Afrika Uluslar Kupası Yarı Finalini Kamerun Karşısında Mısır Kazandı!

Akın Ungan
04.02.2022 - 00:10 | Son Güncellenme: 04.02.2022 - 08:51

Afrika Uluslar Kupası'nda Beşiktaş'ın eski golcüsü Vincent Aboubakar'lı Kamerun ile Salah'lı Mısır karşılaştı. Yarı Final maçında kazanan Mısır oldu. İşte detaylar...

Afrika Uluslar Kupası Yarı Finalini Kamerun Karşısında Mısır Kazandı!

Avrupa'da ligleri sekteye uğratması ile bilinen Afrika Uluslar Kupası, Kamerun ile Mısır arasında oynanan Yarı Final maçına sahne oldu. Zorlu mücadele gözler turnuvanın gol kralı eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar ile Liverpool'un dünya yıldızı Mohamed Salah'ın üzerindeydi. Kamerun'un 2 topu direkten dönerken, Mısır'ın dünya yıldızı Mohamed Salah'ın, mücadelenin normal süresi boyunca sadece 1 şut denemiş olması, dikkat çekti.

Penaltılar ile kazanan Mısır oldu!

Karşılaşmanın 90 dakikasında gol sesi çıkmayınca maç, uzatmalara taşındı. 15'er dakikadan 2 devre halinde oynanan uzatmalarda da taraflar yenişemedi. Seri penaltı vuruşlarının belirlediği finalist, 3-1 skor ile Mısır oldu.

Turnuvanın gol kralı

Suudi Arabistan Ligi'nde Al-Nassr forması giyen Beşiktaş'ın eski golcüsü Vincent Aboubakar, attığı 8 gol ile turnuvanın gol kralı durumunda.

Maç öncesi Aboubakar'dan Salah yorumu

Heyecan verici yarı final maçının öncesinde Beşiktaş'ın eski golcüsü Vincent Aboubakar, Mohamed Salah için "Mohamed Salah, Premier Lig'de harika bir sezon geçiriyor. Ülkesinin turnuvada ilerlemesine yardımcı oldu. Ona bol şans diliyorum. En iyi kimse o kazansın. Ancak, Salah beni pek etkilemedi. Beni etkileseydi, 'Salah'tan etkilendim' derdim..." ifadelerini kullanmıştı.

İki takım arkadaşı finalde karşılaşacak

Liverpool'un iki dünya starı Mohamed Salah ile Sadio Mane, Afrika Uluslar Kupası Finali'nde kozlarını paylaşacak. Ayrıca taraflar Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde de eşleşti. Mart ayında oynanacak eleme maçında galip gelen, Dünya Kupası biletini kazanacak.

Senin için hazırladığımız haberler