Abdullah Avcı'dan tepki: Bu kadar kolay sarı kart olmaz

27.09.2021 - 22:10 | Son Güncellenme: 28.09.2021 - 00:37

Süper Lig'de Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak liderlik fırsatını tepen Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Abdullah Avcı'dan tepki: Bu kadar kolay sarı kart olmaz

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'de ağırladığı Alanyaspor karşısında puan kaybı yaşayan Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı maç sonu hakeme tepki gösterdi. Avcı, "Çok kırılmalar yaşıyoruz iki haftadır. Nasıl kırılmalar yaşıyoruz? Belki fazla üretemiyorduk ama sabırla bunu oynamamız gerekiyordu. Hüseyin Türkmen'in 2. sarı kart tartışılır, öncesinde bence faul var" dedi.

'Oyuncu topa ayak uzatıyor, sarı kart'

Deneyimli çalıştırıcı şöyle devam etti: "İçeride hiçbir avantajım yok, istemiyorum da avantaj olmasını. Ama bu kadar kolay sarı kart olmaması lazım. Ve benim stoperim görüyor bunu da konuştum ve sordum, teyit de aldım. Oyunu tam çevireceğiz, tam elimize alacağız, belki daha fazla fırsat yakalayacağız derken ikinci sarı kart ve kırmızı kart olabiliyor. Pozisyonu tekrar seyrettim, oyuncum topa ayağını uzatıyor, oyuncu takılıyor ve çabucak bir sarı kart daha ve içeride bunu yaşıyoruz." 

'Uğurcan hatalı gol yedi, olabilir'

"Uğurcan bir tane kurtardı, bir tane de hatalı gol yedi ilk yarı, olabilir" diyen Avcı, "Geçen hafta da 3 tane kurtarmıştı. Oyuncularım her şeyi denedi. Çizgiden çıkanlar var, her türlü aksiyonu saha içerisinde aldılar, kenarları buldular, şut attılar, vuramadıkları var, vurdukları var. Ama bu kırılmaları üst üste yaşıyoruz. Hedefe ve şampiyonluğa giden bir takımda bu kadar kolay cezalı durumlara düşemeyiz. Geçen haftaki kırmızı kart net, bunu kendim de söyledim. Lafını bile etmedim. Bu kadar kolay olmaması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Avcı: Herkes itiraz ediyor 

Trabzonspor'un hocası, "Bir de herkes itiraz ediyor. Öyle bir kültür oluştu. Ben saha içerisinde kalmak istiyorum, oyun oynamak istiyorum. Bunu senelerdir söylüyorum. Topun süresinden bahsettim, oyunda kalma süresinden bahsettim. Her şeye konuşuluyor ama her şeye...

O zaman nasıl oyun oynayacağız, nasıl oyun içerisinde kalacağız, nasıl bu oyunu geliştireceğiz. Hep mi kavga edelim, hep mi tartışma çıkartalım. Bu olmuyor. Bugün oyuncularım büyük karakter koydular. Çok kırılmalar var. Geçen hafta 10 kişi 90 dakika oynadı bu takım. Ve bugün tekrar geri dönüş yaptı. Kazanabilirdi ama bunlar var bunun içinde. Biz yine yolumuza devam edeceğiz" yorumunu yaptı.

Abdullah Avcı: Hakemlerle iletişime açığım

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, geçen hafta da 10 kişi oynadıklarını ve bu karşılaşmaya yıpranarak geldiklerini belirtti. "Hakemlerle iletişime açığım. Yanlış bir şey olmasın diye pozisyonları da teyit edip itiraz etmeye çalışıyorum. Geçen haftaki net kırmızı karttı. Bugün ikinci sarı kart hiç değildi. Bu kadar kırılmayı takım 2 haftadır yaşıyorsa ve tekrar ayağa kalkıyorsa, oyuncuları tebrik etmek lazım" dedi.

'Rakipler de puan kaybediyor'

"Oyuncularıma bu reaksiyonu verdikleri için teşekkür ediyorum" ifadesini kullanan Trabzonspor Teknik Direktörü, "11'e 10 oyunu domine ettiler. Kazanamadık ama bu bir yarış. Daha 7. haftadayız. Rakipler de kaybediyor, kazanıyor. Önemli olan isteğimiz, arzumuz ve baskılı oyunu devam ettirmek" şeklinde konuştu.

'Antrenmanda 11'e 10 oynamayı çalışacağız'

Abdullah Avcı, "Kayserispor maçında da kırmızı kart bekliyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Öyle bir beklentim yok ama son 2 haftada bu kırılmaları çok kolay yaşıyoruz. Geçen hafta yüzde yüz haklıydı hakem. Ancak bugünkü çok kolaydı. Umarım 11'e 11 devam ederiz. Antrenmanlarda bazen 11'e 10'da çalışma yapacağız herhalde. Bunu yapmak da gerekiyor. Oyunun içinde bunlar var. Şu anda puan ortalamasında doğru gidiyoruz. Cumartesi günü Kayserispor maçını kazanarak milli takım arasına girersek, hiçbir kaybımız olmadan yolumuza devam etmiş oluruz."

Senin için hazırladığımız haberler