Galatasaray Haberleri | Abdurrahim Albayrak'tan Okan Buruk Açıklaması

Orhan Gülek
22.09.2023 - 19:28 | Son Güncellenme: 22.09.2023 - 19:34

Galatasaray'ın eski 2. başkanı Abdürrahim Albayrak, 2 senelik sessizliğini bozdu ve Okan Buruk için önemli açıklamalar yaptı. İşte tüm detaylar...

Galatasaray Haberleri | Abdurrahim Albayrak'tan Okan Buruk Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Galatasaray'ın eski 2. başkanı Abdürrahim Albayrak, flaş açıklamalarda bulundu.

Albayrak, ''Galatasaray ilk devreyi 3-0 önde kapatabilirdi, ama birdenbire 2-0 mağlup duruma düştük. Kerem Aktürkoğlu'nun şansı yaver gitmedi. Biraz futbolcularımız acele etti. Ama Galatasaray taraftarı futbolcusunu ıslıklamaz. Oyunculara sahip çıkmamız gerekir. Bakın 2-0'dan sonra maçı çevirdiler. Galatasaray'ın bu gruptan çıkacacağını ve Kopenhang'ı onların sahasında yeneceğine kesin inanıyorum. Bir sonraki hafta İngiltere'de Manchester United'a karşı puan  alacağız.'' dedi. 

"Okan Buruk'tan ne istiyorlar?"

Kopenhang maçından sonraki gün yaklaşık 15 dakika Okan Buruk'la konuştuğunu ifade eden Abdurrahim Albayrak, ''Okan hoca gruptan çıkacağımıza kesin olarak inanıyor. Geç de olsa Kopenhang maçındaki tercihleri doğru oldu. Maçı çevirdik. Okan Buruk'a herkes sahip çıkmalı. Okan hoca bizi geçen sezon şampiyon yaptı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne soktu. Daha ne istiyoruz. Kendisini tebrik ediyorum. Bu sezon da şampiyon olacağız. Rakiplerimiz de iyi transferler yaptı; ama Galatasaray çok daha iyi transferler yaptı. Biz bir adım öndeyiz. Bu arada Avrupa Şampiyonu olan kadın voleybol milli takımımızı tebrik ediyorum. Eda Erden'i aradım. Tebrik ettim kaptanı.'' şeklinde konuştu. 

"Taraftar, futbolcuyu küstürmesin"

Albyarak, ''Taraftara sesleniyorum futbolcularımızı küstürmeyelim. Futbolcularımıza güvenelim. Oyuncularımızın 5 dakika neler yaptığını Kopenhang maçında hep birlikte gördük. Icardi ayrı bir futbolcu. Güler yüzü ve futbolculuğuyla harika bir insan. Türkiye'de harikalar yaratıyor. Avrupa'da yaratacak. Kopenhang maçında iki kişi tuttu onu; ama deplasmandaki maçlarda onu tutabileceklerini sanmıyorum.'' dedi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray taraftarına övgü: ''Bu kadar yüksek ses görmedim''
Habere Git

"Ben, futbolu Galatasaray'da bırakmasını isterim"

Fernando Muslera ile yeni sözleşme yapılma ihtimali için de konuşan Albayrak, ''Bu yönetim vereceği bir karar. Transferinde ben vardım. Ben futbolu Galatasaray'da bırakmasını isterim. Birleştirici bir insandır. Yöneticiyken, her şeyi onunla konuşarak yapıyordum. Covid döneminde bir buçuk maaşını bırakarak öncülük yaptı ve indirim konusunda tüm futbolcularla konuştu. Asla o fedakârlığını unutmadım. Unutmayacağım. Yönetimin kararını bilmiyorum; ama yöneticilerin de onun Galatasaray'da futbolu bırakmasını istediğini düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı. 

"Sonuna kadar yönetimi destekleyeceğim"

Albayrak, ''Erden Timur'a çok teşekkür ederim. Benim dönemimde de bize çok yardımcı oldu. Dursun Özbek başkanımız son derece birleşitirici. Camiayı birleştiriyor. Ben yönetime gelenlerin neden bu kadar kıyasıya eleştirildiğini anlamıyorum. Biraz da destek vermek gerekir. Ben yönetimimizi destekliyorum. Ömrün elverdiğince de destekleyeceğim.'' şeklinde konuştu. 

"Yusuf ağabeye haksızlık yapılıyor"

Galatasaray'da 2. başkan olduğu dönemde, aynı yönetim kurulunda yer aldıkları, TFF yönetim kurulu üyesi Yusuf Günay'ın bir süre önce, Galatasaray Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı sırasında çekilen ve sosyal medyaya yansıyan fotografı ile ilgili Abdürrahim Albayrak, ''Bu bir Avrupa Kupası maçıydı. Bir Avrupa kupasını maçını desteklemesi kadar doğal bir şey olamaz. Oynayan takımımız Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe de olsa destekleriz; çünkü biz Avrupa'da rakip değiliz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Yusuf ağabeye haksızlık yapılıyor. Bir lig maçında bunu yapsa, eleştiriler anlarım; ama o maç Galatasaray'ın Molde ile İstanbul'da oynadığı rövanş maçıydı. Ben de orada heyecanlanıp, yumruğumu sıkıyorum. Bunun altında bir şey aramamak lazım. Yusuf Günay'a haksızlık yapmayın.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler