Aboubakar, takımda kalmak için topu Beşiktaş'a attı

17.05.2021 - 12:50 | Son Güncellenme: 17.05.2021 - 14:22

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Vincent Aboubakar, takımdaki geleceği hakkında konuştu. Sakatlık süreci ve şampiyonluk için neler söyledi? İşte yanıtı...

Aboubakar, takımda kalmak için topu Beşiktaş'a attı

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Vincent Aboubakar, takımdaki geleceği hakkında açıklamalar yaptı. TRT Spor'a konuşan golcü oyuncu, sözleşmesindeki 30 maç maddesinin sakatlandıktan sonra öğrendiğini açıkladı. Aboubakar, takımda kalmak için ise topu yönetime attı. Tüm detaylar haberde...

"Hayalsiz ve hedefsiz yaşanmaz"

Sezonu 16 gol 5 asistle tamamlayan Vincent Aboubakar, Beşiktaş'a transfer şansını vermesi sebebiyle yönetime teşekkür etti. Aboubakar, "Beni buraya bir kez daha getirdiği için başkana, Beşiktaş'a ve menajerime teşekkür ederim. Porto'da zor bir dönemden geçiyordum. Oynamıyordum. Döndüm ve oynamaya başladım. Önüme sürekli hedefler koyarım. Hedefsiz yaşanmaz. Futbolda şampiyon olmak da hayalimdi. Oğluma da iyi bir baba olmak isterim. Bunlar hedeflerim" dedi.

"Herkesin şampiyonlukta büyük bir payı var"

Bireysel olarak herkesin üstüne düşeni yaptığı anlatan Aboubakar, takım olmanın önemine ise şu sözlerle dikkati çekti:

"Bir takım olarak hedeflerimiz vardı. Bireysel olarak üstümüze düşeni yaptık. Grup sporuna dönüştürdük ve başarılı olduk. Teknik ekipten yönetime, aşçısına kadar herkesin şampiyonlukta çok büyük bir payı var."

"Göztepe maçının ikinci yarısını izleyemedim"

Aboubakar, Göztepe maçında yaşadığı heyecanı da anlattı. Siyah-beyazlı golcü, "Göztepe maçının ikinci yarısını izleyemedim. Odama dua etmeye gittim. Güçlü bir inancım var. Buraya ilk kez geldiğimde şampiyon olacağımızı biliyordum. Biz şampiyon olmadan lig bitmeyecekti. Biz bu şampiyonluğu hak ettik ve şampiyon olduk" dedi. 

"Zor bir sözleşme kabul ettim"

Kendisi adına Beşiktaş'ın çok özel bir kulüp olduğunu vurgulayan Aboubakar, "Beşiktaş benim için çok özel bir kulüp. Şampiyonluk yaşadığım, ilklerin kulübü. Zor bir sözleşme kabul ettim. Çok fazla şeyin üstesinden gelmem gerekiyordu. Ama benim bir hedefim vardı ve şampiyonluk istiyordum. Acı çekmeden olmuyor. İnancımla birlikte bir şeyler başardığımı düşünüyordum. Ben buraya sadece gol atmak için gelmedim, insanları mutlu etmek için geldim" açıklamasını yaptı. 

Şampiyonluğun gelmesindeki detayları anlattı...

Sergen Yalçın'ın takıma büyük bir enerji verdiğini belirten Aboubakar, "Hoca yapması gerekeni yaptı ve takıma enerjisini verdi. Kazanılmış şampiyonlukta herkesin emeği var. Josef mesela uzun yıllar şampiyon olamadı, hırsı vardı. Rosier şampiyonluk için ağlıyordu. Allah isteyince veriyor. Gerçekten şampiyonlukta böyle detaylar var" açıklamasını yaptı. 

"Atiba'ya yaptığım asist golden daha değerliydi"

Golcü futbolcu, attığı her golün değerli olduğunu söylerken, sosyal medyaya değil sahaya odaklandığını anlattı. Aboubakar, "Deplasmanda oynadığım maçta Atiba gol atmıştı, 1 asist yapmıştım. Rakiplerle aramızdaki farkı açmıştık. O asist golden değerliydi. Attığım gollerin hepsi değerli. Benim hayatımda sosyal medyaya ise çok fazla yer yok. Çünkü ben bir futbolcuyum" diye konuştu. 

Antalyaspor maçında yok, milli takımdan affını istedi

Aboubakar, Antalyaspor ile Ziraat Türkiye Kupası finalinde oynayacakları maçta sahada olamayacağını açıkladı. Golcü oyuncui "Herhalde kupa maçında Antalyaspor'a karşı oynayamayacağım. Tedavim vardı, siz çağırdınız diye geldim. Milli Takım ile de görüştüm. Sakatlığım sebebiyle oraya da gidemeyeceğim" dedi. 

"30 maç maddesini sonradan öğrendim"

Aboubakar, sözleşmesinde yer alan "30 maç oynarsa sözleşmesi 1 yıl daha uzayacak" maddesini sakatlandıktan sonra öğrendiğini ifade etti. Aboubakar şunları söyledi:

"Milli Takım'da sakatlandım. Ön Eleme maçı vardı, oyundan çıktım. 3 dakika kala çıkmıştım. Orada bir MR çekild. 6 mm açık olduğu görüldü. Burada da aynı sonuç çıktı. 2-3 haftalık bir süreçten bahsedildi. Kontratımda, sakatlıktan sonra 30 maç maddesi olduğunu öğrendim. Ondan sonra öğrendim. 4 hafta içinde konuşmalar başladı. Herkes 'Oynaman lazım' dedi. Ben de yardımcı olmak istiyordum. Ben bir fedakarlık yaptım. Sakatken maça çıktım. Vida top atıyor, bacağımda bir şey hissediyorum. Sesler geliyor. İlk yarı sonrasında çıktım. İstanbul'a döndüm. Yeniden MR çektirdim. Kanama olduğu söylendi. Ben zaten her hafta MR'a giriyorum. Orada bir ödem birikmesi var. Aklımda kötü bir şey yok. 1-2 hafta daha bekleseydik bugün bunları konuşmuyor olacaktık."

İLK OLARAK AJANSSPOR'UN OKUYUCULARINA DUYURDUĞU İŞTE ABOUBAKAR GERÇEKLERİ HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

"Kalmak ve Şampiyonlar Ligi oynamak istiyorum"

'Takımda kalacak mısın?' sorusuna daha sonra Aboubakar yanıt verdi. Aboubakar, ayrıca takımda en iyi anlaştığı futbolcuları da dile getirdi. Golcü isim, "Taraftarlarımıza teşekkür ederim. Ben burada kalmak ve Şampiyonlar Ligi oynamak istiyorum. Ama kulübün menajerimle görüşmesi lazım. Nkoudou benim kardeşim. Rosier ile de öyle. Onları kalbimin içinde hissediyorum" dedi. 

Aboubakar'a kısa sorular

En çalışkan isim: Vida
En tembel: Oğuzhan çok yetenekli ama çalışmayı sevmiyor
En konuşkan: Bunu bilemiyorum

Ligde en çok beğendiği isimler kimler?

Aboubakar ligde en çok beğendiği takımlar ve oyuncuların kim olduğu sorusuna, "Alanyaspor ve Trabzonspor'u takım olarak beğendim. Oyuncu olarak Uğurcan Çakır'ı beğeniyorum diyebilirim" yanıtını verdi.

Beşiktaş taraftarlarına son bir mesajı

Aboubakar, "Taraftarlarımız çok özel. 2016'da bir Benfica maçı vardı. Bize gösterdikleri sevgi gösterisi inanılmazdı. Bende kaldı o anlar. Geleneksel bir taraftarımız var. Bu yapılarını korusunlar. Onlar çok destekleyici. Onların desteği çok önemli" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler