Abdullah Avcı'dan Ozan Tufan transferi hakkında açıklama!

06.01.2018 - 18:16 | Son Güncellenme: 06.01.2018 - 18:16

Abdullah Avcı'dan Ozan Tufan transferi hakkında açıklama!

Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, Cengiz Ünder, Arda Turan, Ozan Tufan ve Cenk Tosun'un transferi hakkında açıklamalarda bulundu.

İki senedir lider bitirebilmek önemli

"İki senedir lider bitirebilmek önemli. İki senedir oyun kalitesi yükseldi. Savunmadan oynayan sonrada geçişe geçen şimdi de set hücuma geçen bir yapı var. Ağustos ayından beri 30'a yakın resmi müsabaka oynadık. Lider bitirebilmek sonraki dönem için özgüven olarak önemli ve keyifliydi."

En pahalı iki oyuncuyu gönderebilmek önemli

"Bir gün bizde kaybedeceğiz sahamızda ama planlarını ve organizasyonunu almak önemli. 3,5 seneye çok iyi şeyler sıkıştırdı. Bir Türkiye Kupası finali, 33 hafta şampiyonluk yarışı, üst üste iki kez 4. sıra ve kendi ülkenin altyapısından yetişmiş en pahalı ikinci oyuncuyu gönderebilmek gibi önemli işler yaptık."

En önemlisi iletişimdir

"Adalet benim hayatımdaki olmazsa olmazlardandır. Başkanın vizyonu ve kulübün bize sunduğu imkanlar dışında bilimden faydalanabilirsin ama en önemlisi iletişimdir. Oyuncuya samimi şekilde dokunabilmek lazım. Clichy ile konuştuk geçenlerde. Premier Lig'i sorduk. 'Ben ilk kez bir takımda 22 tane oyuncunun bir hocaya saygı duyduğunu gördüm' dedi. Bu benim için çok önemliydi."

Cengiz Ünder ilk antrenmanda kendini kabul ettirdi

"Cengiz ilk geldiği antremanda bize kendini kabul ettirmişti. Alınması konusunda çok ısrarcı olduğum bir isimdi. Bu arada Mehmet Seyit Özkan'a ve ekibe teşekkür ederim hem bize gelmesi hem de gelişimi konusunda katkıları var. Karakter olarak çok düzgün biri isim, antreman sayısı çok yüksektir. Hocası ondan memnun ve çok önemli mesafeler kat edecektir."

Cenk Tosun çok önemli bir lige gitti

"Cenk Tosun çok önemli bir lige gitti. Zaten özel çalışma yaptığını biliyordum. Gönlümüz onda nasıl Arda'yı izledik Atletico yada Barcelona'da aynı şekilde Everton'da onu destekleyeceğiz."

Oğlum bana Arda konusunda baskı yapıyor

"Oğlum bana Arda konusunda baskı yapıyor. Bizim ailenin bir parçası. 2003 yılından beri beraberiz. Hep yaptığı adımlarda konuşmuştuk. Arda Turan'ın kariyeri olarak en iyisi ne ise o olsun. Yılbaşından evvel konuştuğumuzda düşün taşın, en son kararı verirsin. Burada Emre abisi var, ben varım, Göksel başkan var biz ona yardımcı oluruz."

İki hazırlık maçı yapacağız

"Bugün 5.antremanı yaptık. İki tane hazırlık maçı yapacağız. Bir maçı Erol hocanın takımı Malatyaspor ile yapacağız. Kamplar iyi geçer maç stresi olmadan çalışmalar devam ediyor. Sakatlarımız dönmeye başladı. Chedjou çok iyi çalışıyor. Sağlık ekibi ile konuşup süresini ayarlayacağız. Egemen döndü. Umarım sağlıklı bir şekilde devam ederiz."

 

Beş farklı takım ile toplam 10 maç oynadık 

"Avrupa Kupalarında rotasyon konusunda şunu söyleyeyim. Sağlıkla ilgili, bilim ile ilgili ekiple çalışıyoruz. Bu sezon 4,5 ayda 30 maç yaptık. Bunun içinde sakatlıklar, yorgunlar var ona göre bir plan yaptık. Avrupa'da medyanın istediği takım 2 maçta 1 puan aldı rotasyon denen takım 4 maçta 7 puan aldı. Son anda gruptan çıkamadık.

Biz adım adım gruba kadar geldik. Rotasyon ise 2.hafta Karabükspor maçı rotasyon yaptık. Vizyonsa ben gözüme kestirip Sevilla deplasmanına galibiyet için gidiyorum. İlk defa Avrupa ligi grubu oynadık. Braga, Ludogorets senelerdir grup oynuyor. Beş farklı takım ile toplam 10 maç oynadık ve tamamına farklı şekilde hazırlandık."

Antalyaspor mesela çok iyi oyuncular aldı ama zemin kötüydü

"Antalyaspor mesela çok iyi oyuncular aldı ama zemin kötüydü. Karabükspor maçında zeminde kaybetti. Ankara'da Gençlerbirliği maçında keza aynıç Bu tür zeminlerde zorlandık. Sivasspor maçında ise Perşembe Avrupa maçı oynadık. Rakım yüksekti ve hak ederek rakip kazandı diyebilirim."

Ozan Tufan ile ilgili bir düşüncemiz olmadı

"Ozan Tufan ile ilgili bir düşüncemiz olmadı. Önemli bir potansiyel. Oyuncunun ve kulüp içindeki geleceği için kararlar alınacaktır."

Şampiyonluk için yarışıyoruz

"Geçen sene önemli bir deneyim kazandık şampiyonluk yarışında. Bu ruhumda vardır geçen senede bunu istedik. İlk yarı itibariyle bize çıkan fotoğraf Fenerbahçe'yi deplasmanda, Galatasaray'ı sahamızda yendik ve Beşiktaş'a karşı deplasmanda iyi oyunla berabere kaldık. Ligin zirvesindeyiz o halde evet şampiyonluk için yarışıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler