldi, pas geçilmesi gerektiğini, az süre alması gerektiğini, ayaklarında başka bir şeyler hissetmeye başladığını kendi de ifade etti. Yorgunluktan dolayı çok yük binmişti. Bugün hem 30 dakika oynadı hem de iyi performans gösterdi. Bizim taraftarımız daha fazlaydı her yerde olduklalrı gibi. Sonuçlar bazen inişli-çıkışlı olsa da destek oldukları için teşekkür ediyorum. Trabzonspor'a destek olmaya devam etsinler." dedi.

"Sağ bekte rotasyon yapma şansım yok"

Sağ bekte rotasyon yapma şanslarının olmadığını söyleyen Avcı "Bugün 2-3 kulvarda yarışan takımların hepsi rotasyonlarını yapıyorlar. Bu bazen oyuncunun sakatlanma riskini, bazen oyuncunun planına göre değişebiliyor. Hugo ve Denswil de bunlardan bir tanesi. Çünkü sağ bekte rotasyon yapma şansım yok, sol bekte rotasyon yapma şansım yok. Bazen rakibe göre, bazen sakatlanma durumuna göre bu değişimleri yapabiliyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler