Abdurrahim Albayrak'tan Okay Yokuşlu ve transfer açıklaması

13.09.2020 - 11:16 | Son Güncellenme: 13.09.2020 - 11:24

Galatasaray son dakika transfer haberleri... TFF Süper Lig ekibi Galatasaray'dan transfer açıklaması geldi. İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak, transfer durumu ile ilgili ne dedi? İşte detaylar...

Abdurrahim Albayrak'tan Okay Yokuşlu ve transfer açıklaması

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray’ın efsanelerinden ‘Taçsız Kral’ lakaplı Metin Oktay, ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı. Metin Oktay’ın Kozlu Mezarlığı’nda bulunan kabri başında yapılan anma törenine Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Recevik, sarı-kırmızılı yöneticiler ve Metin Oktay’ın ailesi katılım gösterdi. Anma töreninde Kuran-ı Kerim tilaveti yapılırken, ardından dua edildi.

"Metin Oktay'ı rahmetle anıyoruz"

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak anma sırasında açıklamalarda bulundu. Albayrak, Metin Oktay’ı Türkiye’de birçok sporcunun örnek aldığının altını çizerek, "Metin Oktay abimizin 29. ölüm yıl dönümünü mezarı başında anıyoruz. Bütün Galatasaraylıların gurur duyduğu kaptanımız. Galatasaray’da oynayan bütün futbolcuların örnek aldığı ve Türkiye’deki birçok sporcunun ve futbolcunun örnek aldığı kişiliğiyle bizleri onurlandıran Metin Oktay’ın 29. ölüm yıl dönümünde taraftarlarımızla yönetimimizle divandaki başkanlarımızla beraber mezarı başında anıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Ailesine de başsağlığı ve sabırlar diliyorum" şeklinde konuştu.

"Kulübü Okay'ı satmak istemedi"

Okay Yokuşlu'nun transfer durumu ile sözlerine devam eden Albayrak, "Türk futbolunun yetiştirdiği çok önemli isimlerden bir tanesi Okay. Kendisi tarafından bize gelmek istediği iletildi. Ama kulübü de maalesef satmayı ve kiraya vermeyi düşünmediklerini ilettiler. Bizim her şeyi çok ince eleyip, çok titiz davranıp kulübü maliyete sokmadan, maliyetli düşük transferler yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Ne kadar verebilirizin dışına asla çıkmayacağız"

Albayrak son olarak, "Bugüne kadar sergilediğimiz yol budur ve bundan asla taviz vermeyeceğiz. Yönetim kurulunun almış olduğu kararla berabere ne kadar verebilirizin dışına asla çıkmayacağız" ifadelerini kullandı.

"Belhanda iyi oynadı ancak kalacak diye bir şey yok"

Abdurrahim Albayrak, sarı-kırmızılılardaki geleceği sık sık konuşulan futbolcu Belhanda’nın takımdan ayrılıp ayrılmayacağı ile ilgili ise "10 numara giyen futbolcumuz. Dün akşam gerçekten iyi oynadı bizleri de sevindirdi ama Galatasaray’da çok iyi oynayan futbolcular da satıldı. İyi oynamayanlar da satıldı. Bu iyi oynadı da illa gidecek veya gitmeyecek diye bir şey yoktur. Galatasaray’da transfer bitmez. Hem alırız hem satarız çünkü bu çarkı çevirmek zorundayız. Dünyada futbol ailesinin kaybı 6 milyar Euro. Galatasaray da Türk takımları da dünya takımları da bundan etkilendi. Biz de bunun tedbirlerini alıyoruz. Almazsak yarın bir gün yolda kalırız. Çok ciddi tedbirler alıyoruz. Bunları uygulamak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler