Aboubakar oynayamazsa Beşiktaş'a ceza ödeyecek

27.09.2020 - 16:46 | Son Güncellenme: 28.09.2020 - 09:46

Son dakika Beşiktaş haberi... Beşiktaş'ın yeni transferi Vincent Aboubakar'ın sözleşmesinde yer alan maddeler belli oldu. Peki Aboubakar'ın sözleşme detayları nasıl? İşte detaylar...

Aboubakar oynayamazsa Beşiktaş'a ceza ödeyecek

Erdal CÖMERT - ÖZEL

Beşiktaş'a yeniden dönen Vincent Aboubakar'ın sözleşmesindeki önemli detaylara Ajansspor ulaştı. Siyah beyazlı kulüple 1+1+1 şeklinde 3 yıllık imza atan Kamerunlu futbolcu garanti ücret olarak 1 milyon Euro alacak.

Oynayamazsa ceza ödeyecek

Buna karşın oyuncu maç başı da 17 bin 500 bin Euro kazanacak. Fakat sözleşmede çok önemli iki detay daha var. Birincisi şu: Aboubakar, sakatlık nedeniyle oynayamadığı her maç için de 35 bin Euro ceza ödeyecek! Evet, Aboubakar eski sakatlığından ötürü ötürü oynamayamazsa her maç 35 bin Euro ödemeyi taahhüt etti.

Yapılan sözleşmede bir çarpıcı nokta daha var. Aboubakar sakatlanır ve sahalara dönmesi 1 ayı aşarsa, Beşiktaş'ın sözleşmeyi tek taraflı ve tazminatsız olarak feshetme hakkı bulunuyor.

Çebi Profesör'den görüş aldı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, dizinden yaşadığı sakatlıktan ötürü uzun süre sahalardan uzak kalan Aboubakar için karar vermden önce Profesör Ömer Taşer'den görüş istedi.

Taşer, 29 yaşındaki oyuncunun genel olarak oynamasının önünde engel olmadığı buna karşı bazı maçları kaçırabileceği şerhini de düştü. Aboubakar ise kendisine güvendiğini belirterek, siyah beyazlılarla sıradışı bir sözleşmeye imza attı.

Aboubakar Beşiktaş'ta kaç gol attı?

2016-17 sezonunda Beşiktaş'ta bir sezon kiralık oynayan Aboubakar, 38 maçta forma giydi ve 19 gol atıp 9 da asist yaptı.

Çapraz bağlar koptu

Geçen sezon Porto'da sadece 11 maça çıkan Kamerunlu oyuncu, 4 gol atıp 2 de asist yaptı. 2018-19 sezonunda çapraz bağları yırtılan Aboubakar, şimdi Beşiktaş ile yeniden çıkış arıyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler