"Abdullah Avcı'nın Trabzon'da ömrü kısa olur çünkü..."

27.10.2020 - 10:51 | Son Güncellenme: 27.10.2020 - 10:59

Trabzonspor'da teknik direktör Eddie Newton ile yolların ayrılması gündemde. Abdullah Avcı'nın Trabzonspor ile teması devam ediyor. Trabzonspor'un eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu, Eddie Newton'ın geleceği ve Abdullah Avcı konusunda açıklama yaptı. Tekelioğlu, Avcı'nın Trabzon'daki ömrünün kısa olacağı fikrinde.

"Abdullah Avcı'nın Trabzon'da ömrü kısa olur çünkü..."

Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, 3-1 biten Fenerbahçe maçı ve teknik direktör değişikliği konusunda açıklamalar yaptı. Tekelioğlu, bordo-mavililerin gündemine gelen Abdullah Avcı ve Şota Arveladze ile ilgili çarpıcı bir ifadeye imza atarken, “İkisi de yumuşak huylu. Trabzonspor’da ömürleri kısa olur” açıklamasını yaptı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Sadi Tekelioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Fenerbahçe ağırlığını koydu, Trabzonspor’un konsantrasyonu bozuldu”

-Fenerbahçe, Trabzonspor’u 3-1 yendi. Trabzonspor size göre niye kaybetti? Nedir yorumunuz?

Fenerbahçe-Trabzonspor maçı diğer maçlara göre tempoluydu. Hangi hafta olursa olsun iki takımın da maça önem verdiği görülür. İlk yarıda Trabzonspor, ikinci yarıda ise Fenerbahçe’nin oyunu öne çıktı. Adına yakışır futbol yoktu. Futbolcular temiz bir maç oynadı. Fenerbahçe’de klas oyuncuların oyuna ağırlığını koyması, Trabzonspor’un konsantrasyonunun düşmesi sonucu belirledi diye düşünüyorum. Fenerbahçe tempo yaptı, Trabzonspor yapamadı.

“Eddie Newton’ın koltuğu sallanmıyor, o koltuk yerinden çıktı”

-Eddie Newton’ın koltuğu sallanıyor. Teknik adam değişikliği olacağını düşünüyor musunuz?

Bütün kulüpler daha iyi olacak diye teknik adam değiştirir. Geleceği bilemeyiz. Sonuçlar kötü olduğunda hoca değişikliği çıkış noktası görülür. Futbolda sonuçlar hocayı da yönetimi de götürebilir. Eddie Newton’ın koltuğu sallanmıyor, o koltuk yerinden çıktı. Geçen sene şampiyonluğu kıl payı kaybeden bir Trabzonspor varken, şimdi 18. sırada olan bir takım söz konusu. Hoca değişikliği çözüm olur mu? Onu zaman gösterecek. Ama böyle durumlar hoca değişikliği olması normal.

“Abdullah Avcı da Şota da yumuşak huylu, Trabzon’daki ömürleri kısa olur”

-Abdullah Avcı ve Şota Arveladze’nin ismi Trabzonspor ile anılıyor. Hangi isim göreve gelmesi halinde Trabzonspor’da başarılı olur sizce?

Kim olursanız olun, sahada sonuç alamazsınız gidersiniz. Gelen hocanın sığınacağı tek şey saha sonuçlarıdır. İyi sonuçlar aldığınızda sorun yok. Kimse sesini çıkaramaz. Abdullah Avcı da Şota Arveladze de Trabzonspor’un ilacı değil. Her ikisi de bence yumuşak kalıyor. İkisinin de kişisel karakterleri buna uygun değil. Fatih Terim gibi bir tepki gösterebilecek durumda değiller. Yumuşak huylu, yönetime, futbolcuya, basına hiçbir şey diyemeyen hocaların ömrü kısa olur. Trabzon’da ilişkileri düzenlemenin tek yolu var. Saha sonuçlarının iyi olması ve otoriter bir teknik adam olmanız gerek.

“Trabzonspor, VAR ile yok olmaya başladı”

-VAR uygulaması eleştirilmeye devam ediliyor. Trabzonspor tepkisinde sizce haklı mı?

VAR sistemi herkese var, Trabzonspor’a yok sistemi haline geldi. Galatasaray’ın Babel’in koluna çarparak iptal edilen golü var. Trabzonspor maçlarında VAR’a gidilince de bir anlamı yok. VAR olma mücadelesi veren Trabzonspor, bu sistemden sonra yok olmaya başladı.

Senin için hazırladığımız haberler