Aboubakar, Larin, Ljajic... Büyük iş!

12.03.2021 - 08:40 | Son Güncellenme: 12.03.2021 - 14:55

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı şampiyonluk yarışı veriyor. Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Aboubakar, Larin ve Ljajic'in partalan Sergen Yalçın'ın büyük iş çıkardığını söyledi. Demirkol, Avrupa'nın transfer gündeminde olan Ersin Destanoğlu'nun geleceğini de değerlendirdi. İşte Demirkol'un Beşiktaş analizi...

Aboubakar, Larin, Ljajic... Büyük iş!

AJANSSPOR–HABER

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk etti. Siyah-beyazlılar, sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Beşiktaş, Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada 61 puana yükselerek liderliği de ele geçirdi. Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi’nin Youtube kanalındaki 'Karşı Karşıya' programında Beşiktaş’ı değerlendirdi.

“Rakibi onore etmek lazım”

Mehmet Demirkol, Sergen Yalçın’ın maç sonunda yaptığı sert çıkışların gereksiz olduğunu düşündüğü belirtirken, “Sergen Yalçın'ın maç sonlarında yaptığı ‘Ne oynadılar ki?’ çıkışını yapmaması lazım. Çünkü karşısındaki insan, dokunur adama. Ben 90 dakika uğraşmışım, karşımda Beşiktaş var yani. Kendi sahamda ya da deplasmanda Beşiktaş’tan bir puan koparmaya çalışmışım, bir uğraş vermişim. ‘Ne oynadılar ki?’ dediğin zaman, sonraki maçlar için hayırlı olmaz. Almışsın maçı gitmişsin zaten. Taraftar mutlu, takım mutlu, herkes mutlu, takım lider. Ben gereksiz buluyorum biraz. Rakibi onore etmek lazım” dedi.

“Hoca önlem almak istiyor”

Ayrıca Demirkol, teknik direktör Sergen Yalçın’ın, önünde iki önemli maç olduğu için birtakım önlemler almaya çalıştığını ve takımın antrenmandaki neşeyi sahaya yansıttığını söyledi. Demirkol, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Bir de tabii sürekli hakem konuşmak… Şöyle bir durum var yani; kutlayın, keyif alın… Farkındayım, Sergen Hoca'yı da tanıdığım için, önlem almak istiyor. Yani, yarın öbür gün önemli iki tane maçım var diyor… Baştan diyor ki, aman ha dikkat edin, ezmeyin bizi diyor, bunu anlıyorum. Ama bir taraftan da bunun pozitif bir yönü var, pozitif yönünü öne çıkarmak lazım. En azından şunu ayırt edebiliyor Sergen Yalçın; antrenmanların neşesi sahaya yansıyor. Bunu görebiliyorsun.”

“Sergen Yalçın’ın yaptığı büyük iş”

Mehmet Demirkol, Sergen Yalçın’ın Adem Ljajic’i eski performansına döndürdüğünü ve kimsenin Aboubakar ve Larin ikilisine inancı yokken, onları bu noktaya getirdiğini belirtti. Demirkol, “Ljajic’i bile diriltti hoca. Sergen Yalçın sezon başında deseydi ki ‘Aboubakar-Larin ile skor almayı düşünüyoruz.’ diye, o gün kovarlardı. ‘Birisi 66 dakika oynamış, diğeri topa vurmayı bilmiyor’ denirdi. Larin’in bir buçuk sezonda beş golü vardı Beşiktaş’ta. Şimdi kaç oldu? 13 gol. Hakikaten büyük iş” diye konuştu.

SERGEN YALÇIN, BU AKŞAMKİ BAŞAKŞEHİR MAÇINA NASIL BİR 11 ÇIKARACAK? MAÇ ÖNCESİ TÜM GELİŞMELERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

“Dengeli bir maçtı”

Siyah-beyazlıların maçta dengeyi ele geçiremediğini ve iki takım adına da dengeli bir maç geçtiğini ifade eden ünlü yorumcu, “Takımın sahada neşesi iyi, çok yüksek. Beşiktaş’ın dengeyi lehine çevirdiği bir maç olduğunu söyleyemeyiz. Bence dengeli bir maçtı.” dedi.

Ersin Destanoğlu, Avrupa devlerinin kıskacında...

Beşiktaş'ın genç file bekçisi Ersin Destanoğlu’na, özellikle Fransa’dan ciddi teklifler geldiği gündemde. Demirkol, genç kalecilerin gelişimine vurgu yaparken, birkaç kalecinin birden yurt dışına gidebileceğini ifade etti.

"Oyuncu erozyonunun başladığını görebiliriz"

Demirkol sözlerini şu şekilde bitirdi:

“Ersin sezon sonu 5 milyon Euro’nun üzerinde bir transfer yaparsa şaşırmayacağım. Çünkü, hakikaten çok ciddi haberler geliyor. Özellikle Fransa’dan. Tebrik etmek lazım kalecilerimizi. Türkiye’den 4-5 kalecinin aynı anda yurt dışına çıktığını görebiliriz. Bir taraftan seviniriz, bir taraftan da sürekli altını çizdiğim oyuncu erozyonunun başladığını görebiliriz. Bir anda bu kadar oyuncu çıkarsa, onların yerini dolduramayabilirsin. Bu işi dengeli götürmek lazım.”

Senin için hazırladığımız haberler