Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan transfer açıklaması geldi

Orhan Gülek
28.12.2021 - 21:02 | Son Güncellenme: 29.12.2021 - 01:08

Ziraat Türkiye Kupası’nda Boluspor’u 1-0’lık skorla geçerek son 16 turuna yükselen Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan transfer açıklaması geldi

AJANSSPOR - HABER

Ziraat Türkiye Kupası 5.tur mücadelesinde Trabzonspor kendi evinde Boluspor’u 1-0’lık skorla geçmeyi başardı. Son 16 turuna yükselen Trabzonspor’da karşılaşma sonrası teknik direktör Abdullah Avcı önemli mesajlar verdi.

İşte Abdullah Avcı'nın açıklamaları

"Trabzonspor'un olduğu her yerde yarışmak ve kazanmak vardır"

"Beklediğim gibi zor. Bir kere Boluspor kendi liginde oynadığı oyunun karşılığında puan değil. İncelediğimizde bu şekilde gözüküyor. Bizim kendi açımızdan baktığında ilk yarının sonu, genelde oynamayan oyuncular ağırlıklı bir takım oluşturduk. Hem oyunu hem oyuncunun performansını görmek açısında. Bazen mevcut ligde takımda istikrarlı oynadığında 2 kişi sakatlı olur, 1 kişi cezalı olur ama 7-8 kişi ile organizasyonu yapabilirsin çünkü tekrarlar çoktur. Burada öyle bir şey olmadığı için zaman zaman problemler yaşayabiliyorsun. Oyun organizasyonlarını istediğin gibi kullanamıyorsun, bazı oyuncularla odaklanma sorunu oluyor. Bir sürü parçalar var ve bunları bekliyorduk. Ama sonunda, bütününde Trabzonspor adına harika geçen bir sene ve bunu genel kazanarak, kupada da Trabzonspor'un olduğu her yerde yarışmak ve kazanmak vardır. Bu senenin son maçını kazanmakta bizi mutlu etti. Bir üst tura çıktı. Şimdi 4 gün bir ara, sonra ikinci yarıya start vereceğiz. Genel olarak tebrik ediyorum. Boluspor'a liginde başarılar diliyorum."

"Oyuncuların değerlendirmesini kendi içimde yapacağım"

"Bugün ilk kez oynayan oyuncuların değerlendirmesini kendi içimde yapacağım. Tabii kolay değildir bazen bir müsabakada oynayıp oynamamak, hem fiziksel hem de zihinsel odaklanmak kolay değildir. Ben bunun değerlendirmesini muhakkak yapacağım ama Trabzonspor'da ilk yarıda oynadığımız bütün resmi müsabakalarda bu arkadaşlarımız, bu oyuncularımızın zaman zaman süreler kısada olsa, az da olsa, bazen baştan da başlasa süre almış oyunculardır. Onun için değerlendirmesini ben kendi içimde muhakkak yapacağım ama sonuçta bu oyun ve bu oyunu kazanmak gerekiyor."

"Edgar'ın yerine bir oyuncu daha alacağız"

"Biliyorsunuz Edgar ve Gervinho sezonu kapattı. Gervinho'nun yerine Kouassi'yi aldık. O da milli takımda şu an itibarıyla. Malum Afrika Kupası var. Edgar'ın yerine bir oyuncu daha alacağız. Hüseyin Türkmen, Ahmetcan son derece iyi gidiyor. Denswil, Vitor Hugo bunlar da iyi gidiyor ama bir tane deneyim, tecrübe... Çünkü ara yok ve lig devam ediyor. Deneyimli, sıcak ve oynamış bir oyuncu ağırlıklı tercihimiz olacak. Zaten beki ve kenar oyuncusunu da söylemiştim. Yoğun bir şekilde bunun üzerinde çalışıyoruz. Ara transferler kolay olmuyor. Hem madi açıdan, hem oyuncuların performansı açısından, hem de zaman açısında hakikaten kolay değil ama teknik ekip, başkan, yönetim kurulu, scout ekibi yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çok yakın zamanda bununla ilgili bir bilgilendirme olur. Biliyorsunuz 12'sinden sonra... Afrika Kupası var, sakatların dönüşü var. Ama ikici yarı itibarıyla taraftarımıza ilk yarıda verdikleri desteği bundan sonra da istiyorum. Çok önemli avantajları var. Biz yolu çok kısaltacağız. Herkese sağlıklı seneler diliyorum."

Senin için hazırladığımız haberler