Abdullah Ercan'dan Burak ve Onur yorumu: 'Kadro dışı bırakarak...'

22.11.2018 - 17:43 | Son Güncellenme: 22.11.2018 - 20:43

Abdullah Ercan'dan Burak ve Onur yorumu: 'Kadro dışı bırakarak...'

Ümit Milli Takım eski teknik direktörü Abdullah Ercan, Mili takım, Lucescu, Trabzonspor - Fenerbahçe maçı hakkında açıklamalarda bulundu. Ercan, "Trabzonspor benim için çok özel" dedi.

Ercan, Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak hakkında gündem belirleyecek sözler söyledi. 

Abdullah Ercan, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar....

 

Kulüp takımlarından çalışmak istediğini belirten Abdullah Ercan, "Futbol oynarken de bu işin amatörlüğünden geldiğim için antrenörlükte de bu şekilde davrandım. Milli takımın tüm kategorilerinde çalıştım. Artık kulüp takımlarında çalışmak istiyorum. Milli takımda teknik direktör olmanın avantajı ve dezavantajı var. Avantajı; futbolcu havuzunuz çok fazla geniş oluyor. Dezavantajı ise çok az sayıda maç yönetiyorsunuz ve yarışmacı kimliğinizi kaybediyorsunuz. Sezon öncesinde 1. Lig'den 2, Süper Lig'den de 1 takımla görüşmem oldu. Artık kulüp takımlarında görev almak istiyorum" dedi. 

Merih Demiral sözleri...

A Milli Takım kadrosu ve Merih Demiral'la ilgili de konuşan Ercan, "Benim dönemimde Ümit Milli Takım'dan, A Milli Takıma 12-13 tane oyuncu çıktı. Lucescu'nun o dönem benden talebi oldu. 'Gençlere şans vermeyi düşünüyorum. Ümit Milli Takım'dan da oyuncular alacağım' dedi. Neden başarılı olamıyoruz? Oyuncuların pratik yapma konusunu tekrarlamaları lazım. Oyuncular uyum sorunu yaşıyor. Ben bu sorunları aşarlarsa A Milli Takımı'mızın iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Merih stoper pozisyonu için çok iyi özelliklere sahip. Merih topu oyuna sokma becerisini yükseltirse Avrupa'nın iyi takımlarında görebiliriz" ifadelerini kullandı. 

'Barış, Fenerbahçe'de süre alırsa katkı sağlar'

Fenerbahçe'nin sezon öncesinde Altınordu'dan kadrosuna dahil ettiği Barış Alıcı hakkında da açıklamalarda bulunan Abdullah Ercan, "Barış Alıcı yetenekli bir oyuncu. Fakat henüz gelişimini tamamlayamadı. Barış sonuçlandırmada problem yaşıyor. Barış'a süre vermek lazım. Bu genç oyuncuların gelişimi iki türlü sağlanır. Ya kiralık olarak gönderilmeli ya da süre almalı. Barış, Fenerbahçe'de süre alırsa katkı sağlar"şeklinde konuştu. 

 

'İbre Trabzonspor'dan yana'

Trabzonspor - Fenerbahçe maçını yorumlayan Abdullah Ercan sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Trabzonspor ve Fenerbahçe sıkıntılı. Enteresan bir maç olacak. Fenerbahçe son 3 haftadır hoca değişikliği ile kıpırdanma içerisinde. Trabzonspor istikrarlı sonuçlar almıyor. Fenerbahçe için sakin kalmak çok önemli. Trabzonspor - Fenerbahçe maçları baskı altında oynanan karşılaşmalar. Fenerbahçe son yıllarda sakin kalarak bunu avantaja çevirdi. Bu maçta ibre Trabzonspor yana"

'1996'daki maçı unutamam'

"1996 sezonunda 82 puanla şampiyon olamayan bir Trabzonspor vardı. Trabzonspor o sezon şampiyon olsaydı 3-4 yıl daha şampiyonluk yarışında favori olacaktı. Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olmuştuk. Oyun anlamında da çok iyi oynayan bir Trabzonspor vardı. 1996 yılındaki Trabzonspor-Fenerbahçe maçını unutamam. Trabzonspor tarihine damga vurmuş maçtır. Ben, Trabzonspor'da bir tek lig şampiyonluğu yaşayamadım. Onu da Allah Fenerbahçe'de nasip etti"

"Amatör bir takımdan Trabzonspor'a transfer oldum ve 9 sezon oynadım. Trabzonspor onun için benim özel ve ilk göz ağrım. Futbolseverler beni 'Trabzonsporlu Abdullah' diye hatırlar. Ünal Karaman çok sevdiğim bir abim. Başarılı olmasını istiyorum. Burak ve Onur konusunda yönetim kurulunun almış olduğu bir karar var. O karara saygı duyuyorum. Fakat bir oyuncuyu kadro dışı bırakarak hiçbir yere varamazsınız. Trabzonspor bu oyuncuları kazanabilseydi muhteşem bir hava yakalanabilirdi. Bir oyuncunun kadro dışı bırakılması ne kulübe ne de oyuncuya fayda sağlar. Kulüp yapısını bozacak bir hata yapmadıkları sürece ben Onur ve Burak'ın affedilmesi gerektiğini düşünüyorum"

Senin için hazırladığımız haberler